reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
U nas nie mierzą długości ale ja z racji już wielu porodów szyjke i tak mam krótsza. Ktg nie pokazuje skurczy
1477066868-1d1mld.jpeg

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Aż tak cię ściskają? Masakra.

Trzymaj sie:) Niech maluszek jeszcze w brzuszku posiedzi[emoji4]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymam kciuki aby było dobrze.
Mam jeszcze jedno pytanko do mamusiek, ktore juz rodzily, czy skurcze przepowiadajace czuc tak samo jak skurcze porodowe? Oczywiscie nie mowie tu o poziomie bolu. Chodzi mi o to, ze przepowiadajace sa tak kurewsko nieprzyjemne, ze jak sobie wyobraze, ze porodowe to to samo tylko x100 bardziej bolesne to mam ochote wyskoczyc przez okno [emoji23] w ogole dziwne te przepowiadajace, ja mam je zawsze rano gdy sie budze niezaleznie, czy to 7 czy 10 rano... :)
Ja nie miałam przepowiadakacych w dwóch ciążach. Wody też mi nie dochodziły więc nie pomogę.
hej mamusie! mam prosbe niech koras opisze krok po kroku co kiedy i jak liczyc z tymi ruchami. mi nic lekarka nie wytlumaczyla i kazala liczyc. taka karte ruchow tez moglby ktos wrzucic. albo link do jakiegos artykulu. bardzo ladnie prosze.
ps. czy mozna to olac? bo ja wieczorem czuje super ruchy codziennie wiec po co rano liczyc jak slabo sie rusza Zosia?

Gratuluje wyniku! Ja tydzien temu obchodzilam 3 rocznice. na 10 zrobimy duza impreze na pewno!:) a wy jak swietujecie? czy maz pamietal i sprawil ci jakis zacny prezent?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Jutro świętujemy. Dziś mąż ma kurs i wróci późno w nocy :( Nic nie dostalam- przynajmniej na chwilę obecną.
Aż tak cię ściskają? Masakra.
To ile ja będę miała tych pasów na brzuchu? Dwoje dzieci- więcej pasów :/

Dzięki dziewczyny za gratulacje, życzenia itp. Szybko minęło te 10 lat.
Ostatnio ktoś się nas spytał o kryzys po 7 roku. A my oczy wywalilismy i szok. U nas nie było kryzysu. My nie potrafimy się na siebie długo gniewać. Są gorsze chwile ale szybko mijają.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Gabinia trzymam kciuki !!

Chyba ta jesienna aura wszystkie nas dopada, że żadnej nic się nie chce ;)
Miałam od środy bóle brzucha, raz calu brzuch, raz schodzący w dół, jak leżałam wszystko ok, wystarczyło pochodzić chwilę i wracało. Pojechałam dzisiaj dla spokoju na IP, ktg ok, zalecenia nospa,magnez, ale kurcze szyjka znów się skróciła, w miesiąc prawie o cm, mam teraz 19mm, więc mam odpoczywac... Na razie bez żadnego nakazu leżenia, ale dostałam luteine i niebawem kontrola... Jakieś niesforne te nasze szyjki ;)

Smutno mi, dzwoniła moja lekarka, odchodzi z przychodni prywatnej w której prowadzę ciążę :( Stwierdziłam, że to jak rozstanie sercowe po kilku miesiącach. Wrócę do niej po ciąży, na szczęście pracuje też w innej prywatnej przychodni. Stwierdziłyśmy, że "robimy przerwę w związku". Bardzo ją polubiłam :(

9 mies. za chwilę, a ja muszę zmienić lekarza. Zapisałam się już na wizytę do lekarki, która ma b. dobre opinie. Kiepsko mi z tym.

Ja nie miałam przepowiadakacych w dwóch ciążach. Wody też mi nie dochodziły więc nie pomogę.

Jutro świętujemy. Dziś mąż ma kurs i wróci późno w nocy :( Nic nie dostalam- przynajmniej na chwilę obecną.

Ostatnio ktoś się nas spytał o kryzys po 7 roku. A my oczy wywalilismy i szok. U nas nie było kryzysu. My nie potrafimy się na siebie długo gniewać. Są gorsze chwile ale szybko mijają.

Jeszcze my spieszymy z życzeniami. Niech miłość, pożądanie i zrozumienie trwa. Samych pięknych dni.

moja sąsiadka przy bliźniakach miała kto przez godzinę, pół godziny z lewej strony i pół z drugiej, aby odsłuchać tętno obu córek.

Gabinia trzymam kciuki !!

Chyba ta jesienna aura wszystkie nas dopada, że żadnej nic się nie chce ;)
Miałam od środy bóle brzucha, raz calu brzuch, raz schodzący w dół, jak leżałam wszystko ok, wystarczyło pochodzić chwilę i wracało. Pojechałam dzisiaj dla spokoju na IP, ktg ok, zalecenia nospa,magnez, ale kurcze szyjka znów się skróciła, w miesiąc prawie o cm, mam teraz 19mm, więc mam odpoczywac... Na razie bez żadnego nakazu leżenia, ale dostałam luteine i niebawem kontrola... Jakieś niesforne te nasze szyjki ;)
to który to tydzień?

Smutno mi, dzwoniła moja lekarka, odchodzi z przychodni prywatnej w której prowadzę ciążę :( Stwierdziłam, że to jak rozstanie sercowe po kilku miesiącach. Wrócę do niej po ciąży, na szczęście pracuje też w innej prywatnej przychodni. Stwierdziłyśmy, że "robimy przerwę w związku". Bardzo ją polubiłam :(

9 mies. za chwilę, a ja muszę zmienić lekarza. Zapisałam się już na wizytę do lekarki, która ma b. dobre opinie. Kiepsko mi z tym.
Eeee szkoda, że akurat tak na koncowce :( miejmy nadzieję, że nowy lekarz godnie ja zastąpi ;)

reklama
moja sąsiadka przy bliźniakach miała kto przez godzinę, pół godziny z lewej strony i pół z drugiej, aby odsłuchać tętno obu córek.

to który to tydzień?
Jadwiga ja dobrze kojarzę że ty we Francji? W Polsce jest jakiś specjalne Ktg co na raz się robi ale dwoje dzieci musi być aktywnych na raz. A z tym ciężko.

Do góry