reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Dziewczyny pomozcie prosze jestesmy na etapie wybierania plytek na podlogi do kuchni i lazienki i strasznie podobaja mi sie biale w polysku ale troche bohe sie czy sie nie zajade z ich czystoscia. Macie jakies doswiadczenie z takimi. Moze doradzicie czy lepiej miec matowe czy z polyskiem?

reklama
Dzień dobry. Nocka kiepska, miałam jakieś głupie sny, obudziłam się po 3, zasnęłam po 5..a po7 pobudka żeby młodego do szkoły obudzić :dry: i jeszcze coś źle się czuję, ostatnio codziennie brzuch mnie pobolewa, dzisiaj mocniej niż zawsze, jak na okres, magnez już wzięłam ale bez no spy się nie obędzie.. Pogoda w miarę fajna, słonecznie, więc jakiś plus na początek dnia chociaż jest ;)

Dziewczyny pomozcie prosze jestesmy na etapie wybierania plytek na podlogi do kuchni i lazienki i strasznie podobaja mi sie biale w polysku ale troche bohe sie czy sie nie zajade z ich czystoscia. Macie jakies doswiadczenie z takimi. Moze doradzicie czy lepiej miec matowe czy z polyskiem?
podobaja mi sie i widuje je na zdjeciach wsrod znajomych na fb i sama jestem ciekawa jak one sie sprawdzaja :)

Dzień dobry. Nocka kiepska, miałam jakieś głupie sny, obudziłam się po 3, zasnęłam po 5..a po7 pobudka żeby młodego do szkoły obudzić :dry: i jeszcze coś źle się czuję, ostatnio codziennie brzuch mnie pobolewa, dzisiaj mocniej niż zawsze, jak na okres, magnez już wzięłam ale bez no spy się nie obędzie.. Pogoda w miarę fajna, słonecznie, więc jakiś plus na początek dnia chociaż jest ;)
u nas straszna mgla jest i w nocy lalo mocno

Cos mi sie kojarzy, ze Grama ma takie wiec moglaby sie wypowiedziec ;) wez pod uwage tez to, ze wtedy fuga musi byc biala a za jakis czas zrobi sie szara i juz nie bedzie tak fajnie to wygladac
Ja w kuchni mam blyszczace lekko chropowate bo wzorek taki na nich jest z brokatem, plytki sa w kolorze jasno szarym i zadowolona z nich jestem nie widac smug ale fakt musze je myc codziennie zeby fajnie wygladaly bo wszystko na nich widac ale u nas tez psy duzo balaganu robia szczegolnie teraz jak mokro jest.
Pomijam fakt, ze musialabym je kiedys wyszorowac na kolanach ale z tym poczekam do terminu porodu haha wtedy przyda sie taka akcja zeby szybciej urodzic [emoji14]

thgfflw1k3inkyc3.png

Masz ten taki za okolo 400zl? tez sie zastanawialam nad kupnem. napisz do czego uzywasz? czy mimo to idzie w ruch zelazko?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Tak mimo wszystko żelazko jest potrzebne, bo prasowacz nie radzi sobie z grubymi koszulami i ogólnie grubymi materiałami - odświeży je, ale nie wyprasuje tak jak żelazko.

Jest super do bluzek i lekkich koszul, do pluszaków, materacyka, takich rzeczy które jednak czasem trzeba "odkazić" i w inny sposób jest trudno. Ubranka dziecięce sie dobrze nim prasuje. Przypinam sobie na wieszaku po dwie sztuki i raz dwa zrobione.

Podsumowując jest fajny ale nie nadaje sie do wszystkiego. Jest na pewno super przy rzeczach, które trudno sie układa i przekłada na desce do prasowania - sukienki czy spódnice o specyficznym kroju, przy których sie gubię z deska [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witam sie i ja :) maly w przedszkolu a ja ledwo do domu wrocilam. Juz drugi dzien mam skurcze ale naszczescie nieregularne i ustają jak magnez wezmę. Ale chodzic z nimi jest ciężko. Robie sobie 2 godz drzemki teraz bo padam. Mlody rzucił spanie ostatnio. Miłego dnia :)

Dobra laski ide sie ogarnac sniadanie zjesc z psami wyjsc i popracowac troche bo wczoraj lezalam cos gorzej sie czulam wiec stwierdzilam ze chyba musze odpoczac pomijam fakt ze popoludniu latalismy po miescie jak zwykle ostatnio ... Ale juz wszystkie formalnosci pozalatwialismy ;) teraz bedzie luzik jeszcze tak sobie mysle ze chyba podjedziemy kupic listwy do pokoju malutkiej (jeszcze sie nie dorobilismy po remoncie) bo skoro wszystko jest poodsuwane to latwiej bedzie je teraz zalozyc a po co pozniej znow odsuwac meble ;)

thgfflw1k3inkyc3.png

reklama
Do góry