reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Moj syn byl pierwszym wnukiem, a ja mlodsza corka wiec ciagle bylo :nie nos tyle, nie karm tyle bo go brzuch bedzie bolal itd. Starsza siostra miala latwiej, bo jej sie tyle nie wtracali , ale za to jej tesciowie. No i z. Corka mialam latwiej juz. Teraz to bede krolowa samej siebie. Tylko 2 tyg z nimi.

reklama
Lola kobieto weź się naucz olewać takich ludzi bo się przedwcześnie zestarzejesz [emoji14] Śmiej się z tego po prostu :)

cb7wugpju04jz4q8.png
No biorę się w garść dlatego często tam nie jeżdżę :D Boga po nogach całuje że ten babsztyl jest 50 km stąd :D
Za tydzień wracam do swojego domku jupi!!!!
Rodzice już gadaja że po porodzie mam mieszkać z nimi. Pfffffff nigdy w życiu, będzie wypominanie, dręczenie psychiczne itp. Będę do 17 sama z dwójką dzieci i dam sobie radę.
Przy pierwszym dziecku byłam u nich iciagle slyszalam " a czemu ubralas dziecko w takie pobranie, ma ładniejsze, czemu tak długo/krótko karmisz piersią, czemu z nim do lekarza nie idziesz. Czemu ma pupe odparzoba, a czemu takie pampersy, źle się iczesalas, czemu makijażu nie masz, czemu już od 2 godzin w poplamione bluzce chodzisz, może byś mnie na zakupy zabrała, byłam 2 godziny w mieście czemu kartofli nie naobieralas????? Czemu źle przyciela paznokcie, czemu tak długo bralas prysznic???"
Nie da się wytrzymać, nawet jak płacze z bezsilności.
Niby chcą dobrze, ale dręczą mnie psychicznie.
Dlatego tym razem będę u siebie w spokoju uffff :D

No biorę się w garść dlatego często tam nie jeżdżę :D Boga po nogach całuje że ten babsztyl jest 50 km stąd :D
Za tydzień wracam do swojego domku jupi!!!!
Rodzice już gadaja że po porodzie mam mieszkać z nimi. Pfffffff nigdy w życiu, będzie wypominanie, dręczenie psychiczne itp. Będę do 17 sama z dwójką dzieci i dam sobie radę.
Przy pierwszym dziecku byłam u nich iciagle slyszalam " a czemu ubralas dziecko w takie pobranie, ma ładniejsze, czemu tak długo/krótko karmisz piersią, czemu z nim do lekarza nie idziesz. Czemu ma pupe odparzoba, a czemu takie pampersy, źle się iczesalas, czemu makijażu nie masz, czemu już od 2 godzin w poplamione bluzce chodzisz, może byś mnie na zakupy zabrała, byłam 2 godziny w mieście czemu kartofli nie naobieralas????? Czemu źle przyciela paznokcie, czemu tak długo bralas prysznic???"
Nie da się wytrzymać, nawet jak płacze z bezsilności.
Niby chcą dobrze, ale dręczą mnie psychicznie.
Dlatego tym razem będę u siebie w spokoju uffff :D
my u siebie i nie mam zamiaru nigdzie jezdzic z dzieckiem, ma tu swoj pokoj i swoich rodzicow

IzulQa dziekuje, tak właśnie wyczytałam w tej książeczce Ale pomyślałam ze moze źle zrozumiałam bo przy moim Franulku to zanim wstane z lozka już mogę 10 ruchów zaznaczyc :)

Ja całe szczęście nie mam narazie takiego problemu ani z teściową ani z mama. One właśnie przewaznie mowia, tak? to teraz tak się robi? Matko jak to się pozmienialo. Wczoraj obmyslilam i zaprojektowalam plan kącika dla Frania i już Się nie mogę doczekać jego realizacji. Aaa dziewczyny w ciazy to raczej nie mogę uzywac farby do malowania scian? Ja jestem taka Zosia samosia i chciałabym to wszystko sama wykonac Ale nie wiem co z tą farbą, czy moge malowac

reklama
Do góry