reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Ale to nie lek tylko szczepy najlepszych bakterii probiotycznych. Nie zaszkodzi:) tyle szkoleń o tym przeszłam,że jestem spokojna co do podawania maleństwu :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja Ci napisalam jak było u nas.
Ja zaczęłam go podawać jak mały miał 3 tyg i było dużo lepiej , a później w czasie przerwy między podawaniem było wyraźnie widać wznowienie problemu z trawieniem . Zrobisz jak zechcesz ja Ci tylko napisalam jakie jest moje zdanie

reklama
Mamuski poradzcie!
Moj gin zalecil mi branie dodatkowego zelaza, mowil ze jesli skoncze "tutejsze" to moge je zastapic polskim odpowiednikiem Chela Ferr. Zuzylam pare tabletek podczas pobytu w Polsce a reszte bralam w ostatnich dniach, kiedy mi sie tutejsze skonczylo ( wizyta po recepte dopiero w przyszlym tygodniu ) . Wczoraj dokupilam Chele i jestem w kropce bo nie wiedzialam, ze sa rozne rodzaje. Przez ostatnie pare dni bralam " Bio Complex " z zawartoscia zelaza 14mg a wczoraj zakupilam "Med" 30mg. Probowalam sie skontaktowac ze swoim lekarzem, ale aktualnie jest na urlopie w Polsce, prywatnego nr nie odbiera... I teraz nie wiem czy wczesniej bralam zle, czy Med nie bedzie za duza dawka? Chyba, ze moje samopoczucie jest wlasnie spowodowane tak niska zawartoscia w tym pierwszym Chela Ferr... Ugh maslo maslane, ale mam nadzieje, ze w miare zrozumiale [emoji14] Jakie dawki zelaza Wy przyjmujecie? Bede mega wdzieczna za podpowiedzi :)

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Mamuski poradzcie!
Moj gin zalecil mi branie dodatkowego zelaza, mowil ze jesli skoncze "tutejsze" to moge je zastapic polskim odpowiednikiem Chela Ferr. Zuzylam pare tabletek podczas pobytu w Polsce a reszte bralam w ostatnich dniach, kiedy mi sie tutejsze skonczylo ( wizyta po recepte dopiero w przyszlym tygodniu ) . Wczoraj dokupilam Chele i jestem w kropce bo nie wiedzialam, ze sa rozne rodzaje. Przez ostatnie pare dni bralam " Bio Complex " z zawartoscia zelaza 14mg a wczoraj zakupilam "Med" 30mg. Probowalam sie skontaktowac ze swoim lekarzem, ale aktualnie jest na urlopie w Polsce, prywatnego nr nie odbiera... I teraz nie wiem czy wczesniej bralam zle, czy Med nie bedzie za duza dawka? Chyba, ze moje samopoczucie jest wlasnie spowodowane tak niska zawartoscia w tym pierwszym Chela Ferr... Ugh maslo maslane, ale mam nadzieje, ze w miare zrozumiale [emoji14] Jakie dawki zelaza Wy przyjmujecie? Bede mega wdzieczna za podpowiedzi :)

Ja biore tylko prenatal i asmag forte moj gin twierdzi, ze wyniki mam bardzo dobre jak na ciezarna ;)

pisalam wlasnie z kolezanka, poszla do oklulisty po skierowanie na cc a on jej mowi, ze nie da jej, bo mimo silnej wady ona sie nie zalicza i ma rodzic sn!!!!!! ciekawe jak ze mna bedzie

Mamuski poradzcie!

Ja biorę od początku omega med, zawierają 30mg żelaza w 1kapsułce. Dawkowane 1raz dziennie.

pisalam wlasnie z kolezanka, poszla do oklulisty po skierowanie na cc a on jej mowi, ze nie da jej, bo mimo silnej wady ona sie nie zalicza i ma rodzic sn!!!!!! ciekawe jak ze mna bedzie
Lux, przypomnij mi jaką masz wadę? Ja mam -3,75 i to nie kwalifikuje do cc, ważne jest chyba też ciśnienie. Moja znajoma rodziła z -7! Krwinki jej jedynie popękały, ale po kilku dniach się ładnie obkurczyły:)

Lux, przypomnij mi jaką masz wadę? Ja mam -3,75 i to nie kwalifikuje do cc, ważne jest chyba też ciśnienie. Moja znajoma rodziła z -7! Krwinki jej jedynie popękały, ale po kilku dniach się ładnie obkurczyły:)
-3 mialam jak kilka lat temu bylam u okulisty i u mnie jest kwestia cisnienia i o to mi sie glownie rozchodzi

Ja biorę Biofer 4 tabletki dziennie. Sorbifer durules nie działał wcale, Feroplex niewiele lepiej i dopiero ten biofer, mimo że suplement to trochę mi poprawił wyniki.

reklama
Dokładnie tak. Ważne jest badanie dna oka nie sama wada

cb7wugpju04jz4q8.png

Do góry