reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Ja zapeszyłam bo słońce już się schowało i pochmurno się zrobiło.
Dobra, wstaję z wyrka, sprzątanie dzisiaj odpuszczam bo nie mam mocy i za bardzo boli mnie ten brzuch, także odpoczywam a później szybkie zakupy.
Miłego dzionka
ja musze jechac odebrac tesciowej recepty, ale to kawalek tylko wiec raz da obroce, zakupy spozywcze mam wiec tylko co po pracy Tomka pojedziemy malemu kupic kilka rzeczy

Dzień dobry. Nocka kiepska, miałam jakieś głupie sny, obudziłam się po 3, zasnęłam po 5..a po7 pobudka żeby młodego do szkoły obudzić :dry: i jeszcze coś źle się czuję, ostatnio codziennie brzuch mnie pobolewa, dzisiaj mocniej niż zawsze, jak na okres, magnez już wzięłam ale bez no spy się nie obędzie.. Pogoda w miarę fajna, słonecznie, więc jakiś plus na początek dnia chociaż jest ;)
U mnie podobnie z tym bolem brzucha... [emoji21]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

No to chyba coś wisi w powietrzu ze mamy te bóle brzucha. Mój żołądek lepiej, ale puste kiszki kłują.
U nas tez zrobiło się zimno, właśnie jestem u sąsiadki i leżymy z jej synem Jasiem. Jaś w grudniu skończy roczek wiec fajnie tak na niego patrzeć z myślą ze za rok mój mały brzuszek zamieni się w takie cudo. Zdecydowanie mamy ciepłe mieszkanie, ta sama kamienica i marzne. Oj nie dam się namówić na zmianę mieszkania, a napewno nie teraz. Nasze ciasne ale ciepło w nim i nie ma problemu z skuszeniem ubrań.

Ja wszystkie zeby juz zrobilam, zostal jeden do wyrwania u chirurga.. dentystka powiedziala, zeby sie wstrzymac do porodu, chyba ze bedzie bolal i tak oto pol nocy nie przespalam. A ze nie mozna brak lekow to pytalam o domowe sposoby. Dzis troche sie uspokoilo, ale boje sie kurcze. Ci chirurdzy maja jakies kosmiczne znieczulenia, boje sie ze to zaszkodzi malej :( w dodatku tam wykonuja naciecie, szycie i po wszystkim trzeba brac antybiotyk i pewnie mase lekow przeciwbolowych, ktorych ja teraz wziac nie moge, a na kazdy antybiotyk moj organizm reaguje fatalnie.. problemy zoladkowe, biegunki i ogolne oslabienie za kazdym razem.. ehhh co robic? Teraz troche sie uspokoilo, ale kto wie czy sie nie odezwie
zalej spirytusem. Nigdy tego nie robiłam, ale ponoć działa. Ta odrobinka dziecku nie zaszkodzi.

Dziewczyny pomozcie prosze jestesmy na etapie wybierania plytek na podlogi do kuchni i lazienki i strasznie podobaja mi sie biale w polysku ale troche bohe sie czy sie nie zajade z ich czystoscia. Macie jakies doswiadczenie z takimi. Moze doradzicie czy lepiej miec matowe czy z polyskiem?
ja mam białe w łazience to tragedia. Wszystko widać. Umyje przed powrotem dzieci ze szkoły cieszę się ze czysto a jak wrócą umyją ręce siku i masakra, od nowa do mycia.

Dzisiaj kilka godzin spędziliśmy w Ikei, Asia została z babcią. Zeszło tyle czasu bo najpierw mielismy sporo rzeczy do zwrócenia, a potem każda partia zakupów była poprzedzona długim odpoczynkiem na kanapach w restauracji i wizytą w toalecie;) Z rzeczy dla malutkiej w brzuszku to kupiłam taki kocyk Link do: ÄLSKAD Koc - IKEA i owieczkę Link do: LEKA Zabawka grająca, owca - , - IKEA. Teraz muszę tą zabawkę uchować przed Asią;)

Śliczne zdobycze i niedrogie :)

Ja mialam 2 koty, i oba byly strasznie madre. Oba mnie okropnie sluchaly, i potrafily wiele sztuczek. Gdy wracalam ze szkoly czekaly na mnie pod bramka. Przezyly ze mna: kotka 12 lat, kocur 7. Nigdy nie narobily mi problemow i nie byly falszywe. Wspaniale zwierzaki. Teraz juz nie potrafie pokochac tak mocno zadnego zwierzatka..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Piękny wiek. Mój kot u rodziców ma teraz 18 lat, dostałam go jak miałam 12 lat :) a moje obecne na razie szczyle :) wszystkie wychowywane jak dzieci, od bardzo małego, Dwie przeurocze, jedna zamknięta w sobie, ale wszystkie równie grzeczne i spokojne.

Jak ktoś ciekawy to lecą na TVN kuchenne rewolucje w moim mieście hahaha awantura że szok :)
Ubaw po pachy, ale prawda jest że szefostwo do bani a szef to idiota :)

Nienawidzę wszelkich takich programów, ale... dla Kuchennych Rewolucji robię wyjątek i oglądam z wypiekami na twarzy haha :) dziś rano wstałam z myślą, że po śniadanku sobie obejrzę nowy odcinek :D to będzie mi się jeszcze milej oglądało teraz :D

Szwagier mi dzis powiedzial ze mam talie..bąka [emoji23][emoji23] ale mowi zebym sie nie przejmowala bo i osa i bąk jest w paski wiec sa podobne [emoji23][emoji23] tyle ze ja bym miala problem z lataniem [emoji23][emoji23]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Szwagier musi byc uroczy :D :D

Ja tez nie spie w koszulach, nie wiem ja to zniose.. zawsze za duzy tshirt i majtki. Nie mam ani koszuli ani szlafroka
Tak samo śpię. Najwygodniej, gorzej, jak siedzę tak do południa w domu a tu dzwonek do drzwi - listonosz albo kurier :D zamiast wyskoczyć do niej/niego w eleganckim szlafroczku, to ja latam po domu w poszukiwaniu jakichkolwiek spodni :D

Również trzymam kciuki za Maciusia. Na pewno dał radę, już nie takie rzeczy dzielnie przeszedł, teraz też musi być dobrze!

Dzisiaj przyszło zamówienie wyprawkowe głównie z artykułami higienicznymi. Jeszcze jedno zamówienie z kocykiem i małe zakupy w Rossmannie i wszystkie zakupy wyprawkowe będę mieć z głowy, mogę brać się za pranie i pakowanie:)

Gdzie robiłaś zamówienie? Też chciałabym co nieco kupić przez internet.

nadrobilam ponad 400 postow!

termin mam rowno na Mikolajki:) ale mam cichy plan wyrobic sie z sn do konca listopada:) ja juz staram sie nic nie robic. pania mam do sprzatania, zakupy duze zamawiam z dowozem i wniesieniem a teraz na sobote mamy miec gosci to zamowilam jedzenie w zaprzyjaznionej restauracji. sorry jestem w 8 miesiacu i musze sie oszczedzac juz!

I bardzo dobrze!

Nie no w zasadzie to sie wkurzylam jak mi powiedzial, ze sie zmienilam, ze wczesniej taka nie bylam a teraz sie robie podobna do mojej mamy z zachowania za ktora on nie przepada od poczatku.

ej to ja uslyszalam, ze sie robie taka jak...jak jego mama!!!! jak moje tesciowa :D noz wprosto w serce haha

Co za buraczki :D

Dziewczyny pomozcie prosze jestesmy na etapie wybierania plytek na podlogi do kuchni i lazienki i strasznie podobaja mi sie biale w polysku ale troche bohe sie czy sie nie zajade z ich czystoscia. Macie jakies doswiadczenie z takimi. Moze doradzicie czy lepiej miec matowe czy z polyskiem?

Taki ew połysku są piękne, ale:
1) myjesz codziennie albo udajesz, że nie widzisz smug i dajesz na wstrzymanie z lataniem na szmacie dopóki dzieci nie podrosną :D
2) Ktoś wspomniał o fugach - racja! Może rozejrzyj się za jakimiś złamanymi bielami, beżami, szarościami, mogą być ledwo widoczne. ale żeby nie świeciły bielą, bo efekt potem będzie kiepski
3) matowe też zaczynają być modne, mniej widać kurz, też mogą być nowoczesne
4) nie słuchaj innych i kup to, co czujesz, w końcu to Ty będziesz sobie tę podłogę myła i oglądała :)

Ja zrobiłam drewnianą, do dziś trochę żałuję, że odpuściłam połysk, ale pocieszam się, że mam sporo więcej świętego spokoju z nimi. Chociaż gdyby dało się zerwać płytki własnoręcznie, to być może już bym to zrobiła i położyła jednak połysk ...

Witam sie i ja :) maly w przedszkolu a ja ledwo do domu wrocilam. Juz drugi dzien mam skurcze ale naszczescie nieregularne i ustają jak magnez wezmę. Ale chodzic z nimi jest ciężko. Robie sobie 2 godz drzemki teraz bo padam. Mlody rzucił spanie ostatnio. Miłego dnia :)

uważaj na siebie!

Witam sie i ja :) maly w przedszkolu a ja ledwo do domu wrocilam. Juz drugi dzien mam skurcze ale naszczescie nieregularne i ustają jak magnez wezmę. Ale chodzic z nimi jest ciężko. Robie sobie 2 godz drzemki teraz bo padam. Mlody rzucił spanie ostatnio. Miłego dnia :)

Ja się zastanawiam ktora z nas pierwsza "pęknie"
Wczoraj bardzo ciezki dzien i znów mnie przeczyszcza

reklama
A ja od rana aktywnie [emoji846] badania krwi na toxo zrobione, odebrałam wyniki przeciwciał, bo mam grupę krwi A- i w każdym trymestrze muszę to sprawdzać i wszystko ok [emoji4] zajechałam sobie do centrum handlowego i kupiłam dwie książki do czytania na wieczory Mikosiowi, bo juz mi sie w domu zapas dziecięcych skończyło znam je na pamięć [emoji12] uwaga uwaga dla mojego Mikołajka kupiłam Pierwsze Przygody Mikołajka! [emoji16] i Gry i Zabawy z dawnych Lat, a co najlepsze jak przejrzałam to większość to sa gry i zabawy z mojego dzieciństwa, kiedy po prostu komputerów nie było [emoji12] ale fajnie opisane i ilustrowane.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry