reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Tez sie witam z rana
Moja jest glowka w dol ale tak troche w poprzek najgorzej jak mi wpycha nozki pod zebra i to zawsze z prawej strony ;)
Co do kopania czuje jak raczkami rusza na dole i pod zebrami kopniaki, jak sie obroci to kopniaki czuje az po plecach ;) najgorzej jak sie zaczyna wypinac albo przeciagac czasami az boli juz sie martwie jak to bedzie jak jeszcze urosnie !
Nigdy jeszcze nie czulam jak ma czkawke nie wiem jakie to uczucie powinno byc ...
Dalej ma swoje pory ruszania sie i tak juz chyba zostanie
Luby ma teraz na nocki to zawsze jak rano wraca to mala zaczyna kopac mozliwe zeby az tak dobrze slyszala w brzuchu ? Nasze drzwi cicho sie otwieraja ...
Moj tez teraz ma nocki, i jak wraca i kladzie sie do lozka to go zawsze przytulam i maly daje taki popis ze kopie tatusia po pleckach [emoji4]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
hhm u nas bedzie tak, ze tesciowa odmowila jakiejkolwiek pomocy :oo: tlumaczy sie tym, ze ma tego syna, wnuczke i nawet jak szwagierka wolne bedzie miec i bedzie chcial Tomek po mame pojechac to ona nie przyjedzie, no coz, nie musi, ma dosc swoich obowiazkow...
co do mojej mamy, ona ma swoj sklep, pracuje od poniedzialku do soboty, jak moja bratowa urodzila to moja mama na jeden dzien sklep zamknela i pilnowala starszej wnusi, nie wiem czy u mnie tez zamknie sklep by przyjechac...
bratowa twierdzi, ze bedzie przyjezdzac i przywozic nam obiady takie bym mogla jesc i karmic piersia, posprzata nam, a sama ma dwoje dzieci z czego Zuzia ma 6 miesiecy, mowie, ze nie musi, ze ma dosc swoich obowiazkow, ale sie uparla, wiec jesli chce to prosze bardzo, ja tez jdj duzo pomagalam jak urodzila i mowi, ze rodzina musi se pomagac...
szwagierka-temat rzeka, ona siebie nie umie ogarnac wiec gdzie tu opieka nad maluszkiem-jej podziekuje...
przyjaciolka-ma pod pieka dziadka, ale obiecala, ze bedzie wpadac, poprasuje itp...
Co do pomocy -mi w zupelnosci wystarczy Mąż, wręcz nie chce innej pomocy, nie lubie i już ;) chce mieć komfort i swobode w tych pierwszych dniach

Co do cisnienia .
Izula Elifit ma racje to podejrzane troche z takimi skokami cisnienia.
Obserwuj tez wage czy nie przyrasta zbyt szybko I cialo ( szczegolnie dlonie, I twarz w ciagu dnia, a stopy z rana czy nie sa spuchniete )
Choc zawsze wazniejsze jest to drugie cisnienie . Moj lekarz mnie bardzo na nie uczula jak w granicach 90 to ip.
Pamietaj 140/90 to cisnienie juz zle .
U ciebie nie jest jeszcze zle ale zglos to lekarzowi.

Ja jestem mega uczulona na to. Z racji zatruciu ciazowego I stanu przedrzucawkowego. Dzieki szybciej reakcji lekarzy moj Filip jest ze mna.
Ja czulam sie super przy takim cisnienie Filipowi zaczelo zanikac tetno.

Dziewczyny badajcie cisnienie.!!!!!!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Mam troche spuchniete dlonie, a waga ostatnio z 63 skoczyla na 67, ale teraz po paru dniach spadla i waze 65 kg. Buzia mi nie puchnie :)
Powiem o tym doktorce na wizycie.

Co do pomocy -mi w zupelnosci wystarczy Mąż, wręcz nie chce innej pomocy, nie lubie i już ;) chce mieć komfort i swobode w tych pierwszych dniach

ja bym chciala pomocy w domu, ale wiem, ze bedzie Tomek w domu i pomoze, jednak milo mi sie zrobi jak ktos przyjedzie pomoc, ale tak szczerze z dobrymi checiami

No Bazyli rzadko miewa wyższą temperaturę, więc jak jest 38 to już naprawdę poważnie. Ale ja mam podobnie. Ja nigdy nie miałam 38 stopni, nawet przy najcięższej chorobie.

A z jakiej okazji u Was wolne w październiku?

A jaki kolor tej wydzieliny? Bo u mnie gęsta i biała to standard w tej ciąży, za to przy starszym się ze mnie lało, tak, że myślałam, że to wody.
Plamienie cały czas, ale bardzo minimalne, widoczne tylko przy podcieraniu i to nie każdym, więc jeszcze nie panikuję.

Coś jak przez mgłę pamiętam, że faktycznie z odbytu było na gbs koło 35 tygodnia.
we Francji jest bardzo dużo farii, jesienne zimowe i wiosenne i do tego w święta. Ale pechowo na Wielkanoc wolny tylko poniedziałek.
Mnie tez wlasnie przy skurczach zaczyna lapac ból w kregoslupie od paru dni. Wiem z doswiadczenia ze juz coraz blizej porodu.. jeszcze wytrzymam
emoji4.png
robie ile moge, nie przemeczam sie. Jednak najgorsze sa napady dusznosci.. normalnie momentami oddychac nie moge, brakuje mi powietrza, czuje ucisk w klatce piersiowej i musze usiasc j posiedziec wtedy lub polezec. Czuje ze ma to scisly zwiazek z coraz wyzszym pulsem.. cisnienie na szczescie w normie, choc zdarza sie ze skacze mi z mojego 90/50 na 130/70, taka roznica u mnie jest odczuwalna, uwierzcie..

Ja juz trzeci dzien biorę nosów co 8 godzin i leżę do upadłego, czytałam ze w 30 tyg moze być kryzys.
Ja sie zastanawiam jak moja lezy, sama juz nie wiem. No ale najprawdopodobnie jeszcze buszuje i obraca sie we wszystkie strony lub dupka na dole siedzi, a raczkami mnie smyra po zebrach. Uhh niech sie juz przekreca, bo nie wyobrazam sobie cc
emoji1.png
moja cały czas glowkowo, teraz juz ma za mało miejsca na obracanie, i odetchnęłam bo nie chce cc.
U mnie mama przyjedzie chyba kilka dni wczesniej. Bedzie dwa tyg . Pozniej chyba tesciowa
emoji52.png
co by bylo sprawiedliwie.
Bede po cc bede potrzebowala pomocy . Chocby po to ze mieszkamy na 5 pietrze ( bez windy) I glupie zakupy zrobic.
Maz sie wzbrania ze damy sobie rade I nie chce zadnej babci. No ale zobaczymy jak to bedzie jeszcze.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Tez myślałam, aby kogoś poprosić o pomoc, ale nie ma kogo. Myślałam o szwagierce, ale zaczęła staż. Myślałam o teściowej ze jakoś ja przetrawie, ale umarł jej tato ( pisałam o dziadku męża) i powinna sie zając babcia tym bardziej, ze jej brat kupił mieszkanie i chce sie wyprowadzić a wtedy babcia zostałaby sama.

reklama
Uffff wróciłam wlasnie z zajęc o laktacji, 3 h nam zeszło.

Dopytalam o ten linomag to położna powiedziała mi, zeby używać przy każdej zmianie pieluchy, nawet jakbyście wydaje, ze sucha, bo dziecko i tak zawsze troszkę zasika i jeśli o to chodzi to ona radzi wlasnie zawsze używać albo tego zielonego linomagu, albo zielonego alantanu [emoji846]

Zaczęłam ja wypytywać o szczepienia to powiedziała, ze nie jest specjalistka, ale jak chce to moze mi zorganizować wykład z ich specjalistka od tego to bede mogła wypytać o wszystko, wiec ma dać znać kiedy ta babka bedzie miała czas [emoji846]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry