reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja miałam dwie cc i w majtkach z siaty chodziłam. Po prostu z wysokim stanem

cb7wugpju04jz4q8.png
A widzisz ja też miałam z wysokim stanem i tak mi zakazano. To chyba zależy od szpitala

reklama
Ruskie pierogi? Fuuuuuuuuuuuu
Nie znoszę bleeee, tak samo jak barszczu ukraińskiego.
Z pierogów to:
- pierogi z kapustą
- pierogi z grzybami
- pierogi z kapustą i grzybami
- pierogi z jagodami polane śmietaną
- pierogi z białym serem
- pierogi z mięsem.
....
Wszystkie rodzaje oprucz ruskich
:D
Ja jestem mistrzynią pierogów po mojej mamie, jak dwie zasiadamy do robienia to wszyscy wpindalają aż się uszy trzęsą. A ja dodatkowo pieeeeeknie falbankuje pierogi. Uwielbiam to robić :D

Buahahahaha w szczecinie ruchacz mówi się na zupełnie inne zjawisko ;))) na rozwiazlych facetów :)))) ale skoro są to też pierogi ruskie, to spróbujcie wersji podsmazone na patelni z cebulka na to pieprz i zalane śmietanka 30%.... omnomnomnom [emoji7]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie tylko w Szczecinie i stąd ta nazwa na pieroga śmieszy[emoji23]

cb7wugpju04jz4q8.png

Dziewczyny no kurcze bo pierogi bede w weekend robic. Takiego smaka narobilyscie. U nas zawsze współpraca przy pierogach. Maz walkuje ciasto ja lepie:D z tym ze jak my podchodzimy do pierogow to ze 150 tak na raz bo mniej sie nieoplaca:D

Ja wszystko prasuje. Tak juz mam po prostu.

A wracajac do wczesniejszych postow. Za Maciusia caly czas kciuki trzymam. Wierze w niego. Jest taki dzielny. Bedzie dobrze. Musi byc.

Dziewczyny no kurcze bo pierogi bede w weekend robic. Takiego smaka narobilyscie. U nas zawsze współpraca przy pierogach. Maz walkuje ciasto ja lepie:D z tym ze jak my podchodzimy do pierogow to ze 150 tak na raz bo mniej sie nieoplaca:D

Ja wszystko prasuje. Tak juz mam po prostu.

A wracajac do wczesniejszych postow. Za Maciusia caly czas kciuki trzymam. Wierze w niego. Jest taki dzielny. Bedzie dobrze. Musi byc.

no ja tez jak robie golabki, krokiety czy pierogi to tasmowo, jak narobic syfu w kuchni to konkretnie :D

reklama
Zdecydowanie zależy od szpitala. Ty teraz będziesz rodzić w innym prawda? Chyba wystarczy ci strasznych opowiastek z poprzedniego razu. Tym razem będziesz miała lepszą opiekę tego vi życzę.

cb7wugpju04jz4q8.png
Oby i zdecydowanie. Rodze w swoim rodzinnym mieście lub w szpitalu oddalonego o 25 km. Ale chyba u siebie. Położne fajne ale szpital kiepsko wyposażony. Jest jedna sala porodowa przedzielona trzema kotarami. Więc intymności nie ma, ale podczas porodu chyba o tym nie będę myśleć tylko by skupić się na samym porodzie.
Oby mąż był przy mnie, jak nie da rady chyba mamę poprosze, nie wiem nie myślałam o tym

Do góry