reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

A ja leżę bo mi brzuch twardnieje i czuję się jak na okres. Idę nospe wezmę

cb7wugpju04jz4q8.png
Ja tam się o ciebie martwię, coś ostatnio nie czujesz się dobrze co?

Co do przekręcenia sie dzieciątka to mój w 29 tyg i 1 dniu się przekręcił. Oj bolało to....
I już tak siedzi przekręcony.

Właśnie wyszła ode mnie położna była ponad godzinę :)
Znów płyty i materialy dostałam.
Następnym razem plan porodowy przerobimy.
Oddalam jej karton ubrań różowych by zaniosła jakimś dziewczynom.
Miałam wysłać ubrania dla koleżanki, ale pewnie by się obraziła bo to jej pierwsze dziecko. Teraz położna zaniesie dla jakiś rzeczywiście potrzebujących rodzin.
Ja w Caritasy nie wierzę....

Zbadała tętno młodego i książkowo 140 uderzeń na minutę, nieźle młody się trzymał. Moje ciśnienie 128/80 bo rozbeczalam się jak opowiadałam jej o cesarce.
Ciśnienie skoczyło.
Nie wiem co na obiaf ld zrobić....

reklama
Ja tam się o ciebie martwię, coś ostatnio nie czujesz się dobrze co?

Co do przekręcenia sie dzieciątka to mój w 29 tyg i 1 dniu się przekręcił. Oj bolało to....
I już tak siedzi przekręcony.

Właśnie wyszła ode mnie położna była ponad godzinę :)
Znów płyty i materialy dostałam.
Następnym razem plan porodowy przerobimy.
Oddalam jej karton ubrań różowych by zaniosła jakimś dziewczynom.
Miałam wysłać ubrania dla koleżanki, ale pewnie by się obraziła bo to jej pierwsze dziecko. Teraz położna zaniesie dla jakiś rzeczywiście potrzebujących rodzin.
Ja w Caritasy nie wierzę....

Zbadała tętno młodego i książkowo 140 uderzeń na minutę, nieźle młody się trzymał. Moje ciśnienie 128/80 bo rozbeczalam się jak opowiadałam jej o cesarce.
Ciśnienie skoczyło.
Nie wiem co na obiaf ld zrobić....
ja jak przebralam te ubrania co dostalam bezzwrotnie to mam caly worek i wrzuce do kontenera z ubraniami, niech se ktos to wezmie, maja plamy, sa niektore sprane, moze sie komus przydadza, komus kto naprawde nie ma...
ja rozmrozilam zupe, ale chyba jesc nie bede bo trzymaja mnie krokiety, zobacze moze zjem z Tomkiem jak worci z pracy, u mnei cisnieniena szczescie w normie, choc jak mam nerwy to tez mi od razu skacze

Muszę więcej leżeć widać. Na szczęście córka moja leży ze mną i ogląda yt.

W pn mam wizytę to wspomnę o rych twardnieniach

cb7wugpju04jz4q8.png
To razem wizytujemy
Mi tez ostatnio czesciej brzuch twardnieje wczoraj lezalam pol dnia ale dzisiaj juz jest troche lepiej zauwazylam ze tak mam co kilka dni ze musze polezec po prostu i tyle
Zastanawiam sie czy gina nie poprosic zeby sprawdzil szyjke ... I chyba tak zrobie

thgfflw1k3inkyc3.png

Daarika ja od 2 miesięcy mam biale połyskowe płytki w kuchni i wyglądają przepięknie ale tak naprawdę trzrba by było je codziennie odkurzac. .. niesamowicie zbiera się kurz i widać wszystkie paprochy. Myślę, że jeśli patrzeć na wyglad to są super ale jeśli o praktyczność no to jakakolwiek maziajka czy ciemniejszy odcień wygrywa...

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja się zastanawiam ktora z nas pierwsza "pęknie"
Wczoraj bardzo ciezki dzien i znów mnie przeczyszcza
U mnie to samo juz drugi dzien a wczoraj to za przeproszeniem nie wiedziałam ktors strona pojdzie. Dobrze ze wanna blisko ;) dzis trochę lepiej ale wiecej lez.

Ja tez ostatnio mysle ktora pierwsza dzidziusia przytuli. Maz mi zapowiedzial ze jak dalej tak bedzie to dzis wizyta w szpitalu mnie czeka. No ale nie bardzo chce tam isc ze mnie zostawia :(

To razem wizytujemy
Mi tez ostatnio czesciej brzuch twardnieje wczoraj lezalam pol dnia ale dzisiaj juz jest troche lepiej zauwazylam ze tak mam co kilka dni ze musze polezec po prostu i tyle
Zastanawiam sie czy gina nie poprosic zeby sprawdzil szyjke ... I chyba tak zrobie

thgfflw1k3inkyc3.png
moja mi co wizyte sprawdza szyjke, ja sie pytam zawsze czy ok, mowi, ze tak, i ja sie spokojna robie :)

U mnie to samo juz drugi dzien a wczoraj to za przeproszeniem nie wiedziałam ktors strona pojdzie. Dobrze ze wanna blisko ;) dzis trochę lepiej ale wiecej lez.

Ja tez ostatnio mysle ktora pierwsza dzidziusia przytuli. Maz mi zapowiedzial ze jak dalej tak bedzie to dzis wizyta w szpitalu mnie czeka. No ale nie bardzo chce tam isc ze mnie zostawia :(

tez sie zastanawiam w jakiej kolejnosci polecimy :D

reklama
Ania moja siedzi juz chyba od 20 tyg głową w dol. Mam nadzije ze miejsca ma juz malo i nie wytnie mi numeru.

Darika ja na tym wynajętym mieszkaniu mam właśnie biale polysk w kuchni i w lazience. Udaje ze nie widze tak jak z oknami. Jak nie byłam w ciazy to przynajmniej raz w tyg porzadne mycie musily miec z polerowaniem. Na szczescie sa na scianach a na podlodze sa czarne. Na swoim mieszkaniu czegos takiego nie poloze. Nawet jak gotuje i para leci to sa zacieki. Zdjec ci nie zrobie bo wstyd ale wierz mi na slowo :D

Ostatnia edycja:
Do góry