reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

Moj syn byl pierwszym wnukiem, a ja mlodsza corka wiec ciagle bylo :nie nos tyle, nie karm tyle bo go brzuch bedzie bolal itd. Starsza siostra miala latwiej, bo jej sie tyle nie wtracali , ale za to jej tesciowie. No i z. Corka mialam latwiej juz. Teraz to bede krolowa samej siebie. Tylko 2 tyg z nimi.

reklama
Lola kobieto weź się naucz olewać takich ludzi bo się przedwcześnie zestarzejesz [emoji14] Śmiej się z tego po prostu :)

cb7wugpju04jz4q8.png
No biorę się w garść dlatego często tam nie jeżdżę :D Boga po nogach całuje że ten babsztyl jest 50 km stąd :D
Za tydzień wracam do swojego domku jupi!!!!
Rodzice już gadaja że po porodzie mam mieszkać z nimi. Pfffffff nigdy w życiu, będzie wypominanie, dręczenie psychiczne itp. Będę do 17 sama z dwójką dzieci i dam sobie radę.
Przy pierwszym dziecku byłam u nich iciagle slyszalam " a czemu ubralas dziecko w takie pobranie, ma ładniejsze, czemu tak długo/krótko karmisz piersią, czemu z nim do lekarza nie idziesz. Czemu ma pupe odparzoba, a czemu takie pampersy, źle się iczesalas, czemu makijażu nie masz, czemu już od 2 godzin w poplamione bluzce chodzisz, może byś mnie na zakupy zabrała, byłam 2 godziny w mieście czemu kartofli nie naobieralas????? Czemu źle przyciela paznokcie, czemu tak długo bralas prysznic???"
Nie da się wytrzymać, nawet jak płacze z bezsilności.
Niby chcą dobrze, ale dręczą mnie psychicznie.
Dlatego tym razem będę u siebie w spokoju uffff :D

No biorę się w garść dlatego często tam nie jeżdżę :D Boga po nogach całuje że ten babsztyl jest 50 km stąd :D
Za tydzień wracam do swojego domku jupi!!!!
Rodzice już gadaja że po porodzie mam mieszkać z nimi. Pfffffff nigdy w życiu, będzie wypominanie, dręczenie psychiczne itp. Będę do 17 sama z dwójką dzieci i dam sobie radę.
Przy pierwszym dziecku byłam u nich iciagle slyszalam " a czemu ubralas dziecko w takie pobranie, ma ładniejsze, czemu tak długo/krótko karmisz piersią, czemu z nim do lekarza nie idziesz. Czemu ma pupe odparzoba, a czemu takie pampersy, źle się iczesalas, czemu makijażu nie masz, czemu już od 2 godzin w poplamione bluzce chodzisz, może byś mnie na zakupy zabrała, byłam 2 godziny w mieście czemu kartofli nie naobieralas????? Czemu źle przyciela paznokcie, czemu tak długo bralas prysznic???"
Nie da się wytrzymać, nawet jak płacze z bezsilności.
Niby chcą dobrze, ale dręczą mnie psychicznie.
Dlatego tym razem będę u siebie w spokoju uffff :D
my u siebie i nie mam zamiaru nigdzie jezdzic z dzieckiem, ma tu swoj pokoj i swoich rodzicow

IzulQa dziekuje, tak właśnie wyczytałam w tej książeczce Ale pomyślałam ze moze źle zrozumiałam bo przy moim Franulku to zanim wstane z lozka już mogę 10 ruchów zaznaczyc :)

Ja całe szczęście nie mam narazie takiego problemu ani z teściową ani z mama. One właśnie przewaznie mowia, tak? to teraz tak się robi? Matko jak to się pozmienialo. Wczoraj obmyslilam i zaprojektowalam plan kącika dla Frania i już Się nie mogę doczekać jego realizacji. Aaa dziewczyny w ciazy to raczej nie mogę uzywac farby do malowania scian? Ja jestem taka Zosia samosia i chciałabym to wszystko sama wykonac Ale nie wiem co z tą farbą, czy moge malowac

reklama
Do góry