reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Colours z castoramy raz malowane bo niby dobre krycie ale tylko miejscami przebija jak wyschla to wyszedl piekny rozowy taki jak u lalek barbie na ustach hihi nie wiem jak go okreslic inaczej

thgfflw1k3inkyc3.png
Niektórzy producenci farb zastrzegają sobie, że kolor na ścianach może się "docierać" nawet trzy tygodnie! I coś w tym jest, przyznam szczerze... Gdy malowaliśmy przedpokój na ciemny szary ściany wyglądały na czarne (!) i już miałam łzy w oczach. Kiedy to jednak wszystko wyschło porządnie i odczekaliśmy kilka dni, nabrały odpowiedniego koloru :) teraz przedpokój wygląda prawie tak jak go sobie wymarzyłam - zostało nam jedynie oświetlenie i listwy przypodłogowe. Głowa do góry ;)

reklama
Niektórzy producenci farb zastrzegają sobie, że kolor na ścianach może się "docierać" nawet trzy tygodnie! I coś w tym jest, przyznam szczerze... Gdy malowaliśmy przedpokój na ciemny szary ściany wyglądały na czarne (!) i już miałam łzy w oczach. Kiedy to jednak wszystko wyschło porządnie i odczekaliśmy kilka dni, nabrały odpowiedniego koloru :) teraz przedpokój wygląda prawie tak jak go sobie wymarzyłam - zostało nam jedynie oświetlenie i listwy przypodłogowe. Głowa do góry ;)
Ja nie panikuje bo widze roznice w kolorze przy oknie tam gdzie wyschla juz i jest duzo jasniejsza wczoraj to byl k****ski róż jak to luby okreslil haha w dodatku ten kolor byl tylko dostepny w wersji do kuchni i lazienki i jest lateksowy a na scianie sie swieci haha lubemu sie tak spodobalo ze za miesiac bedzie odswiezal przedpokoj :D

thgfflw1k3inkyc3.png

reklama
Dzień dobry

My dziś imprezujemy urodzinowo [emoji512][emoji320]

@LisiaMama odpisałam priv
Czarownica fajnie wyszło zdjątko!
@creativo a ile razy malowana ściana? Czasem trzeba i trzy razy. Jaka farba?
@Lolalollita ha też kocham moje 50m2!

Nocka średnia. Zuza przylazła o 3 i musiałam wstać na siku.
Miłego

cb7wugpju04jz4q8.png
To udanej imprezki życzę :happy:

Czeeeeść! :D Witam się po ponad tygodniowej labie w rodzinnym domu. Swoją drogą, było wspaniale, tylko środki na koncie magicznym zbiegiem okoliczności zaczęły mi znikać w ekspresowym tempie ;P Obkupiłam się w walizkę wreszcie, koszule do karmienia i podomkę. Gdy ujrzałam w kalendarzu jak mi tygodnie zaczęły teraz błyskawicznie lecieć i rozpoczynam 31 (!!!) tc, to muszę przyznać, że trochę mnie ponagliło z tym wszystkim. Tak więc od jutra zaczynam segregację ubranek i na poważnie będę już powoli zapełniać walizkę. Jutro z rana idę też na badanie krwi i tej przeklętej glukozy 2h po śniadaniu, więc proszę trzymać kciuki! ;)
Za cholerę nie nadrobię tych wszystkich stron, które przez ponad tydzień zdążyłyście naprodukować, więc czy może mi któraś streścić tylko czy wszystko u wszystkich dobrze? I jak Maciuś się trzyma?
Trzymam kciuki za glukozę.

Jak się czują Wasze maluszki? Wciąż brykają radośnie czy już się tylko przeciągają? Ja zaczynam tęsknić za kopniakami Zośki... wiecie, to uczucie kiedy niespodziewanie ktoś Wam zasadził serię Norrisa w brzuch ;) teraz Mała ma chyba za mało miejsca, bo jedynie wali mnie głową (tak podejrzewam) przy rozciąganiu i chce mi się przebić nogą przez skórę. Wciąż jest dzikusem i chyba to jej już tak zostanie (po mamusi, hihi), ale teraz brzuch mi tańczy tylko gdy zmienia pozycję... kurcze, jestem baaardzo ciekawa ile teraz Zosinek waży. Czy któraś z Was miała ostatnio USG w 30-31tc? :D My idziemy do gina dopiero za dwa tygodnie. Nie chciałam się spieszyć, musiałam po ostatnim dojść do siebie i uwierzyć, że wszystko będzie dobrze.
Mój od wczoraj coś bardzo leniwy. Od czasu do czasu tylko poczuję jakiś ruch.
Ja byłam na początku tygodnia i młody waży już 1890 g :laugh2:

Ależ mają te nazwy :D Mnie ostatnio rozbroiło zdjęcie jakiejś farby na FB z nazwą koloru "Chyba beżowy" ;)
Też się z tego ostatnio śmialiśmy z D. :happy: On stwierdził, że jakby miał kupować farbę i zobaczył taki kolor, to by kupił, bo to prędzej do niego przemawia niż biel żagli, czy pąki akacji. :happy2:

Do góry