reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Szczerze? Ja czasami się zastanawiam czy mój M. by mnie nie spakował lepiej ode mnie ;) on ma łeb na karku i potrafi się zająć w domu dosłownie wszystkim. On robi ostatnio obiady i wstawia nowe pranie, gdy ja siedzę z żelazkiem przez pół dnia :) Lubi sprzątać, majsterkować i inne takie. Wiem, że gdybym tego potrzebowała, umiał by mnie spakować do szpitala czy nawet wrzucić do walizki też rzeczy Malutkiej.
Jakbym mu napisala gdzie co jest na ktorej półce to by spakowal [emoji23][emoji23]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Na stronie mojego szpitala nie ma wzmianki o tym w co się najlepiej pakować, ale swoją drogą, ciekawe jak te torby argumentują.. co jest nie tak z walizkami?
Zajmuja duzo miejsca podobno, choc ja uwazam ze torba a walizka maja podobne gabaryty i sama tego nie rozumiem, no ale cóż..

Kurcze objawy brzmią jak zapalenie pęcherza ale to miałby cały dzień też. Podawaj mu soki z żurawiny i suchą żurawine mu zalewaj i wywar z niej do picia. Moja 27 msc córka ostatnio miała zap cewki i dostała furagine na 7 dni.
A jak łapiesz to siku?

cb7wugpju04jz4q8.png
Eli jak skończył rok i zaczął chodzić zawsze robie tak , że myje go a później mocYmy same nogi i tak się zawsze posika więc wtedy łapie bezpośrednio do kubeczka.
Też mi to wygląda na infekcje tyle , że to się dzieje tylko w nocy, w dzień jest ok.

Dziewczyny ja mam pytanie jeszcze odnośnie karmienia piersią. Właśnie rozmawiałam ze szwagierka i ona mówi, że w szpitalu dokarmiaja bo po cc pokarm pojawia się nawet dopiero na 3 dzień. No to ja jej na to,że dziecku w pierwsze dwa dni jest potrzebne dosłownie parę kropelek. A ona,że okej ale co jesli nawet te parę kropelek nie wyleci? No i właśnie. ... to pytanie do Was. Co jesli nie poleci nic??? A boje się że mm z butelki spowoduje,że dziecko przestanie chcieć ssać cycka... powiedzieć wtedy w szpitalu żeby dawali strzykawka? Łyżeczka?

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Dziecko po porodzie nie jest głodne. Jeśli zgłodnieje podczas gdy ty będziesz unieruchomiona to pewnie nakarmią mm. Dlatego tak ważne jest szybkie przystawienie do piersi i pomoc położnych. Pamiętaj że nie wolno podnieść głowy przez 12h nawet żeby nie dostać zespołu popunkcyjnego.
Najlepiej by było żeby dokarmiały strzykawką.
Zwykle te kilka kropel leci jeśli tylko dziecko dobrze chwyci piers. Ja po dwóch cc nie miałam żadnego problemu z ilością pokarmu a dziecko przystawiłam dopiero po 8-10 h. Po prostu niech cały czas ssie i pokarm się pojawi

cb7wugpju04jz4q8.png

Eli jak skończył rok i zaczął chodzić zawsze robie tak , że myje go a później mocYmy same nogi i tak się zawsze posika więc wtedy łapie bezpośrednio do kubeczka.
Też mi to wygląda na infekcje tyle , że to się dzieje tylko w nocy, w dzień jest ok.
Zrób ten posiew.
No i niech dużo pije i tę żurawine. Kciukam

cb7wugpju04jz4q8.png

Szczerze? Ja czasami się zastanawiam czy mój M. by mnie nie spakował lepiej ode mnie ;) on ma łeb na karku i potrafi się zająć w domu dosłownie wszystkim. On robi ostatnio obiady i wstawia nowe pranie, gdy ja siedzę z żelazkiem przez pół dnia :) Lubi sprzątać, majsterkować i inne takie. Wiem, że gdybym tego potrzebowała, umiał by mnie spakować do szpitala czy nawet wrzucić do walizki też rzeczy Malutkiej.
mój ma czasem takie zaćmienia ze szok. Teraz ma problem jak zrobić kanapki bo masło twarde ;) .

Czarownica nie martw się na zaś, będzie dobrze. Ja tak mało karmiłam moja, ze sama nie wiem czy dokarmiały czy nie, np w nocy to jej wogule nie przynosili. Dopiero jak usiadłam to tak pojadla, ze się bali ja ruszać. Mimo wszystko w domu od raz było wszystko na medal, żadnych problemów. Tak, ze jeśli dokarmiały to nam to w niczym nie zaszkodziło.

Co do torby to właśnie przejrzałem listę. Ma być torba na porodówki dla mnie i dziecka i druga na polozniczy. Nie ma dużo rzeczy, ale jest np 3 ręczniki dla dziecka, sama nie wiem po co.

Ale nie nastawiaj sie od razu na brak pokarmu. Zrob plan A, czyli powiedz sobie bede karmic, i plan B, jak sie nie uda od razu to wtedy porozmawiac z pielegniarkami o ewentualnym sposobie podawania mleka dziecku. Najpierw próbuj. U nas w szpitalu pomagaja w karmieniu po cc, przykladaja dzieci do piersi, masuja, itd..

Nie nastawiam się ale właśnie pytam co jesli na poczatku nie będzie pokarmu? Co wtedy? Bo one pewnie beda wtedy chciały dać mm z butli a ja bym chciała tego uniknąć jeśli tylko to możliwe

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale Ci dobrze:) Ciekawe, czy to że wojskowy może mieć z tym związek? Mój tata zawsze mówił, że to co mu dała obowiązkowa służba to właśnie to, że potrafi trzymać porządek, on naprawdę wszystko ma na swoim miejscu. Mój mąż to czysty chaos, majsterkować akurat lubi, ugotować też czasem ugotuje ale bałagan przy tym zrobi przeokrutny. Sprząta zrywami... Ale to akurat chyba mamy wspólne.

reklama
Do góry