reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Również trzymam kciuki za Maciusia. Na pewno dał radę, już nie takie rzeczy dzielnie przeszedł, teraz też musi być dobrze!

Dzisiaj przyszło zamówienie wyprawkowe głównie z artykułami higienicznymi. Jeszcze jedno zamówienie z kocykiem i małe zakupy w Rossmannie i wszystkie zakupy wyprawkowe będę mieć z głowy, mogę brać się za pranie i pakowanie:)

reklama
nadrobilam ponad 400 postow!
No tak rozgląda się, nie ma wyjścia.
Lola...chyba wam ciezko...dwoje dzieci...nie wyobrazam sobie:( mamy z mezem ogrom problemow z ex i z pasierbami i w firmie i rozne ale cale szczescie chociaz o rachunki i pieniadze na zycie sie nie martwie.
a moze Twoj chlop powinien szybko zmieniac prace albo w starej zwolnieniem postraszyc?... bo ciekawe co by zrobili jakby teraz na ten czas do konca roku wzial zwolnienie? no bo ile tak bedziecie ciagnac? a jakby wam jakis pilny duzy wydatek wypadl to co? ej no przejelam sie bo ja bym nie umiala spac spokojnie:(

No właśnie nie mam siły. Pora odzwyczaić siebie i innych od tego, że ciągle coś robię. Dopóki jeszcze mogę :D A na kiedy Ty masz termin, przypomnisz mi?

termin mam rowno na Mikolajki:) ale mam cichy plan wyrobic sie z sn do konca listopada:) ja juz staram sie nic nie robic. pania mam do sprzatania, zakupy duze zamawiam z dowozem i wniesieniem a teraz na sobote mamy miec gosci to zamowilam jedzenie w zaprzyjaznionej restauracji. sorry jestem w 8 miesiacu i musze sie oszczedzac juz!
Na zimem mam 2 pary EMU ktore kocham i od dawna smigam tylko w nich w okresie zimowym :)
ja mam moon boots i kocham. tylko u nas za cieple zimy wiec planuje wlasnie zainwstowac w krotkie emu ale to w styczniu jak sie zobaczy jaka zima i czy duzo bede spacerowac.

Zofia mi dzis nie dala nic zjesc przez caly dzien. pojechalam do mamy. zjadalam pol cebularza i Zofia zrobila 3 duze zwroty w brzuszku a ja jeden wielki zwrot zrobilam i tak mam caly dzien. do tego zgaga, odbija mi sie i generalnie masakra. siadla mi chyba okrakiem na zoladku. da sie jakos namowic dziecko zeby sie przemiescilo?

P.S. trzymam za Maciusia!
P.S. 2 ...jak tak czytam co ci politycy o aborcji gadaja... to ja bym kazdego z nich wyslala na miesiac zeby sobie polezeli na patologii ciazy...jak by zobaczyli jaka to rozpacz ciaze stracic albo musiec usunac ze wzglendow zdrowotnych to by sie moze ogarneli troche? i jak dla mnie glos w tej sprawie tylko kobiety powinny miec co maja chociaz 1 dziecko. bo trzeba miec ciut pojecia?:(

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Do przedszkola z Olivia do grupy chodzi Karolinka, ktora jest córką kuzynki mojego taty (dalsza ciocia) i ona jak była ostatnio po wnuczke (Karolinke) to poglaskala mnie po brzuchu i pytala sie co bedzie i zyczyla powodzenia. Niby wiem ze nie zrobila nic zlego, ale nie lubie jak ktos mnie maca po brzuchu :/ To moze robic tylko mąż i moje dzieci. Nie wiem czemu. Moze to jakos wewnetrzny strach ? I draznia mnie tez ciagle pytania a kiedy, a co bedzie, a to, a tamto.. Wy tez tak macie ?

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Wiele moich znajomych ma dokładnie to samo co Ty ;) a ja nie.. w ogole mi nie przeszkadzaja ani pytania ani dotykanie brzuszka.. nawet milo mi jak ktoa dotknie moj brzusio i wita sie z polcia ;)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Tylko z tym prasowaniem z czasem też nie powinno sie przesadzac i stopniowo mniej prasowac zeby dziecko sie uodparnialo.. tak mysle :) Ale np kurtki przecież i tak nie wyprasujesz..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
No ja dlatego doszłam do wniosku ze nic nie bede prasować.. nie ma co swirowac ;) wokoło jest tyle bakterii ze to co będzie na ciuszkach to pikus :) no ja tak mysle...

reklama
Wiele moich znajomych ma dokładnie to samo co Ty ;) a ja nie.. w ogole mi nie przeszkadzaja ani pytania ani dotykanie brzuszka.. nawet milo mi jak ktoa dotknie moj brzusio i wita sie z polcia ;)

ja i Zosia tez lubimy dotyk. tylko moj tata mnie krepuje bo on to robi za kazdym razem i to publicznie (np. u nas w firmie przy pracownikach) ale pozwalam. licze ze dziadek przy Zosi odrobi te moje niezrecznosci:)
Pomocyyy boli mnie zab, jakies sposoby???
wyrwac!? a tak serio to idz czym predzej do dentysty. jesli zwykla plomba wystarczy to go zwyczajnie zrob. lepiej teraz zrobic niz bys miala miec stan zapalny zeba po porodzie. ewentualnie bez znieczulenia. ja zwykle plomby zawsze i tak robie bez znieczulenia. liczylam nawet ile tak faktcznie boli borowanie...30 no gora 60 sekund na zab mi wyszlo a wiem co mowie bo przed ciaza (a po 2 nieudanych) mialam 11 zembow do naprawy. co to jest 30 sekund bolu przy czekajacym nas porodzie?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Do góry