reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Wystarczy że jedna jest podwyższona. U ciebie jeszcze nie jest ponad 140 ale jak.masz zwykle bardzo niskie to duży skok.
Ja zawsze mam 100/60.
Dziś wizyta o 15.

Dziewczyny ale ziąb[emoji300] [emoji300] Muszę sobie kupić piżamy z długim rękawem bo rano się budzę z zimnymi rękami i boli mnie leey nadgarstek. Mam na nim ganglion i chyba trzeba usunąć u ortopedy. Ehh :(

cb7wugpju04jz4q8.png
Ja dlugo mialam takie cos, chirurg mi to usuwal chyba ze 3 razy, a potem samo zniknelo i teraz juz od dobrych 5 lat tego nie mam ;) a czemu zniklo to nie wiem [emoji4]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja sie zastanawiam jak moja lezy, sama juz nie wiem. No ale najprawdopodobnie jeszcze buszuje i obraca sie we wszystkie strony lub dupka na dole siedzi, a raczkami mnie smyra po zebrach. Uhh niech sie juz przekreca, bo nie wyobrazam sobie cc [emoji1]
Moj jest glowka w dół, bardziej na prawej stronie, kopie nozkami po nerkach, zebrach i zoladku [emoji23] raczkami gmera tam na dole lub bije w okolicach podpepkowych, glowka uciska pecherz, jak ma czkawke to czuje pukanie w jednym miejscu

Moj jest glowka w dół, bardziej na prawej stronie, kopie nozkami po nerkach, zebrach i zoladku [emoji23] raczkami gmera tam na dole lub bije w okolicach podpepkowych, glowka uciska pecherz, jak ma czkawke to czuje pukanie w jednym miejscu

wczoraj dokladnie czulam, ze synus ma glowe po prawej stronie i czulam jego czkawke, jego nozki i lapki, dzis odnosze wrazenie, ze sie w nocy odwrocil glowka jest po lewej stronie bo czkawke czulam :) bede obserwowac i zobacze jak rzeczywiscie lezy :) ale ta czkawke to kocham naprawde :D

A jakas zdolowana dziś jestem :( mały manlekka temp cieknie mu z nosa dalej a my bez samochodu. Jak jutro temp bardziej wzrośnie to na ip do kliniki musimy jechac. Mam nadzieję ze to nie uszka. Od stycznia nie chorował juz na to a to sie tak zawsze u nas zaczyna. Katar dlugo i potem zapalenie ucha i antybiotyk:(

Tak sobie caly dzien chodze i myślę jak to będzie. Z kim ja malego zostawię jak bede rodzic. Mam tu niby ciotke ale ja o cos poprosić to nie jest latwo. A tak bym chciała zeby maz ze mna byl. On tez nie wyobraza sobie nie byc. Tesciowa mama i reszta mieszkaja 1200 km wiec przyjazd najmniej dwa dni by im zajął a przeciez nie wiem kiedy mala będzie chciala się urodzic. Maly był po terminie a teraz nie wiadomo. Staram sie myslec optymistycznie ale dzis mi niewychodzi. Ide spac bo malutki zasnął a nie wiem jak noc będzie wygladac. Spijcie dobrze :)

U mnie mama przyjedzie chyba kilka dni wczesniej. Bedzie dwa tyg . Pozniej chyba tesciowa [emoji52] co by bylo sprawiedliwie.
Bede po cc bede potrzebowala pomocy . Chocby po to ze mieszkamy na 5 pietrze ( bez windy) I glupie zakupy zrobic.
Maz sie wzbrania ze damy sobie rade I nie chce zadnej babci. No ale zobaczymy jak to bedzie jeszcze.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Tez sie witam z rana
Moja jest glowka w dol ale tak troche w poprzek najgorzej jak mi wpycha nozki pod zebra i to zawsze z prawej strony ;)
Co do kopania czuje jak raczkami rusza na dole i pod zebrami kopniaki, jak sie obroci to kopniaki czuje az po plecach ;) najgorzej jak sie zaczyna wypinac albo przeciagac czasami az boli juz sie martwie jak to bedzie jak jeszcze urosnie !
Nigdy jeszcze nie czulam jak ma czkawke nie wiem jakie to uczucie powinno byc ...
Dalej ma swoje pory ruszania sie i tak juz chyba zostanie
Luby ma teraz na nocki to zawsze jak rano wraca to mala zaczyna kopac mozliwe zeby az tak dobrze slyszala w brzuchu ? Nasze drzwi cicho sie otwieraja ...

U mnie mama przyjedzie chyba kilka dni wczesniej. Bedzie dwa tyg . Pozniej chyba tesciowa [emoji52] co by bylo sprawiedliwie.
Bede po cc bede potrzebowala pomocy . Chocby po to ze mieszkamy na 5 pietrze ( bez windy) I glupie zakupy zrobic.
Maz sie wzbrania ze damy sobie rade I nie chce zadnej babci. No ale zobaczymy jak to bedzie jeszcze.

hhm u nas bedzie tak, ze tesciowa odmowila jakiejkolwiek pomocy :oo: tlumaczy sie tym, ze ma tego syna, wnuczke i nawet jak szwagierka wolne bedzie miec i bedzie chcial Tomek po mame pojechac to ona nie przyjedzie, no coz, nie musi, ma dosc swoich obowiazkow...
co do mojej mamy, ona ma swoj sklep, pracuje od poniedzialku do soboty, jak moja bratowa urodzila to moja mama na jeden dzien sklep zamknela i pilnowala starszej wnusi, nie wiem czy u mnie tez zamknie sklep by przyjechac...
bratowa twierdzi, ze bedzie przyjezdzac i przywozic nam obiady takie bym mogla jesc i karmic piersia, posprzata nam, a sama ma dwoje dzieci z czego Zuzia ma 6 miesiecy, mowie, ze nie musi, ze ma dosc swoich obowiazkow, ale sie uparla, wiec jesli chce to prosze bardzo, ja tez jdj duzo pomagalam jak urodzila i mowi, ze rodzina musi se pomagac...
szwagierka-temat rzeka, ona siebie nie umie ogarnac wiec gdzie tu opieka nad maluszkiem-jej podziekuje...
przyjaciolka-ma pod pieka dziadka, ale obiecala, ze bedzie wpadac, poprasuje itp...

Tutaj tez ferie 2 tyg w pazdzierniku
Wolne od szkoly.
Bedzie masakra z chlopakami w domu .

Ależ jestem podbudowana i gotowa do działania. W Poznaniu dziś urodziła dziewczyna naturalnie po dwóch cesarkach córeczkę 4350g! Jest mooooc [emoji41] [emoji41] [emoji41] [emoji4] [emoji4] [emoji4] [emoji322] [emoji322]

cb7wugpju04jz4q8.png
Czytalam to ! [emoji41] super. I tak pieknie to opisywala ze mialam lzy w oczach.

Ale Dzis przeczytalam tez jak to mlodej lasce po cc ktora probowala pekla macica I dostala krwotoku.
Wyladowala z dzieckiem na oiomie.
Anetka ja teraz od kilku dni leżę, bo mi sie bardzo napina. Tez nie wiem ile wytrzymam bo czuje ze mała wykorzystała wolna przestrzeń, naciska macice i ta szaleje. Ja mowię sobie zeby chociaż do 35 dotrwać.
Sama nie wiem co zrobię jak dzieci bedą miały wolne w październiku. Oszaleją z nimi.

reklama
Dziewczyny, czy ginekolog pobierał Wam patyczkiem próbkę z pupy??? Bo właśnie mi szwagierka mówi, że tak robią....

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
[emoji44][emoji44][emoji44]
Kuzwa dwie ciaze przeszlam I nie wiedzialam ze to z drugiej dziurki pobierali na paciorkowca[emoji23]
No to pieknie jak to teraz przeczytalam to dopiero bede zwieracze zaciskac po 35 tyg !!![emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Lepiej jak czlowiek w pewnych rzeczach jest nieswiadomy [emoji41]

Do góry