reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

u nas tez jest taki przesad. Jak na razie to zawsze gdy jestem pod koniec ciąży to ktoś umiera. Życie za życie. U mnie dzis dzieci gotują. Będzie sos z brokuła i serka fety do makaronu i chcieli dodatkowo jajka. Maz mnie zaopatrzył w 40 jaj i 5 brokułów. Haha
Ja bym zrobila salatke ;)

Gotujesz brokuly, potem ukladasz w koleczko na okolo talerza, potem ukladasz polowki jaj na twardo, do tego pomidory (bez skory) ktore kroisz w cwiartki i tez ladnie ukladasz. Calosc lekko solisz, i polewasz sosem (sos: majonez, smietana, kilka zabkow czosnku, sol, pieprz -wszystko wedlug uznania).

Mowie Ci, pycha! [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ponoc im wiecej ruchu tym lagodniejszy porod. Wiec kto moze to powinien.

Wlasnie mam taka nadzieje dlatego teraz śmigam na zajęcia aktywna w ciąży 4 razy w tygodniu [emoji4] nie jest to jakis mega wysiłek, bo to takie rozciąganie i z ciężarkami, piłkami i taśmami zajęcia dostosowane dla ciężarnych i prowadzone przez instruktorki specjalnie pod tym względem przeszkolone [emoji6] ale sie po tym rewelacyjnie czuje, mam masę energii, nic mnie nie boli i cały czas czuje sie "na chodzie" i w formie [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witam was mamuśki.
Nieciekawe wieści ode mnie.
Zwykle tryskajaca humorem od rana, aktualnie jestem pojebana.
Każdy mi coś dojebuje.

Przez to wszystko nie trzymam diety, dzisiaj wpierdzielilam bułkę z twarogiem i dżemem.
Wczoraj wafla czekoladowego.
Nie biorę witamin ciążowych już 3 tydzień, pije jedynie calcium i omega 3 i 6....

Nie ogarnięta, nieodpowiedzialny jestem. Nie mogę się wziąć w garść. ***** nawet w sklepach ****** sprzedawczyni dopieprzaja mi że jestem taaaaka gruba, nie mam sił dosłownie wszystkim odpyskowac.

Jeden staruch w Tesco spojrzał nawet na mnie i walnal tekstem "co 500+ się zachciało he?'

Nos, kurde ..... Ja nie wiem już...
I u męża problemy.
Nadzoruje budowę na odcinku 1 km, pojechał na drugi koniec by sprawdzić stan robót. A operator koparki przecial światłowód. No i mąż dostanie karę 1000 zł.
Jest sam na tym odcinku, nosz ***** nie da się 1 km ogarnąć i nad każdym stać i palcem pokazywać. Dzisiaj idzie do szefostwa i mam nadzieję że kary nie będzie. No ale szef jeszcze jednego kierownika nie da, bo za drogo..... Boze

Jak to sie mówi nieszczęścia chodzą parami... Ale jestem pewna, ze ze swoim pozytywnym podejściem potrafisz byc ponad to wszystko [emoji8]

Ja całe szczęście nie mam narazie takiego problemu ani z teściową ani z mama. One właśnie przewaznie mowia, tak? to teraz tak się robi? Matko jak to się pozmienialo. Wczoraj obmyslilam i zaprojektowalam plan kącika dla Frania i już Się nie mogę doczekać jego realizacji. Aaa dziewczyny w ciazy to raczej nie mogę uzywac farby do malowania scian? Ja jestem taka Zosia samosia i chciałabym to wszystko sama wykonac Ale nie wiem co z tą farbą, czy moge malowac

U mnie mama i teściowa tez nie zamęczają mnie radami na szczęście [emoji4] podchodzą podobnie do Twoich czyli raczej same sa ciekawe jak to teraz wszystko wyglada i widac, ze sa świadome tego, ze bardzo duzo sie zmieniło od ich czasów [emoji846]

Ja bym zrobila salatke ;)

Gotujesz brokuly, potem ukladasz w koleczko na okolo talerza, potem ukladasz polowki jaj na twardo, do tego pomidory (bez skory) ktore kroisz w cwiartki i tez ladnie ukladasz. Calosc lekko solisz, i polewasz sosem (sos: majonez, smietana, kilka zabkow czosnku, sol, pieprz -wszystko wedlug uznania).

Mowie Ci, pycha! [emoji6]

wiem uwielbiam ja, ale chciałam coś na ciepło i nie mam śmietany. Jak to zjemy to zrobię ja. Narazie mam tak zapchana lodówkę, ze muszę pokombinować co pierwsze, zeby sie nie popsuło i co wielkie zeby zrobić miejsce. Mam dużo cykorii i zrobię z masłem na kolacje dla mnie i męża bo dzieci nie lubią. I sałata lodowa marnieje to tez szybko trzeba coś wymyślić. I buracKi zakisze na krew. Warzywa muszę przerzucić do lodówki bo w szafce nie poleza, a miejsca brak.

Izula też lubię taką brokulowa sałatkę mniam!
U mnie dzisiaj gniocki, brokuł i mielone.
Mama robiła, ja prowadziłam moje małe "przedszkole " na ogrodzie :)
Jutro już siostrzeniec wyjeżdża z moją mamą, musi go zawieźć do UK bi siostra z honeymoon wróciła.
Ojciec będzie do babci chorej na alzheimera (ciotka która się nią zajmuje wyjeżdża na 2 tyg do siebie do DE). Babcia leży, nie mówi, nie reaguje, robi pod siebie, w tym roku skończyła 92 lata.
Nie chcą jej oddać do hospicjum.... Mój ojciec ma 64 lata, jego siostra 69, a najstarsza siostra olała matkę, mieszka w DE i ma 74 lata.... Od 3 lat jej nie odwoedza.

Więc będę sama w domu rodziców z mężem i synem, odpocznę hura!!!!!!!

stwierdzilam, ze nie kupuje rozka, bede przez to zla mama?
Ja osobiście bez rożka sobie nie wyobrażam, ale każda mama ma swoje podejście i swoje patenty i ma do tego prawo.

Nie wiem czy skurcze porodowe czasem nie sa od gory do dolu, przeciez muszą wypychac dziecko w dół.

Jezu, ja nawet nie pamiętam jakie są skurcze porodowe :happy:

Witam was mamuśki.
Nieciekawe wieści ode mnie.
Zwykle tryskajaca humorem od rana, aktualnie jestem pojebana.
Każdy mi coś dojebuje.

Przez to wszystko nie trzymam diety, dzisiaj wpierdzielilam bułkę z twarogiem i dżemem.
Wczoraj wafla czekoladowego.
Nie biorę witamin ciążowych już 3 tydzień, pije jedynie calcium i omega 3 i 6....

Nie ogarnięta, nieodpowiedzialny jestem. Nie mogę się wziąć w garść. ***** nawet w sklepach ****** sprzedawczyni dopieprzaja mi że jestem taaaaka gruba, nie mam sił dosłownie wszystkim odpyskowac.

Jeden staruch w Tesco spojrzał nawet na mnie i walnal tekstem "co 500+ się zachciało he?'

Nos, kurde ..... Ja nie wiem już...
I u męża problemy.
Nadzoruje budowę na odcinku 1 km, pojechał na drugi koniec by sprawdzić stan robót. A operator koparki przecial światłowód. No i mąż dostanie karę 1000 zł.
Jest sam na tym odcinku, nosz ***** nie da się 1 km ogarnąć i nad każdym stać i palcem pokazywać. Dzisiaj idzie do szefostwa i mam nadzieję że kary nie będzie. No ale szef jeszcze jednego kierownika nie da, bo za drogo..... Boze
Przytulam

Wydaje mi sie, ze wiekszosc z nas slucha "dobrych rad". Ja tez dosc czesto slysze - jak to, kolderki nie masz? Dziecko w wiadrze chcesz kapac? itd. Jednak wiele zalezy od naszego podejscia do tematu. Ja sie nie irytuje, nie licytuje, tylko wysluchuje i robie swoje :) A jak juz ktos naprawde przegina to kwituje, ze bardzo dziekuje za dobre rady, Ty mialas szanse wychowac swoje dziecko a teraz ja bede wychowywala SWOJE. I koniec. A jak juz bym naprawde nie mogla zniesc komentarzy to bym na ten temat nie rozmawiala i ucinala rozmowe jak tylko by wchodzila w strefe - wyprawka/wychowanie [emoji14]

Ja zapadam chyba w jakis zimowy sen.. Totalnie brak mi mocy, najchetniej bym tylko spala. Odjezdzam o 19! i to nawet na siedzaco, wstaje o 8 a o 10 juz bym mogla dalej spac.. Wiekszosc czynnosci to mega wysilek :/ w poniedzialek mialam robione badania w kierunku anemii, ale wyniki poznam dopiero 10ego pazdziernika na kolejnej wizycie.. Ma ktoras z Was taka hiper sennosc?

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Ja jestem bardziej senna niż zwykle i chodzę wcześniej spać, ale w pierwszym trymestrze było dużo gorzej.

uff egzamin zdal, fotke dowodu mms wyslalam
Gratulacje! Super, że się tak udało załatwić sprawę z dowodem.

Ja całe szczęście nie mam narazie takiego problemu ani z teściową ani z mama. One właśnie przewaznie mowia, tak? to teraz tak się robi? Matko jak to się pozmienialo. Wczoraj obmyslilam i zaprojektowalam plan kącika dla Frania i już Się nie mogę doczekać jego realizacji. Aaa dziewczyny w ciazy to raczej nie mogę uzywac farby do malowania scian? Ja jestem taka Zosia samosia i chciałabym to wszystko sama wykonac Ale nie wiem co z tą farbą, czy moge malowac
Moja mama ma na szczęście podobnie. Mówi: ja nie wiem, nie znam się, za moich czasów było inaczej. Czasami tylko powie, że coś jej się na logikę wyda sensowniejsze, ale bez narzucania.
Moja teściowa bardziej chce narzucać, ale ja jej po prostu mówię, wiesz, teraz się to robi tak i tak i zamierzam robić właśnie w ten sposób i ona już jakoś nie naciska na szczęście.

reklama
Lux - ja miałam rożek ale ani razu nie użyłam od razu do siebie brałam dzieciątko - nie bałam się ale np. są takie matki które boją się coś zrobią dziecku to dobrze mieć rożek.Ja tak jak pisze nie używałam dla mnie był zbędny.Teraz tez nie kupuje , za to kupiłam otulacze.

Do góry