reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
No naczytalam sie wczoraj i siedzi mi w głowie. Wczoraj byłam u mojej hematolog, ginekologa mam w śr za tydzień a w pt mam usg 30tc. Wszystko jest w porządku, w środę był puls 130, wczoraj wyniki krwi tez okej... z euforii, ze jest wszystko super teraz wpadłam w dola,że czyha tyle zagrożeń, że aż niemozliwe,że będzie dobrze... wiem... to chore

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana... moje dziecię na ostatnim USG miało poszerzone boczne komory w główce, co zwiastuje wodogłowie i inne problemy zdrowotne. Lekarz kazał czekać i czekam. Po okropnym tygodniu, który w całości przeryczałam, doszłam do wniosku, że musi być dobrze i wierzę w to całą sobą. Staram się cieszyć ciążą i każdym najmniejszym ruchem Malutkiej, bo tak naprawdę jaki ja mam wpływ na to co się stanie? Co ma być to będzie, jakkolwiek źle to brzmi. Z mojej strony mogę pokazywać Zośce tyle ciepła i miłości ile tylko potrafię i mieć nadzieję, że to wyczuje i nabierze siły, by walczyć o swoje życie i zdrowie. Musimy wierzyć.

No naczytalam sie wczoraj i siedzi mi w głowie. Wczoraj byłam u mojej hematolog, ginekologa mam w śr za tydzień a w pt mam usg 30tc. Wszystko jest w porządku, w środę był puls 130, wczoraj wyniki krwi tez okej... z euforii, ze jest wszystko super teraz wpadłam w dola,że czyha tyle zagrożeń, że aż niemozliwe,że będzie dobrze... wiem... to chore

no i tak bedzie do konca ciazy, ja chyba siwa bede jak pojde rodzic

no ja potem zaczlam miec takie schizy, ze jak jeden dzien dwa tygodnie temu maly byl leniwy to az beczalam z tego wszystkiego
Szalona ta Twoja ginka... wszyscy mówią, że 10 ruchów ma być w godzinie największej aktywności, a jeśli się nie czuje zupełnie NIC przez cały dzień, to wtedy dopiero jest to powód do niepokoju, chociaż i tutaj niektórzy radzą poczekać ok. 1,5 dnia.

Ja wam powiem,że mam jakieś schizy znowu. Widzę zmiany od 7 miesiąca i sama nie wiem czy to hormony tak mnie wykańczaja czy naprawdę mam powody do stresu. Znowu mam myśli jak w 1 trymestrze a jeszcze w dodatku jak czytam ze z moja choroba tylko max 60% ciazy kończy się urodzeniem zdrowego żywego dziecka i ze nawet w 3 trymestrze można stracić ciążę... eh.. wykończe sie psychicznie :(

Nie mozesz tak myslec!!! Musisz wierzyc w to, ze z maluszkiem bedzie w porzadku, wszystkie trzymamy kciuki!!!

Szalona ta Twoja ginka... wszyscy mówią, że 10 ruchów ma być w godzinie największej aktywności, a jeśli się nie czuje zupełnie NIC przez cały dzień, to wtedy dopiero jest to powód do niepokoju, chociaż i tutaj niektórzy radzą poczekać ok. 1,5 dnia.
szalona? malo powiedziane...ostatio robila mi polowkowe w sierpniu pod ktorymi sie podpisala i mowi na wizycie we wrzesniu, ze wysylya mnie do Poznania na polowkowe, ja mowie, ale jak to?przeciez robila mi je pani doktor w sieprniu! a ona, tak? a ja mowie o tak!!! wyszla klotnia i nawet sie usg nie nacieszylam :( malpa jest tak na kase pazerna, ze hej, bo oczywiscie wyslala mnie do swojego kolegi a jak wiadomo on by jej odpalil kase za moja wizyte...
no ona sie upiera, ze jak 8 godzin sie maly nie rusza to mam jechac to skontrolowac, nie wiem moze kazdy lekarz ma inne teorie

reklama
Do góry