reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Dzień dobry:) Mąż wczoraj przyszedł z centymetrem, 99w pasie. Niesamowite jak skóra potrafi się naciągnąć :o
Na początku ciąży wymarzyłam sobie, że chcę przytyć max 12-15kg. Zobaczymy, jeszcze kilka tygodni zostało :)

Dziś szkoła rodzenia i temat laktacja. Mam nadzieję, że wrócę mądrzejsza.
Ja kolo 10kg mam na plusie ;)

A w pasie ? Jakie jajca byly jak w castoramie bylismy i gam sa takie metrowe metry z papieru i chcialam sie zmierzyc tak dla jaj a nie wiedzialam ze to ma tylko 100 cm i mąż mowi "braknie Ci" i faktycznie za malo bylo [emoji23] prawie sie posikalam ze smiechu, a ludzie jak patrzyli ? [emoji23][emoji23] A kto kobiecie w ciazy zabroni [emoji4][emoji23][emoji23]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej

Pełnia była.. i będzie przez kolejne kilka dni. Moja nocka też nieciekawa. Zęby mnie bolą na zmianę pogody

Masaż krocza..
Iza masujesz krocze nie szyjkę. Tam babka opisała jak to robić.
Olejek migdałowy zwykły lub jest też taki specjalny weleda do masażu krocza.
Można robić już. Ja robie od wczoraj.

Miłego dnia

cb7wugpju04jz4q8.png
No ja wiem ze nie szyjke, no ale to nie podraznia w zaden sposob, jakies skurcze lub cos ?? [emoji23][emoji23]

Hej

Pełnia była.. i będzie przez kolejne kilka dni. Moja nocka też nieciekawa. Zęby mnie bolą na zmianę pogody

Masaż krocza..
Iza masujesz krocze nie szyjkę. Tam babka opisała jak to robić.
Olejek migdałowy zwykły lub jest też taki specjalny weleda do masażu krocza.
Można robić już. Ja robie od wczoraj.

Miłego dnia

cb7wugpju04jz4q8.png

To dlatego moja córka obudziła się z takim wrzaskiem a potem długo nie mogła usnąć :| obudziła Ole w brzuszku, która w odpowiedzi skopała mnie jak tylko się da po wszelkich organach... Dopiero jak Asię mąż zabrał do drugiego pokoju to się uspokoiła... Pierwsze problemy miedzy rodzeństwem ;)
W efekcie tej nocy wszyscy jesteśmy zmęczeni ale jest piękny dzień i mam nadzieję że uda nam się wybrać do parku na sesję jesienną.

Hej kobietki. Nocka średnia, wczoraj syna bolał brzuch a nad ranem, jeszcze ciemno było obudził mnie bo katar nie dawał mu spać, wpsiknęłam mu do noska co trzeba, ale już nie zasnął, ja za to się jeszcze zdrzemnęłam, musiałam odespać cały tydzień wstawania rano ;) dzisiaj z domu ani rusz, trzeba syna wykurować.. Za to humor mam dzisiaj taki, że lepiej mnie nie dotykać.. później koleżanka wpada na kawkę to może mi poprawi ;)

Ciekawa jestem tego masażu krocza, zaraz sobie poczytam czy można przy problemach z szyjką, choć wydaje mi się, że nie powinno to być przeciwwskazaniem.
Miłego dzionka

Hej kobietki. Nocka średnia, wczoraj syna bolał brzuch a nad ranem, jeszcze ciemno było obudził mnie bo katar nie dawał mu spać, wpsiknęłam mu do noska co trzeba, ale już nie zasnął, ja za to się jeszcze zdrzemnęłam, musiałam odespać cały tydzień wstawania rano ;) dzisiaj z domu ani rusz, trzeba syna wykurować.. Za to humor mam dzisiaj taki, że lepiej mnie nie dotykać.. później koleżanka wpada na kawkę to może mi poprawi ;)

Ciekawa jestem tego masażu krocza, zaraz sobie poczytam czy można przy problemach z szyjką, choć wydaje mi się, że nie powinno to być przeciwwskazaniem.
Miłego dzionka
Przeciwwskazaniem są nawracające infekcje. Wtedy najpierw trzeba wyleczyć i utrzymać prawidłową florę i pH a potem bawić się w masaże. Z resztą tak czy inaczej lepiej zadbać o środowisko pochwy przed porodem, bo infekcje grzybicze osłabiają tkanki i sprawiają, że te są mniej elastyczne i mimo masażu mogą pęknąć. Ponadto masaż masażem a ważniejsza jest pozycja wertykalna w drugiej fazie - wtedy tkanki krocza rozciągają się równomiernie. Ach i nie parcie na komendę z całych sił tylko dmuchanie świeczek tak, aby krocze miało czas się dopasować do wyłaniającej się główki.

Współczuję i łącze sie z Toba w bólu. U mnie jeszcze jest to ze mala jest cholernie nisko i mam okropny nacisk na dol. Jak sie nie podsunie do gory to i mnie czeka ip a sie bronie nogami i rekami przed tym bo mnie tam pewnie zostawią juz ;/

Anetka podnieś łóżko w nogach. To się zsunie i odciąży szyjkę, ja tak leżałam w szpitalu 2 tygodnie. Miałam dziś tak leżeć, ale mi maź z łóżka nie chce wyjsć ;).

reklama
No slyszalam ze w pologu nie mozna, ale potem juz nosilam ;) tak w szpitalu radzili..

No a jakiej firmy olejek ? Gdzie sie to kupuje ?

A ja slyszalam ze im szybciej sie ubierze tym lepiej... wiadomo trzeba to omówić z lekarzem, ale juz np po miesiacu czy 2 to nie ma sensu. Tak pisza dziewczyny ktore nosily

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry