reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Tez sie witam
Wczoraj strzelilam focha na lubego i w zasadzie sama nie wiem o co mi chodzilo haha

thgfflw1k3inkyc3.png
No widzisz, a ja dokładnie wiem dlaczego mnie irytuje ostatnio. Co gorsze, on w tym temacie nie ma nic do powiedzenia, to mnie jeszcze bardziej wnerwia.... Ja też jestem dość trudna i cholernie wymagająca. Czasami to wada.

reklama
nadrobilam ponad 400 postow!

Lola...chyba wam ciezko...dwoje dzieci...nie wyobrazam sobie:( mamy z mezem ogrom problemow z ex i z pasierbami i w firmie i rozne ale cale szczescie chociaz o rachunki i pieniadze na zycie sie nie martwie.
a moze Twoj chlop powinien szybko zmieniac prace albo w starej zwolnieniem postraszyc?... bo ciekawe co by zrobili jakby teraz na ten czas do konca roku wzial zwolnienie? no bo ile tak bedziecie ciagnac? a jakby wam jakis pilny duzy wydatek wypadl to co? ej no przejelam sie bo ja bym nie umiala spac spokojnie:(

termin mam rowno na Mikolajki:) ale mam cichy plan wyrobic sie z sn do konca listopada:) ja juz staram sie nic nie robic. pania mam do sprzatania, zakupy duze zamawiam z dowozem i wniesieniem a teraz na sobote mamy miec gosci to zamowilam jedzenie w zaprzyjaznionej restauracji. sorry jestem w 8 miesiacu i musze sie oszczedzac juz!

ja mam moon boots i kocham. tylko u nas za cieple zimy wiec planuje wlasnie zainwstowac w krotkie emu ale to w styczniu jak sie zobaczy jaka zima i czy duzo bede spacerowac.

Zofia mi dzis nie dala nic zjesc przez caly dzien. pojechalam do mamy. zjadalam pol cebularza i Zofia zrobila 3 duze zwroty w brzuszku a ja jeden wielki zwrot zrobilam i tak mam caly dzien. do tego zgaga, odbija mi sie i generalnie masakra. siadla mi chyba okrakiem na zoladku. da sie jakos namowic dziecko zeby sie przemiescilo?

P.S. trzymam za Maciusia!
P.S. 2 ...jak tak czytam co ci politycy o aborcji gadaja... to ja bym kazdego z nich wyslala na miesiac zeby sobie polezeli na patologii ciazy...jak by zobaczyli jaka to rozpacz ciaze stracic albo musiec usunac ze wzglendow zdrowotnych to by sie moze ogarneli troche? i jak dla mnie glos w tej sprawie tylko kobiety powinny miec co maja chociaz 1 dziecko. bo trzeba miec ciut pojecia?:(

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Ach ty mi nic nie mów.
Zdecydowaliśmy się na kolejne dziecko bo już zaczynało być dobrze.
Uwierz mi ją się przejmuje.
Jedyny plus że mam mieszkanie z którego mnie nikt na zbity pysk nie wyrzuci. Bo to mieszkanie rodziców. Ale jakbym była na wynajmie to już bym miała gacie obsrane. W te dwa dni 0,5 kg mi spadło.
Ja wiem, że on znajdzie sobie pracę, ale znów musi zaczynać od najniższej krajowej i zapierdzielac od świtu do nocy by mieć podwyżkę. Strasznie pracodawcy kombinują.
Już mu powiedziałam by założył kilkuosobowe firmę (on ma jednoosobowa ale zawiesił bo nie jazdy pracodawca chce przyjmować mikrofirmy).
Mam nadzieję że ten szef buc da mu od grudnia na dłużej, bo zwariuje.

Od poniedziałku nocami będę zabawki szyła i wystawiała na Allegro by zarobić.
Zawsze na jarmarku jeździłam, a jarmark świąteczny w tym roku wypada 13 grudnia podajrze, a ja mam termin 10 grudnia, więc się nie wystawię.....

Nie no w zasadzie to sie wkurzylam jak mi powiedzial, ze sie zmienilam, ze wczesniej taka nie bylam a teraz sie robie podobna do mojej mamy z zachowania za ktora on nie przepada od poczatku.

thgfflw1k3inkyc3.png

Ach ty mi nic nie mów.
Zdecydowaliśmy się na kolejne dziecko bo już zaczynało być dobrze.
Uwierz mi ją się przejmuje.
Jedyny plus że mam mieszkanie z którego mnie nikt na zbity pysk nie wyrzuci. Bo to mieszkanie rodziców. Ale jakbym była na wynajmie to już bym miała gacie obsrane. W te dwa dni 0,5 kg mi spadło.
Ja wiem, że on znajdzie sobie pracę, ale znów musi zaczynać od najniższej krajowej i zapierdzielac od świtu do nocy by mieć podwyżkę. Strasznie pracodawcy kombinują.
Już mu powiedziałam by założył kilkuosobowe firmę (on ma jednoosobowa ale zawiesił bo nie jazdy pracodawca chce przyjmować mikrofirmy).
Mam nadzieję że ten szef buc da mu od grudnia na dłużej, bo zwariuje.

Od poniedziałku nocami będę zabawki szyła i wystawiała na Allegro by zarobić.
Zawsze na jarmarku jeździłam, a jarmark świąteczny w tym roku wypada 13 grudnia podajrze, a ja mam termin 10 grudnia, więc się nie wystawię.....
ja nadal trzymam kciuki by sie u Was ulozylo, super babka jestes i dasz rade, kto jak nie Ty?

Witajcie! Nocka super, jestem mega wyspana a i sloneczko za oknem wiec jest git. My z mezem nawet nie mamy sie kiedy poklocic bo on albo w pracy albo na budowie, chcielibysmy przed porodem zdarzyc zamieszkac. Corcia ostatnio ma faze spania do 9 albo 10-kochana moja daje sie mamie wyspac
LolaLolita trzymamkciuki zeby w grudniu przedluzyli mezowi umowe.
Creativo oj najgorzej mnie wkurza takie porownywanie do kogos z rodziny - slabe to! Nie denerwuj sie kochana,dzidzia to czuje.

ej to ja uslyszalam, ze sie robie taka jak...jak jego mama!!!! jak moje tesciowa :D noz wprosto w serce haha
A ja do niego ze jak mu nie odpowiada to zoawsze mozemy sie rozstac a on na to ale ze co ze ty mnie teraz szantazujesz i myslisz, ze sie wystrasze ? Jak chcesz to mozemy sie rozstac
I wtedy myslalam, ze go zabije za te slowa [emoji14] jak on mogl to powiedziec ? No jak ? Przeciez powinien teraz biegac za mna i wszystko robic zeby ze mna byc bo nosze nasze wspolne dziecko ! Centralnie takie mysli zaczely mi po glowie chodzic haha nawet dwie lzy mi polecialy po czym ochlonelam i sobie pomyslalam ale ty jestes glupia wariatka przeciez wiadomo, ze on tego nie powiedzial na serio ...

thgfflw1k3inkyc3.png

ja i Zosia tez lubimy dotyk. tylko moj tata mnie krepuje bo on to robi za kazdym razem i to publicznie (np. u nas w firmie przy pracownikach) ale pozwalam. licze ze dziadek przy Zosi odrobi te moje niezrecznosci:)

wyrwac!? a tak serio to idz czym predzej do dentysty. jesli zwykla plomba wystarczy to go zwyczajnie zrob. lepiej teraz zrobic niz bys miala miec stan zapalny zeba po porodzie. ewentualnie bez znieczulenia. ja zwykle plomby zawsze i tak robie bez znieczulenia. liczylam nawet ile tak faktcznie boli borowanie...30 no gora 60 sekund na zab mi wyszlo a wiem co mowie bo przed ciaza (a po 2 nieudanych) mialam 11 zembow do naprawy. co to jest 30 sekund bolu przy czekajacym nas porodzie?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Ja wszystkie zeby juz zrobilam, zostal jeden do wyrwania u chirurga.. dentystka powiedziala, zeby sie wstrzymac do porodu, chyba ze bedzie bolal i tak oto pol nocy nie przespalam. A ze nie mozna brak lekow to pytalam o domowe sposoby. Dzis troche sie uspokoilo, ale boje sie kurcze. Ci chirurdzy maja jakies kosmiczne znieczulenia, boje sie ze to zaszkodzi malej :( w dodatku tam wykonuja naciecie, szycie i po wszystkim trzeba brac antybiotyk i pewnie mase lekow przeciwbolowych, ktorych ja teraz wziac nie moge, a na kazdy antybiotyk moj organizm reaguje fatalnie.. problemy zoladkowe, biegunki i ogolne oslabienie za kazdym razem.. ehhh co robic? Teraz troche sie uspokoilo, ale kto wie czy sie nie odezwie

Ostatnia edycja:
reklama
A ja do niego ze jak mu nie odpowiada to zoawsze mozemy sie rozstac a on na to ale ze co ze ty mnie teraz szantazujesz i myslisz, ze sie wystrasze ? Jak chcesz to mozemy sie rozstac
I wtedy myslalam, ze go zabije za te slowa [emoji14] jak on mogl to powiedziec ? No jak ? Przeciez powinien teraz biegac za mna i wszystko robic zeby ze mna byc bo nosze nasze wspolne dziecko ! Centralnie takie mysli zaczely mi po glowie chodzic haha nawet dwie lzy mi polecialy po czym ochlonelam i sobie pomyslalam ale ty jestes glupia wariatka przeciez wiadomo, ze on tego nie powiedzial na serio ...

thgfflw1k3inkyc3.png
moj mi zapowiedzial jak mialam mega zgage i sie wilam w bolach, ze kolejnej ciazy nie bedzie, rano oczywiscie twierdzil, ze nic takiego nie mowil :D ale co sie nabeczalam to moje :D

Do góry