reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
To ja Ci powiem jak to jest: przez 33 dni płaci pracodawca który zatrudnia mniej niż 21 pracowników. Potem płaci ZUS, ale pracodawca co miesiąc musi składać pierwsza część formularza Z - 3. Jak nie złoży to ZUS kasy nie wypłaci.
Mój pracodawca właśnie nie składa tego formularza i muszę sana co miesiąc składać formularza ZAS -53
Lux, jak to jest no zgłupiałam.... Wydawało mi się, że przez pierwsze 35dni płaci pracodawca, dalej zus, ale też za pośrednictwem pracodawcy. Zwolnienie tez przekazałam kadrom, tymczasem ty je sama zaniosłaś do zus. Doinformujesz mnie proszkę?

I Maluszek nie czka jak najęty potem? Ja uwielbiam wodę gazowaną, a odkąd niczego słodkiego pić nie mogę, to już w ogóle tylko nią żyję... ale zauważyłam, że później Malutka ma czkawkę jak najęta i nie wiem czy rzeczywiście jest jakiś związek z tymi bąbelkami, czy po prostu teraz ma taki okres czkawkowy ;)

No ja czkawkę czułam w sumie moze ze dwa razy wiec ciezko mi powiedziec:) nie umiem chyba tego wyczuć.... już zła matka...[emoji33][emoji33][emoji33]

a8doqqmz725nh9h0.png

Majtki widzę na tapecie.
Ja w życiu jednorazowych plastików nie założę. Te siateczkowe są super, prałam je w umywalce. Dwie pary na cztery dni szpitala wysyarczyło. Teraz kupię więcej bo mogą nie chcieć schnac
Są do wyboru biodrowki i wysokie. Biodrowki nie na cc

cb7wugpju04jz4q8.png

Ja kupie na rynku jakims gacie babciowe Xxxxxl takie jakieś bawełniane w kwiatki kiedyś takie namioty widziałam [emoji1][emoji1][emoji1][emoji1]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Czarownica jestes niemozliwa haha sie posmialam troche

A ja wlasnie czekam luby na kwalifikacje sie zapisal i musi godzine odbebnic na kompie ... Poszlam sobie do baru obok zjadlam pomidorowa a na drugie wzielam sobie pierogi ruskie takie domowej roboty i kompot myslalam ze sie ociele a zaplacilam uwaga 13,50!!! Szok [emoji14]

thgfflw1k3inkyc3.png

Laski teraz jest promocja na koszule do karmienia na allegro po 17,99zl jakby ktos chcial ;) sama sie zastanawiam czy kupic takie zwykle czy jakies ladniejsze ale pomyslalam, ze troche mi szkoda wydac wiecej bo jak malej sie uleje albo mi mleko pocieknie to moze szlak je trafic ...
Dobrze kombinuje ?

thgfflw1k3inkyc3.png
Dobrze kombinujesz, ale... Ja byłam w szpitalu na patologii to pielęgniarki były na tyle bezczelne, że wyśmiewany się że zwykłych koszul, a nie kolorowych, skomentowały włosy, brak makijażu i jak często dziewczyny prysznic biorą.
Czasami mam wrażenie że z nudów niektórym odbija.
Ja miałam ładne koszule, teraz też kupię ładne z Allegro.
Mam taką jedną z Allegro szarą, ale na końcu rękawie ma delikatną śliczna koronke i pod cyckami. Wygląda jak sukienka. Nie jest rozpinana, podnosi się materiał i tak odslanuasz pierś do karmienia.
Mnie koszule rozpinane wkurzaly, meczysz się z guzikami, które same często się rozpoznają grrrr

reklama
Trzeba jeszcze myslec o tym, ze polog bedziemy mialy a jak nam cos poleci bokiem niechcacy ? Wiedomo krew ciezko puszcza...

thgfflw1k3inkyc3.png
O matko też tak miałam, leciało że mnie jak z dzikiej świni. Pościel i rogal do prania był odrazu.
Dam wam radę. Krew zmywa się tylko w zimnej wodzie, najlepiej lodowatej. Bo krew ma to do siebie że w wyższej temperaturze krzepnue i wzera się w materiał

Do góry