reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

A ja miałam od siostry używany elektryczny medela swing. Boże teraz nie stac mnie wydać 600zł na laktator.
Powiem że był suuuuuuper, pięknie odciagal mleko, ale ryczal jak krowa hahaha.
Mogę go szczerze polecić, jeżeli kogoś stać wydać tyle kasy...
Niestety pogubilam części, i coś pompka się uszkodziła. Nie dziwota, byłam trzecią matką, która go używała.

Teraz kupię jakiś ręczny... Fakt człowiek musi się namachac i potem nadgarstek boli strasznie.
Ja mam w prawej piersi tylko dwa gruczoły mlekowe, w lewej sześć więc prócz dzidziusia muszę pobudzać prawą pierś by chociaż troszkę nadrabiala.
Przy dużej ilości mleka można zamrażać.

Jeszcze nie kupiłam, ciągle się zastanawiam który wziąć... Jak nie będzie potrzebny to siostrze oddam.
podobno bardzo fajne są takie z pompką co się nogą pompuje ale nie wiem jakiej firmy ;) ja jestem leniwa więc padło na elektryczny nie chciałam używanego bo dla mnie to taka "osobista" rzecz

reklama
Próbuje :))

Za drugi, kupię na szybko jeśli faktycznie zdarzy mi się problem z nawalem. Z Oliwka mialam raz zapalenie piersi przez nawał, nigdy więcej bym nie chciała...

Tak, piję, jedyny który pomaga. Ale ostatnio jak wezmę go na noc to działa chwilę, pół godziny, jak nie żadne to muszę brać znowu a jak zasne to budzi mnie już odruch... Powoli mój ulubiony syrop nie daje rady
moj ma dni, ze tez nie daje rady, jak juz silny atak mam :(

https://www.babyboom.pl/forum/index.php?threads/79388/ no to na naszej grupie watek jest:) ale bids tam ostatnio. jak bedziecie grzeczne to wam tarte jablkowa napisze wieczorem. 10 min roboty!:)

ja odpalam w telefonie. laptopa po nocy nie wlaczam przeciez! niby jak komorka moze przeszkadzac?

ja mam dwa uzywane laktatory. podobno wystarczy wygoowac 10 min i jest ok. Jeden chetnie odsprzedam ale musze sie do nich dogrzebac i zobaczyc jakie sa i wogole. a najchetniej to bym wyprobowala ktory mi bardziej pasuje... to moze po porodzie odsprzedam lepiej?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Daj przepis!!!!!! :)

https://www.babyboom.pl/forum/index.php?threads/79388/ no to na naszej grupie watek jest:) ale bids tam ostatnio. jak bedziecie grzeczne to wam tarte jablkowa napisze wieczorem. 10 min roboty!:)

ja odpalam w telefonie. laptopa po nocy nie wlaczam przeciez! niby jak komorka moze przeszkadzac?

ja mam dwa uzywane laktatory. podobno wystarczy wygoowac 10 min i jest ok. Jeden chetnie odsprzedam ale musze sie do nich dogrzebac i zobaczyc jakie sa i wogole. a najchetniej to bym wyprobowala ktory mi bardziej pasuje... to moze po porodzie odsprzedam lepiej?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
ja na kom nie lubie z neta korzystac, wole lapka, jakos tak sie przyzwyczailam

Jak już przy tetrach jesteśmy... moja teściowa (tak, tak, szykujcie się psychicznie) mówiła, że zimą trzeba biust ogrzewać i najlepiej sobie wkładać tetrę w stanik, żeby za zimno nie było. Czy któraś z Was słyszała kiedyś podobne rady?
Zaznaczyć pragnę, że ów teściowa latem mi kazała brzuch zakrywać jak z M. oglądaliśmy ruchy, a ja się chciałam jakoś schłodzić, bo... przecież dziecko przeziębię jeszcze ;) ale jestem ciekawa skąd takie pomysły, więc może coś wiecie :)
A powiem Ci że ja ogrzewalam. Bo przy chłodzie mleko wolniej płynie. Przekonałam się na sobie. Zamiast tetry wkładałam flanele bo lepiej trzyma ciepło, albo gruby sweter i porządny stanik.
Moja położna też poleca.
Zimno powoduje zamknięcie kanalików mlecznych, więc w szpitalu przy zapaleniu piersi najpierw kazali mi ogrzewać piersi, karmić, a po karmieniu schładzać zimną wodą...

Nie . Jak mnie dopadnie nawal taki olbrzymi to wystarczy nacisnac paluchami I leci ciurkiem a polozna poprosic o pojemnik/butelke.
Za to tetrowki sie przydaja Bo w stanik sie wklada zamiast wkladek Bo Te nie nadazysz wymieniac ja cie zaleje. A ten nawal to tez nie zawsze a jak jest to czasem jeden /dwa dni . Czasem tez moze byc dlyzej wtedy M podjedxie do apteki
ja dostalam od bratowej i jej siostry kilka pelnych oapkowan wkladek do piersi roznych firm, ciekawe, ktore sie sprawdza

A ja miałam od siostry używany elektryczny medela swing. Boże teraz nie stac mnie wydać 600zł na laktator.
Powiem że był suuuuuuper, pięknie odciagal mleko, ale ryczal jak krowa hahaha.
Mogę go szczerze polecić, jeżeli kogoś stać wydać tyle kasy...
Niestety pogubilam części, i coś pompka się uszkodziła. Nie dziwota, byłam trzecią matką, która go używała.

Teraz kupię jakiś ręczny... Fakt człowiek musi się namachac i potem nadgarstek boli strasznie.
Ja mam w prawej piersi tylko dwa gruczoły mlekowe, w lewej sześć więc prócz dzidziusia muszę pobudzać prawą pierś by chociaż troszkę nadrabiala.
Przy dużej ilości mleka można zamrażać.

Jeszcze nie kupiłam, ciągle się zastanawiam który wziąć... Jak nie będzie potrzebny to siostrze oddam.
musze sie zapytac bartowej co ona ze swoim zrobila, czy go jeszcze ma, moze by mi go przekazala

reklama
A powiem Ci że ja ogrzewalam. Bo przy chłodzie mleko wolniej płynie. Przekonałam się na sobie. Zamiast tetry wkładałam flanele bo lepiej trzyma ciepło, albo gruby sweter i porządny stanik.
Moja położna też poleca.
Zimno powoduje zamknięcie kanalików mlecznych, więc w szpitalu przy zapaleniu piersi najpierw kazali mi ogrzewać piersi, karmić, a po karmieniu schładzać zimną wodą...
O, widzisz! Dobrze wiedzieć, że skądś to sobie wzięła jednak :) i że ma to uzasadnienie medyczne i głębszy sens.

Do góry