reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja sie licze z tym, ze skoro mam dosc obfite okresy to i polog moze byc hardkorowy
Na szkole rodzenia tez nam mowila o tych majteczkach siateczkowych zeby kupic
Ja i tak w koszulach spie na codzien bo nie lubie spac w bieliznie ... Zreszta wydaje mi sie, ze krocze przy wiekszym doplywie powietrza szybciej bedzie sie goic

thgfflw1k3inkyc3.png
O ile będziesz mieć naturalny. Ja miałam CC i zakazano mi nosić te siateczkowe majtki. Nie mogłam żadnych majtek nosic., by rany nie drażnić. I chodziłam do kibelka z podpaska między nogami bez majtek..... No weźcie to sobie wyobraźcie....

reklama
Laski teraz jest promocja na koszule do karmienia na allegro po 17,99zl jakby ktos chcial ;) sama sie zastanawiam czy kupic takie zwykle czy jakies ladniejsze ale pomyslalam, ze troche mi szkoda wydac wiecej bo jak malej sie uleje albo mi mleko pocieknie to moze szlak je trafic ...
Dobrze kombinuje ?

thgfflw1k3inkyc3.png
Ja mam aż 6 ale myślę ,że 3 by wystarczyły. Z racji, że szpital , w którym będę rodzic jest daleko to stąd takie zapasy , bo mąż nie będzie u mnie codziennie.

Dzień dobry, Kobitki :)
Odebrałam dziś paczkę ze Smyka, chociaż połowę z tego co zamówiłam mi z koszyka wypierdzielili... ale zawsze mam kilka tanich bodziaków na 62 z promocji. Mąż obiad pichci, bo sobie zażyczyłam makaron rurki z kurczakiem i sosem pieczarkowym... mniam! Chciałam go wyręczyć, ale się zabrał za krojenie kurczaka i doszedł do wniosku, że lepiej jak sobie usiądę, a on się wszystkim zajmie... Why not? ;)
Piszę do Was z zapytaniem o napoje jakie w ciąży sączycie. Czy któraś z Was pije coś gazowanego? Nie mówię tu koniecznie o coli i innych tych słodkich napojach, ale np. woda mineralna gazowana?
Ja pije wszystko... [emoji28] [emoji28] ale najwięcej to oczywiscie wody niegaz albo lekko gazowana ;)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Kupiłam szlafroczek, dwie koszule "nocne" w tym jedna kolorowa z jakąś świnią na rysunku, bawełniana (do wyrzucenia, na pierwszy ogień po porodzie) a druga taka ten... nie ciążowa :D ale biust będzie sie dobrze wyciągał. Jeszcze jedną wezmę z domu i styknie. Cena za sztukę - średnio 25 zł. Szlafrok 35. Taki z tego marketu chiński market, że większość metek "made in Poland", a na kasie ... Chinka :)

My mamy psy i sie smieje, ze yorki beda z mala w lozeczku spaly hihi absolutnie nie mam z tym problemu ;) ostatnio znajoma do mnie jak my sobie wyobrazamy zeby miec trzy psy przy malutkim dziecku tyle bakterii ! No przeciez psow nie wyrzuce z domu tylko dlatego, ze bedziemy mieli dziecko...

W przypadku kota nie wiem czy by nie pomoglo samo nakrycie wozka i lozeczka folia albo kocem zeby nie wskakiwal ;)

thgfflw1k3inkyc3.png

Ja może kota nie mam, ale ostatni była u nas behawiorystka w sprawie naszego rozpieszczonego pieseła i właśnie mówiła żeby przyzwyczajać psa do nowych mebli typu wózek czy łóżeczko - pokazać, że np. w wózku będzie bujane płaczące dziecko - ważne żeby z wózka czy łóżeczka wydobywać się płacz dziecka ( choć z tym to myślę że u mnie spoko, bo nasz pies często nie reaguje na głośne dźwięki, nawet fajerwerki w Nowy Rok). A i też przyzwyczaić psa, że w nocy też już nie będzie tak cicho. Choć teraz ze względu na moją bezsenność to i tak jest całkiem niezłym nocnym kompanem[emoji4] No i oczywiście dać do powąchania wszystkie rzeczy młodego.
Ta babeczka ma koty i jak była w ciąży to puszczała im płacz dziecka.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, ja też uwielbiam zwierzęta, zawsze w moim domu były psy, teraz sama mam już nie pierwszego kota, ale kot a pies to zupełnie inna bajka.. Róznią się od siebie właściwie wszystkim.. Dlatego jakbym miała psa to też inaczej by to wyglądało, na pewno na więcej bym mu pozwalała m.in. w kontaktach z dzieckiem i nie byłabymm tu tak rygorystyczna..psy są całkowicie inne, koty są natomiast często wredne, niezależne i nie do końca nas słuchają.. też mam kota domowego ale szczerze to już wiem, że nie będę go zostawiała samego z maleństwem, znam jego charakter i wolę nie ryzykować.. A z tym przyzwyczajaniem psa do tego, że będzie nowy domownik to jak najbardziej, jakbym miała psa to też bym tak robiła..

reklama
Ja kupie na rynku jakims gacie babciowe Xxxxxl takie jakieś bawełniane w kwiatki kiedyś takie namioty widziałam [emoji1][emoji1][emoji1][emoji1]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Haha przypomnialas mi cos [emoji23][emoji23] ja jestem ogolnie chuda i nieduza (a wtedy nosilam xs/s), i kiedys jak bylam w spzitalu (mialam prawie 18 lat), to mama mi na targu kupila majtki, taki zestaw 3 sztuki, ogladala normalne w malym rozmiarze, ale babka z targu sie pomylila i pomysł jaki był nasz smiech kiedy mama rozlozyla majtki a tu ogromniasty romiar [emoji23][emoji23] do dzis sie smieje z mojej mamy jak mogla mi kupic takie majty xxxxxxxxxl [emoji23][emoji23]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry