reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Kobity, zaopatrujecie się w laktator przed porodem? Położna mnie dziś nastraszyła nawałem pokarmu, a i pamiętam zwierzenia psiapsióły jak jej mąż z jednego cycka odciągał mleko, a mama z drugiego, bo tak ją wzięło nagle i musieli laktatora szukać po nocy na gwałt ;)

Nie . Jak mnie dopadnie nawal taki olbrzymi to wystarczy nacisnac paluchami I leci ciurkiem a polozna poprosic o pojemnik/butelke.
Za to tetrowki sie przydaja Bo w stanik sie wklada zamiast wkladek Bo Te nie nadazysz wymieniac ja cie zaleje. A ten nawal to tez nie zawsze a jak jest to czasem jeden /dwa dni . Czasem tez moze byc dlyzej wtedy M podjedxie do apteki

reklama
Ja dostane. Ciagle jednak zastanawiam sie nad smoczkami i butelkami. Tak, wiem sa apteki calodobowe itp, ale poki co nie jestem mobilna ja ani moj luby, auto planujemy kupic po nowym roku, takze wrazie wu wole miec wszystko dopiete
Idź do położnej, może też dostaniesz :D ja uzbierałam w sumie 3 butelki, z czego jedną oddałam koleżance, bo mój chłop zamówił szybciej cały zestaw ze smoczkiem i szczotką do butelek z Aventa. W planach nie mam mm, ale różnie to bywa, a i chciałabym po jakimś czasie odciągać mleko na spacery czy podróże :) zresztą, wszystko wyjdzie w praniu. Z laktatora na razie rezygnuję, ale butelki moim zdaniem się przydadzą wcześniej czy później. Głupie soczki czy woda chociażby :)

Kobity, zaopatrujecie się w laktator przed porodem? Położna mnie dziś nastraszyła nawałem pokarmu, a i pamiętam zwierzenia psiapsióły jak jej mąż z jednego cycka odciągał mleko, a mama z drugiego, bo tak ją wzięło nagle i musieli laktatora szukać po nocy na gwałt ;)
Laktator to była pierwsza rzecz jaką tak naprawdę kupiłam do wyprawki dziewczyny zamawiajcie przez internet bo jest nawet 100zł różnicy w porownaniu do cen w sklepach ! Ja kupiłam bo dla mnie to taki "must have" nawet jak się nie przyda to i tak go zostawie na zaś jak będziemy mieli kolejne dziecko ;)
ja mam elektryczny canpola bo miał najlepsze opinie na necie ;) niestety nie mam porównania ale myślę, że będzie ok jest i na prąd i na baterie, ma kilka rodzajów ssania i można sobie regulować moc ssania :)

Ejj a mogę link do wątku kuchennego ? :) Przyda się na moją kulinarna pustkę w głowie...
https://www.babyboom.pl/forum/index.php?threads/79388/ no to na naszej grupie watek jest:) ale bids tam ostatnio. jak bedziecie grzeczne to wam tarte jablkowa napisze wieczorem. 10 min roboty!:)
oj raz odpaliam neta w nocy, nie musze mowic jak chlop sie darl, ze go budze...
ja odpalam w telefonie. laptopa po nocy nie wlaczam przeciez! niby jak komorka moze przeszkadzac?
Też tak to sobie rozplanowałam :) że w razie czego M. będzie kursował po mieście, a nie ma co wydawać naprzód kasy... wolałam się jednak skonsultować :D
ja mam dwa uzywane laktatory. podobno wystarczy wygoowac 10 min i jest ok. Jeden chetnie odsprzedam ale musze sie do nich dogrzebac i zobaczyc jakie sa i wogole. a najchetniej to bym wyprobowala ktory mi bardziej pasuje... to moze po porodzie odsprzedam lepiej?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Jak już przy tetrach jesteśmy... moja teściowa (tak, tak, szykujcie się psychicznie) mówiła, że zimą trzeba biust ogrzewać i najlepiej sobie wkładać tetrę w stanik, żeby za zimno nie było. Czy któraś z Was słyszała kiedyś podobne rady?
Zaznaczyć pragnę, że ów teściowa latem mi kazała brzuch zakrywać jak z M. oglądaliśmy ruchy, a ja się chciałam jakoś schłodzić, bo... przecież dziecko przeziębię jeszcze ;) ale jestem ciekawa skąd takie pomysły, więc może coś wiecie :)
może mleko ci zamarznie w piersiach :p ? nie słyszałam o tym ;)

Ja na początek planuję poprzestać na starym laktatorze, tak awaryjnie, zobaczymy czy się przyda. jeśli tak, zainwestuję w nowy, super szybki. Nie chcę teraz inwestować w niego, bo to nienajtańsza rzecz, a może się okazać, że nie będę mogła karmić. I co?

Jak już przy tetrach jesteśmy... moja teściowa (tak, tak, szykujcie się psychicznie) mówiła, że zimą trzeba biust ogrzewać i najlepiej sobie wkładać tetrę w stanik, żeby za zimno nie było. Czy któraś z Was słyszała kiedyś podobne rady?
Zaznaczyć pragnę, że ów teściowa latem mi kazała brzuch zakrywać jak z M. oglądaliśmy ruchy, a ja się chciałam jakoś schłodzić, bo... przecież dziecko przeziębię jeszcze ;) ale jestem ciekawa skąd takie pomysły, więc może coś wiecie :)
mi to tez powiedziala tesciowa, ze to niby zeby biustu nie przeziebic :D hehe nie wiem czy mleko mialoby mi zamarznac? :D

Próbuje :))
Za drugi, kupię na szybko jeśli faktycznie zdarzy mi się problem z nawalem. Z Oliwka mialam raz zapalenie piersi przez nawał, nigdy więcej bym nie chciała...
pijesz ten gaviscon? ja mam najwieksze ataki w nocy, po scianach laze wtedy
Tak, piję, jedyny który pomaga. Ale ostatnio jak wezmę go na noc to działa chwilę, pół godziny, jak nie żadne to muszę brać znowu a jak zasne to budzi mnie już odruch... Powoli mój ulubiony syrop nie daje rady

Idź do położnej, może też dostaniesz :D ja uzbierałam w sumie 3 butelki, z czego jedną oddałam koleżance, bo mój chłop zamówił szybciej cały zestaw ze smoczkiem i szczotką do butelek z Aventa. W planach nie mam mm, ale różnie to bywa, a i chciałabym po jakimś czasie odciągać mleko na spacery czy podróże :) zresztą, wszystko wyjdzie w praniu. Z laktatora na razie rezygnuję, ale butelki moim zdaniem się przydadzą wcześniej czy później. Głupie soczki czy woda chociażby :)
Ja nie mam ani jednej butelki :D ale tez mi sie wydaje, ze jak jest koniecznosc to mozna to na szybko zalatwic. Poczatkowo i tak cyc zastepuje wszystko wlacznie z woda i nie trzeba dopajac. Jesli sie myle to mnie poprawcie :)
Mam za to smoczek, ktorego nie planuje podawac, ale zalezalo mi na Lovi, ktory nie jest u nas ogolnodostepny wiec wolalam zamowic i miec gdyby byl potrzebny.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

reklama
A ja miałam od siostry używany elektryczny medela swing. Boże teraz nie stac mnie wydać 600zł na laktator.
Powiem że był suuuuuuper, pięknie odciagal mleko, ale ryczal jak krowa hahaha.
Mogę go szczerze polecić, jeżeli kogoś stać wydać tyle kasy...
Niestety pogubilam części, i coś pompka się uszkodziła. Nie dziwota, byłam trzecią matką, która go używała.

Teraz kupię jakiś ręczny... Fakt człowiek musi się namachac i potem nadgarstek boli strasznie.
Ja mam w prawej piersi tylko dwa gruczoły mlekowe, w lewej sześć więc prócz dzidziusia muszę pobudzać prawą pierś by chociaż troszkę nadrabiala.
Przy dużej ilości mleka można zamrażać.

Jeszcze nie kupiłam, ciągle się zastanawiam który wziąć... Jak nie będzie potrzebny to siostrze oddam.

Do góry