reklama
tez jem czekolade, nie chce widziec co on odwali za chwileNo też tak sobie pomyślałam właśnie. Już po naszych postach widać, że są maluchy co się wiercą i kręca i strzelają po żebrach. A są też leniuszki. No nic, zjadłam czekoladke. Zobaczę czy to coś pomoże. Może nie osiwieję do wieczora
moj tak po 17-tej zaczyna prawdziwa jazde, co sie dzieje wtedyMoja ma swoje pory kopania i zawsze wiem ktora godzina haha
Slodkie na nia nie dziala jedynie owoce albo soki smieje sie, ze mala dietetyczka rosnie
aneta_ck
Fanka BB :)
Podobno z liczeniem ruchów jest tak ze robi sie to w czasie aktywnosci dziecka. Jak no wieczorem ma swoja porę i sie rusza to trzeba liczyc. Doliczamy do 10 i potem można sprzestac. Tak samo np rano. W necie tak pisza a ja osobiscie nie liczę i nigdy nie mialam takiego zalecenia. Zreszta co tydz mam ktg wiec jakby cos bylo nie tak to wyjdzie na tym chyba?
no i po co sie zadreczasz tym? kiedy masz wizyte by z ginem o tym na spokojnie pogadac?Ja wam powiem,że mam jakieś schizy znowu. Widzę zmiany od 7 miesiąca i sama nie wiem czy to hormony tak mnie wykańczaja czy naprawdę mam powody do stresu. Znowu mam myśli jak w 1 trymestrze a jeszcze w dodatku jak czytam ze z moja choroba tylko max 60% ciazy kończy się urodzeniem zdrowego żywego dziecka i ze nawet w 3 trymestrze można stracić ciążę... eh.. wykończe sie psychicznie
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
anio0
Ach.. ja o słodkościach mogę zapomnieć, więc nie rozruszam Małej w tej sposób niestety... ani siebie bo za czekoladę to bym się mogła dać pokroić. Zawsze mówiłam, że największą tragedią dla mnie by było uczulenie na czekoladę i inne słodkości... a teraz ta cukrzyca, grrr.
no wlasnie ciekawe kiedy mi zaleci ktg ginkaPodobno z liczeniem ruchów jest tak ze robi sie to w czasie aktywnosci dziecka. Jak no wieczorem ma swoja porę i sie rusza to trzeba liczyc. Doliczamy do 10 i potem można sprzestac. Tak samo np rano. W necie tak pisza a ja osobiscie nie liczę i nigdy nie mialam takiego zalecenia. Zreszta co tydz mam ktg wiec jakby cos bylo nie tak to wyjdzie na tym chyba?
mi tlumaczyla, ze na kazda godzine doby, ale jak jest akurat aktywnosc, a ja sie pytam a co jesli z 7-8 godzin go nie czuje? no to mam jechac na ip sprawdzic i wiesz jaka przerazona wyszlam z gabinetu?Ale na każdą godzinę doby? Czy na godzinę od pierwszego kopa? Bo ja to tak średnio mam 2x dziennie takie aktywności małej, no może bym i 10 naliczyla ale czasami to sama nie wiem czy to kop czy mi bulgocze w jelitach np...
anio0
Ooo... obudziła się jedna. Jak na zawołanie! znowu mi brzuch lata, ale już pod biustem, więc chyba się przekręciła główką w dół już. Czytałam, że na tym etapie to powinno się już wydarzyć. I to by wyjaśniało dlaczego wczoraj miałam przez pół dnia wrażenie, że mi pęcherz wypadnie - pewnie się w niego wpycha.
reklama
Czarownica3006
No naczytalam sie wczoraj i siedzi mi w głowie. Wczoraj byłam u mojej hematolog, ginekologa mam w śr za tydzień a w pt mam usg 30tc. Wszystko jest w porządku, w środę był puls 130, wczoraj wyniki krwi tez okej... z euforii, ze jest wszystko super teraz wpadłam w dola,że czyha tyle zagrożeń, że aż niemozliwe,że będzie dobrze... wiem... to choreno i po co sie zadreczasz tym? kiedy masz wizyte by z ginem o tym na spokojnie pogadac?