reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Kurde Wy naprawde macie do szpitala popakowane takie duze walizki?? kurde bo ja dostalam od swojej poloznej taka mala liste wyprawkowa do szpitala , tu niby wszytsko dostane :) i dla siebie mam miec tylko koszule do karmienia czy pizamke + kosmetyczke.. dla dziecka mam miec tylko ciuszki na wyjscie
U nas akurat w szpitalu sie nic nie dostaje, wiec musze miec wszystko.. stad wielka torba [emoji23]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja się boję, że się Mała nie przekręci na czas, bo wciąż mi się wydaje, że jest w poprzek ustawiona, jak na ostatnim USG. Do środy chyba jajo zniosę. Mam nadzieję, że to tylko takie moje odczucia... bo bardzo bym nie chciała cc. Nigdy nawet nie brałam takiego wyjścia pod uwagę.
Obróci sie, zobaczysz ;)

Witam się i ja , noc u nas straszna od 4 synek ciągle się nudził, a później tak się darł, że dwie godziny nie mogłam go uspokoić . To chyba 3 noc jak pielyszka jest sucha , a dopiero jak się zsika to przestaje płakać . W badaniu ogólnym nic nie wychodzi i nie wiem czy oddać na posiew skoro to jest w porządku? Natanielek ma 20 miesięcy , ale od pieluchowanie raczej idzie nam jak krew z nosa tzn. Tylko rano się zalstwi do nocnika. A przez resztę dnia trakuje raczej nocnik jak fotel nie Wola jeszcze i dlatego nie wiem jak mam rozumieć te nocne epizody? Czy to może być związane z gotowością do funkcjonowania bez pieluchy? Tyle że on się nie budzi tylko tak strasznie placze przez sen. no martwię się strasznie... może któraś z Was coś poradzi ?
Do tego czuję się fatalnie. Łączę się w bólu z bolącym spojeniem łonowym tak nagle mnie to dopadło kilka dni temu, duszności mnie budzą, a jeszcze miesiąc temu biegał am jak sarenka... I to tak straszne bóle mam, że chodzę jak staruszka. A tu jeszcze tyle czasu ... Jutro na szczęście mam wizytę , więc będę wiedziała czy jest coś nie tak.
Tak bardzo się cieszę , że Maciuś dzielnie walczy no musi być dobrze , nie może być inaczej ...
Ja bym posiew zrobila, czasami ogolny wyjdzie dobrze a w posiewie cos sie uchoduje..

Wychodze z zalozenia ze jak sie sama nie spakuje to moj mąż tego nie zrobi prawidlowo [emoji23][emoji23] w nerwach wezmie zamiast moje skarpetki to Olivii, i polowy zapomni [emoji23] nie nie, wole sama

Szczerze? Ja czasami się zastanawiam czy mój M. by mnie nie spakował lepiej ode mnie ;) on ma łeb na karku i potrafi się zająć w domu dosłownie wszystkim. On robi ostatnio obiady i wstawia nowe pranie, gdy ja siedzę z żelazkiem przez pół dnia :) Lubi sprzątać, majsterkować i inne takie. Wiem, że gdybym tego potrzebowała, umiał by mnie spakować do szpitala czy nawet wrzucić do walizki też rzeczy Malutkiej.

Mamuśki, wiem, że temat już był, ale nie mogę znaleźć tych postów teraz, więc powiedzcie mi raz jeszcze - co stosujecie/będziecie stosować/polecacie na sutki? Chciałabym już zacząć o nie dbać, a nie mam zielonego pojęcia jaka maść będzie najlepsza.
Dziewczyny tu ziaje polecaly bo podobno nie trzeba zwymac do karmienia, a ja polecam swoje mleczko, ale to porodzie dopiero ;)

Dziewczyny ja mam pytanie jeszcze odnośnie karmienia piersią. Właśnie rozmawiałam ze szwagierka i ona mówi, że w szpitalu dokarmiaja bo po cc pokarm pojawia się nawet dopiero na 3 dzień. No to ja jej na to,że dziecku w pierwsze dwa dni jest potrzebne dosłownie parę kropelek. A ona,że okej ale co jesli nawet te parę kropelek nie wyleci? No i właśnie. ... to pytanie do Was. Co jesli nie poleci nic??? A boje się że mm z butelki spowoduje,że dziecko przestanie chcieć ssać cycka... powiedzieć wtedy w szpitalu żeby dawali strzykawka? Łyżeczka?

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Ale nie nastawiaj sie od razu na brak pokarmu. Zrob plan A, czyli powiedz sobie bede karmic, i plan B, jak sie nie uda od razu to wtedy porozmawiac z pielegniarkami o ewentualnym sposobie podawania mleka dziecku. Najpierw próbuj. U nas w szpitalu pomagaja w karmieniu po cc, przykladaja dzieci do piersi, masuja, itd..

reklama
Dzięki :) Ja mam już strasznie wrażliwe sutki, przy zakładaniu stanika i koszuli nocnej naprawdę się namęczę czasami. Jeszcze się budzę jak mi siara cieknie w nocy i też mam wrażenie, że gdybym sobie jakoś biust nawilżała, to by mi było lżej z tym wszystkim... nie wiem sama. W każdym razie dziękuję za poradę, dzisiaj skoczę do galerii to się zaopatrzę przy okazji :)
Moze probuj tez ta siara smarowac

Do góry