reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Nie nastawiam się ale właśnie pytam co jesli na poczatku nie będzie pokarmu? Co wtedy? Bo one pewnie beda wtedy chciały dać mm z butli a ja bym chciała tego uniknąć jeśli tylko to możliwe

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
To zalezy od szpitala, tak jak mowie, u nas pomagaja jak moga od razu.. ale to tez zalezy od zmiany jaka jest itd..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oto co przed chwilą "upichciłyśmy" z córcią;))
WP_20161009_14_08_43_Pro (Medium).jpg

Załączniki

• WP_20161009_14_08_43_Pro (Medium).jpg
    WP_20161009_14_08_43_Pro (Medium).jpg
    188,1 KB · Wyświetleń: 239
Witam się i ja , noc u nas straszna od 4 synek ciągle się nudził, a później tak się darł, że dwie godziny nie mogłam go uspokoić . To chyba 3 noc jak pielyszka jest sucha , a dopiero jak się zsika to przestaje płakać . W badaniu ogólnym nic nie wychodzi i nie wiem czy oddać na posiew skoro to jest w porządku? Natanielek ma 20 miesięcy , ale od pieluchowanie raczej idzie nam jak krew z nosa tzn. Tylko rano się zalstwi do nocnika. A przez resztę dnia trakuje raczej nocnik jak fotel nie Wola jeszcze i dlatego nie wiem jak mam rozumieć te nocne epizody? Czy to może być związane z gotowością do funkcjonowania bez pieluchy? Tyle że on się nie budzi tylko tak strasznie placze przez sen. no martwię się strasznie... może któraś z Was coś poradzi ?
Do tego czuję się fatalnie. Łączę się w bólu z bolącym spojeniem łonowym tak nagle mnie to dopadło kilka dni temu, duszności mnie budzą, a jeszcze miesiąc temu biegał am jak sarenka... I to tak straszne bóle mam, że chodzę jak staruszka. A tu jeszcze tyle czasu ... Jutro na szczęście mam wizytę , więc będę wiedziała czy jest coś nie tak.
Tak bardzo się cieszę , że Maciuś dzielnie walczy no musi być dobrze , nie może być inaczej ...
Ja to znam ale wiesz kochna z czego. Moj sie tak darl jak mial ponad dwa lata i okazalo sie ze dalej ma ta blokadę kosci czaszki. Kiedy macie osteopate? My teraz na kontrolę 6.12 jedziemy:) zreszta wiesz ze przy tym kiss syndrom wlasnie jednym z objawów jest krzyk nocny. A może po prostu ma pełny pecherz i go to boli a jak sie wysika to przestaje. Ewentualnie jak wszystkie badania dobrze to moze po prostu cos mu sie sni i wybudza sie w ten sposób. Ja znam to niestety z tej negatywnej strony

Oto co przed chwilą "upichciłyśmy" z córcią;)) Zobacz załącznik 777339
Super,podoba mi się :)

W Szczecinie Zdroje np używają swoich recznikow i codziennie kąpią przy tobie dziecko, ty nie masz prawa dziecka samemu wykąpać, paranoja....
I pamiętam dostałam dwie paczki z próbkami i 10 pampersów happy ( mały się po nich odparzyl).
Słyszałam że niektóre szpitale daha paczkę pampersów Pampers premium care za darca, trzeba tylko zapytać czy ten akurat szpital ma tę akcję.
Co do pokarmu po CC, to zależy.
Dziecko po porodzie je tyle co mieści się na łyżeczce od herbaty.
Ja nie miałam pokarmu, w drugiej dobie coś laktator wyciągał, kropelki
W trzeciej dobie zapalenie piersi.
Trzeba myśleć pozytywnie.

PS ja czekam na teściów.... Ehhhhh nie chcieli przyjechać. Ogólnie nie chcą nas i swojego wnuka odwiedzać bo mają przyszywane wnuczki na miejscu. ( czyli wnuczki siostry mojej teściowej).
Będą o 16, ja się źle czuje i nie mam ochoty na wizyty, no ale trudno

Izulka tu w de nie ma czegos takiego jak 2 tyg dla ojca po porodzie. Mozesz wziasc jeden albo dwa dni urlopu na porod i po porodzie.

Olgi ja wzielam dwa zestawy na wyjście. Wiem z praktyki ze mozna miec wpadke. Zdarzyłam zalozyc body i koszulke i syn wszsytko obsikal. Dobrze ze zapas mialam.

Ja juz kilka razy pisalam. Woda gazowana i niegazowana jest w kazdym pokoju dla matki. Zapas na korytarzu. To samo herbata kawa. Na poporodowym jest szwedzki stol na korytarzu. Kilka rodzajow herbat, w tym na pobudzenie lektacji, kawa. Rano sa jeszcze dodatkowe bulki płatki mus owocowy jogurty i owoce. Oprocz tego co dostaniesz na tacy na śniadanie. W lazience sa majtki siateczowe podklady duze i male i podklady na łóżko. Na lozku poduszka do karmienia. Jelsi potrzebujesz recznika to tez dostaniesz. Dziecko po porodzie ma od nich ich wszystkie ubranka. Czapeczke i spiworek. W pokojach gdzie jest matka z dzieckiem jest komoda z przebierakiem. W niej pampersy i chusteczki nawilżone tez pampersa.

Ja torbe spakowalam w ten piątek bo bardzo bolal mnie brzuch. Mała sportowa. Maxi cosi jest przygotowane a na nim kombinezon dwie pary bodziakow kocyk i pajacyki. Wszystko zafoliowane:D kuferek z kosmetykami tez czeka. Musze tylko jakies gatki dokupic do szpitala. Mam dwie pary spakowane czarnych ale za malo. Pojde do hm po stanik to i majtki kupie.

Hej kobietki, ja dzisiaj byłam w szkole, ledwo wysiedzialam. Brzuch mi rośnie jak szalony, już na boki się rozchodzi. wczoraj wieczorem lezymy z mezem a on mogę ci coś powiedzieć i się nie obrazisz? Mówię dawaj, a on teraz to już widzę że przytylas, ale i tak pięknie wyglądasz ha ha nawet się nie zdenerwowalam

Dziewczyny ja mam pytanie jeszcze odnośnie karmienia piersią. Właśnie rozmawiałam ze szwagierka i ona mówi, że w szpitalu dokarmiaja bo po cc pokarm pojawia się nawet dopiero na 3 dzień. No to ja jej na to,że dziecku w pierwsze dwa dni jest potrzebne dosłownie parę kropelek. A ona,że okej ale co jesli nawet te parę kropelek nie wyleci? No i właśnie. ... to pytanie do Was. Co jesli nie poleci nic??? A boje się że mm z butelki spowoduje,że dziecko przestanie chcieć ssać cycka... powiedzieć wtedy w szpitalu żeby dawali strzykawka? Łyżeczka?

Zadałam dokładnie to samo pytanie na szkole rodzenia [emoji846] powiedziała mi, ze możemy poczekać 24h, a po upływie tego czasu lepiej jest sie juz zgodzić na dokarmianie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja juz kilka razy pisalam. Woda gazowana i niegazowana jest w kazdym pokoju dla matki. Zapas na korytarzu. To samo herbata kawa. Na poporodowym jest szwedzki stol na korytarzu. Kilka rodzajow herbat, w tym na pobudzenie lektacji, kawa. Rano sa jeszcze dodatkowe bulki płatki mus owocowy jogurty i owoce. Oprocz tego co dostaniesz na tacy na śniadanie. W lazience sa majtki siateczowe podklady duze i male i podklady na łóżko. Na lozku poduszka do karmienia. Jelsi potrzebujesz recznika to tez dostaniesz. Dziecko po porodzie ma od nich ich wszystkie ubranka. Czapeczke i spiworek. W pokojach gdzie jest matka z dzieckiem jest komoda z przebierakiem. W niej pampersy i chusteczki nawilżone tez pampersa.

Ehh Europa.... W moim szpitalu nic nie dają, dobrze, że przynajmniej oddział nowy, jak ja byłam poprzednio to był świeżo po remoncie, w każdym pokoju umywalka do umycia dziecka i podgrzewany przewijak. I tyle. Łazienki w tragicznym stanie na korytarzu.
A o jedzeniu szkoda gadać. Dobrze, że mąż podrzucał mi przysmaki od teściowej ale i tak na obchodzie przychodziła taka durna neonatolog i widząc u koleżanki surowe jabłko! na parapecie komentowała, że chyba nie zamierza tego jeść? Bo przecież dziecku zaszkodzi. A na pytanie co można jeść zawsze odpowiedź że no bezpieczne rzeczy haha.

reklama
Lisia ja widzę w ogóle w nas wiele podobieństw :))) dzięki za odpowiedź :*

To co lepsze powiem Ci, ze jak pisałaś o swoich zdolnościach czarownicy, ja przez całe życie mam tak, ze jak sobie cos wymyślę, to to sie zawsze spełnia i np. podczas studiów ludzie zawsze przychodzili i pytali mnie jakie bedą pytania, bo potrafiłam je przewidzieć [emoji12] zawsze przepowiadałam te, które potem rzeczywiście były na egzaminach [emoji16] ale to u mnie rodzinne, zawsze sie jakaś taka kobita w naszej rodzinie trafi z takimi zdolnościami [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry