reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Dziewczyny z krotkimi szyjkami, w ktorym tygodniu planujecie
rzucic sie na facetow? :) macie czasem chwile slabosci i ulegacie chociaz raz czy twardo sie trzymacie? Kusi mnie choc raz, ale troche sie boje, w dodatku dopiero 33 tydzien leci :(

reklama
Ja to będę szczęśliwa jak moja teściowa nie będzie często nas odwiedzała [emoji1] jak czasami słucham jej teorii to naprawdę nie zostawię jej dziecka pod opieką... 3 miesięczne dziecko jedzące zupy na kurczaku, 6 miesięczne dziecko jedzące parowki i chleb z pasztetem... I to wg niej super. Albo że dziecko jak płacze to głodne... no... nie jestem matką ale chyba nie zawsze prawda? A do tego pali papierosy i zawsze jak od niej wychodzimy to wszystkie ciuchy smierdza. Nie wyobrażam sobie zostawiać córki u niej...

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Czarownica u mnie podobnie :)
A wedzialas, że 6-miesieczne dziecko potrafi już sztućcami jeść ? [emoji14] dla niej to będzie pierwszy wnuk i mam wrażenie, że ona po prostu nie pamięta co i kiedy następuje. Dla niej dziecko powinno chodzić jak ma 8mc i co chwilę pyta czy mój 1,5r chrzesniak już mówi... :/ Ciężko będzie...

rzucic sie na facetow? :) macie czasem chwile slabosci i ulegacie chociaz raz czy twardo sie trzymacie? Kusi mnie choc raz, ale troche sie boje, w dodatku dopiero 33 tydzien leci :(
u mnie szyjka 3,5 cm, ale seksu i tak nie ma, ginka kazala sie wstrzymac, poza tym u mnie te bakterie i popiekuje wiec...

Majka ja to chyba wstrzymam się do min 38tc, u mnie szyjka 2cm i zakaz jakichkolwiek uciech cielesnych ;)
No i też 33tc dopiero leci

Hmmm.... ja od początku ciąży mam szyjke 30mm i nigdy lekarz nie wspominał o zakazie, więc korzystamy z mężem[emoji13] ostatnio nas parę razy poniosło i mam nadzieję, że z szyjką wszystko dobrze i wytrzyma chociaż 2 tygodnie [emoji6] I ostatnio libido u mnie szaleje[emoji23]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Czarownica u mnie podobnie :)
A wedzialas, że 6-miesieczne dziecko potrafi już sztućcami jeść ? [emoji14] dla niej to będzie pierwszy wnuk i mam wrażenie, że ona po prostu nie pamięta co i kiedy następuje. Dla niej dziecko powinno chodzić jak ma 8mc i co chwilę pyta czy mój 1,5r chrzesniak już mówi... :/ Ciężko będzie...
Moja obyta z dziećmi bo ma dwójkę wnuków i siostrzencow.. tylko dziwne jest dla mnie to,że jej imponują takie właśnie zachowania a jak mowie coś na temat np zdrowego żywienia, że dziecko cukru nie potrzebuje czy soli to prawie mnie śmiechem zabija... za to pasztet i parowki są zupełnie okej!!!! [emoji23]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Też jestem ciekawa reakcji teściowej. Zazwyczaj się nie śpieszyła do wnuków, z córką jej zeszło 2,5 roku. Też myślę co powiedzą rodzice. Pewnie będzie im przykro że nic nie mówiliśmy, ale naprawdę nie zniosłabym ich gadania.

Magnez mi się wczoraj skończył i chyba już nie będę kupować, tylko wodę wysoko zmineralizowaną. Luteiny też
mam ju na dwa dni.

Co do przytulań z mężem to nie wiem czy by się zmieścił ha ha. Ledwo luteinę jestem w stanie wsunąć. Ale mnie nosi. Myślę, że przed porodem spróbujemy, bo później też nie można przez min 4 tygodnie.

Dziewczyny łącze sie w bolu z powodu bezsennosci. Budze sie po kilka razy i nie moge zasnac. Tez juz caly internet znam na pamiec cholra.

Do mnie do szpitala przyjdzie maz i synek i tesciowa jak bedzie. Normalnie przyszla by jeszcze ciotka ale dalej sie do mnie nie odzywa po tym jak zapytałam ja czy mi z synem zostanie. No nie rozumiemiem tego ale ok przeciez sie z nia nie klocilam.

Synek odstawiony dzis na 2.5 h tylko bo potem ergoterapia. Nie wiem czy oplaca mi sie do domu wracac. Chyba jade na kawe i do primarku tam takie fajne buciki wkladane widzialam za 10 euro to bym je sobie kupila bo adidasy zakladac to jakas masakra. Nie mam juz jak :D

Mialam dzis straszny sen. Najpierw mi sie snilo ze dzidziuś w brzuchu tak sie wiercil ze zrobil mi dziure w brzuchu i przez nia reke wystawil i mnie za reke zlapal. Potem mi wody odeszly i ledwo go odratowali bo nie moglam nr wybic na pogotowie. Obudzilan sie zdolowana i mialam drugi sen ze poszlam na wywolanie a oni cos zle zrobili i moje dziecko nie przeżyło. Jezu nie moge dzis normalnie mam az przez to humor popsuty:(

Dziewczynki kciuki za wizyty dajcie znac po :)

Ja juz po . Na wizytowym opisalam co I jak [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Anetka powiedz mi przy meldunku w szpitalu robia usg ? Bo mam 29 listopada termin w klinice w ktorej bede miala cesarke .bedziemy papiery wypelniac itp I robia tez usg wtedy? Bo kuzwa ja dalej niewiem jak mam do brzucha gadac [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Lux jak mały ładnie sie rusza nie masz skurczy ani bólu brzucha to chyba nie ma powodu do ktg.

Majka pisałaś wczoraj ze wyglada na to ze przenosze :D ciekawa jestem czy sie sprawdzi. W sumie to najwyzej 3 dni moge bo 30.11 mam sie zglosic do szpitala na badania i najpewniej mnie zostawia i od razu beda wywolywac. Uwazaja ze przenoszenie z moja cukrzyca to nie jest dobry pomysl.

Jade brac sie obiad bo zaraz po syna. Butki kupilam jednak :D

Poka buty. Ja Dzis kupilam plaszczyk co bym brzuch troche zakryla [emoji41]

reklama
Mi tez sie ciezko oddycha, zwlaszcza rano. W nocy wstaje siku 3-4 razy. Pociesza mnie fakt, ze juz blizej niz dalej [emoji16]
Tez mam nadzieje, ze nikt nas nie bedzie nachodzil poki sie nie ogarniemy, chyba ze ktos jest chetny posprzatac haha[emoji14]
U mnie to samo.wciaz mam wrazenie ze mi powietrza brakuje. Sikac 4 razy wstaje zazwyczaj.
Co do odwiedzin. Ja bez stresu wiem ze nikt nas nie odwiedzi dopuki Kogos nie zaprosimy [emoji23] rodzina w Pl a tutaj w De znajomi poczekaja na zielone swiatlo.

Do góry