reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

Ania, euthyrox generalnie na cukier nie wpływa, ale ja na wszelki nie brałam. Weź lek z sobą i zapytaj w przychodni. Wodę możesz zabrać, ale nie pij w trakcie badania. To mogłoby zafałszować wynik. Zabierz kanapkę! Zjesz "po" :) i coś do czytania/słuchania, żeby czas umilić. Powodzenia!
A już miałam nadzieję, że będę mogła to cholerstwo popić w razie potrzeby ;)

reklama
Hej dziewczyny. Nie było mnie w weekend bo D malował drzwi w dziecięcym pokoju i wybyliśmy z młodym na weekend do mojej mamy, żeby farby nie wdychać.
A tak z innej beczki, czy wy tez macie taki apetyt ? Ja to bym ciagle jadla, a między normalnym jedzeniem jem jeszcze slodycze (!!!). Juz jadlam starte jablka z cukrem ostatnio zeby zastapic slodycze ale gdzie tam, i tak zaraz musialam zjesc cos innego [emoji23][emoji23] szok.. na szczescie nie tyje, ale to pewnie tylko chwilowe.. sama nie wiem czemu mam takie smaki na slodkie, moze mi czegos brakuje ?

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja właśnie o dziwo jakoś się nie obżeram. Jem nawet mniej niż przed ciążą, bo jak tylko zjem trochę więcej, to mnie żołądek boli i mam zgagę. Ja tak jadłam na początku ciąży. Dobrze, że to przeszło, bo nie wiem ile bym teraz ważyła. W pierwszym trymestrze przytyłam 4 kg jakoś, a teraz w sumie od początku dopiero 5-6. W pierwszej ciąży w ogóle nie miałam napadów głodu i w związku z tym tyłam bardzo równomiernie, 1 kg co miesiąc. Tym sposobem dobiłam tylko do 8 na plusie. Mam nadzieję, że teraz też nie przekroczę 10. Są na to szanse.

Wrocilam, nie wiedza skad ta krew, szyjka zamknieta na 3 cm. Tez myslalam de cos sie dzieje bo dwa dni ruszalam sie wiecej, wieczorem brzuch bolal jak na okres wzielam ciepla kapiel potrojna porcje magnezu, dwie nospy i progestérone. W nocy budzily mnie bole, ale nie czesciej jak15-30 min. OK 10 jak robilam kanapki(bez majtek jeszcze bylam) kapnelo mi dwie bezbarwne krople. Ok 11 poszlam do kibelka a tu krew. Jak czekalismy na doktora brzuch bolal i twardnial a na ktg cisza. Nie wiedza skad to, Jakis falszywy alarm. Mowie do meza ze nastepnym razem poczekam az beda silne bole.
Ja bym następnym razem przy takich objawach również natychmiast pojechała, bo jednym razem może się okazać, że to nic groźnego, a następnym już tak.

@Jadwiga - umarlabym ze strachu widzac nawet kropelke krwi. dobrze ze wszystko ok

postanowilam dzis ze zrobie przyjecie urodzinowe (7 listopada) w formie baby shower. zamierzam zaprosic same kolezanki z dziecmi (bez facetow) i znalazlam klubokawiarnie z salka dla dzieci Link do: fika lublin - Szukaj w Google i sala z kanapami i miejscem na poczestunek dla doroslych Link do: fika lublin - Szukaj w Google Moja przyjaciolka mnie cisnie od dawna ze chce zrobic dla mnie taka impreze ale jakos nie czulam tego... no ale pomyslalam ze jesli zrobie taka forme imprezy na wlasne urodziny to w sumie moze byc milo. No duzo czasu do tego terminu... bede juz wtedy wielka jak wieloryb:))

ktoras z was miala albo planuje baby shower?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Fajny pomysł z połączeniem urodzin z baby shower. Może ja powinnam połączyć baby shower w urodzinami starszego, bo wypadają na miesiąc przed porodem? Ja wcześniej nie robiłam żadnej imprezy, bo jakoś nie sama nie miałam do tego głowy, a nikt nie zorganizował tego dla mnie.

Hej kobietki. Ciężki dzień przede mną, pół nocy nie spałam, tak mnie mąż wkurzył.. i ciąg dalszy trwa, bo się nawet przyznac do błędu nie potrafi, najlepiej zachować się jak nieodpowiedzialny gówniarz, a potem jeszcze zwalać winę na kogoś Bogu ducha winnego.. aż mnie brzuch cały z nerwów boli..

Miłego dnia Wam życzę
No faceci potrafią napsuć krwi człowiekowi, a potem po wszystkim śpią sobie spokojnie. A Ty się kobieto denerwuj i nie śpij przez to przez pół nocy. Przerabiałam to ostatnio.

Mamuśki, które łykają Euthyrox - czy przed glukozą brałyście normalnie tabsa czy lepiej iść zupełnie na czczo? ;) Jutro z rana się wybieram do przychodni w końcu i zdałam sobie sprawę, że nie wiem jak to pobranie będzie w ogóle wyglądać. Czy mogę/powinnam się zaopatrzyć w butelkę wody? :)
Wiuesz co, ja też nie wiedziałam, czy zażyć Euthyrox przed badaniem i stwierdziłam, że bezpieczniej będzie jak nie zażyję. Tabletkę wzięłam po 3 pobraniu.
A woda po co?

Mamuśki, które łykają Euthyrox - czy przed glukozą brałyście normalnie tabsa czy lepiej iść zupełnie na czczo? ;) Jutro z rana się wybieram do przychodni w końcu i zdałam sobie sprawę, że nie wiem jak to pobranie będzie w ogóle wyglądać. Czy mogę/powinnam się zaopatrzyć w butelkę wody? :)
ja eutyroxu przed badaniami jakimikolwiek nie biore i zastrzyku clexane tez nie i wogole nic. wody pielegniarka mi powiedziala ze moge maly kubeczek 0,33 przez pierwsza godzine a najlepiej jak najmniej... i tak im mdlalam i musieli mnie polozyc.. ide w najblizszy czwartek na glukoze ale tym razem poprosilam przyjaciolke zeby mnie zawiozla, dopilnowala i odwiozla.

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Ostatnio mnie wiecznie suszy, a i tego mega słodkiego smaku się lękam trochę :)
Mnie tez mocno suszy i musze z butelką spac ale to normalne przy mojej cukrzycy. Nawet to keden z objawow takie mocne pragnienie.

Nie popijaj wody po wypiciu glukozy. Ja jak zjem ciut wiecej to wlasnie sporo pije zeby cukier nie rosl wysoko. Tak samo jak z ta cytryną. Czesto dodaje sobie do wody bo to tez obniza cukier.

Ja tez mam brzuch obolaly. Po lewej stronie od pępka mam takie miejsce ktore mnie ostatnio boli. Jak sie przekrecalam na bok to tak jak bym sobie miesnie/ skore naciagnela. W ogole przekrecam sie na boki jak slonik:D czasami tez mam klocia takie jak mala minie mocno kopie w jednym miejscu albo rączka gdzies tam grzebie.

Dziewczyny poproszę jutro kciuki zeby mnie ten lekarz przyjął bo jak nie to znowu bede musiała isc do szpitala a jak nic mnie wtedy zostawią. Mam nadzieje zw sie uda bez tego.

Dobranoc :)

Aneta kciukamy

Mnie też wiecznie suszy ale ja jeszcze kp

cb7wugpju04jz4q8.png

W sobotę wieczorem wróciliśmy znad morza. Teraz we Wrocławiu upały wiec nie ruszam sie z domu. Na razie pranie, rozpakowywanie itp. co idzie bardzo powoli bo co trochę a to mnie pod żebrem kłuje i musze sie polozyc, a to biegac za mala... Przez najbliższych kilka dni wegetacja w domu z powodu upałów, potem zakupy, za 2 tygodnie do rodziny na wesele... W miedzyczasie morfologia i żelazo do zbadania. Generalnie na tym L4 nudzić się nie będę;) córka też nie pozwala.

Cześć, ja też jestem po pierwszym wkluciu. również zabrałam ze sobą ksiazke, ale musze powiedzieć że dla mnie ta glukoza to była jedna wielka masakara. Odbija mi się ciągle. Nie wiem jak ja tu wytrzymam 2 godz. Kolejne wklocie o 8.30 trzymajcie kciuki obym przetrwala

reklama
Kciuki zaciśnięte! A czy ogólnie jesz dużo słodyczy? Ja uwielbiam i może stąd tak łatwo mi glukoza przyszła :) właśnie miałam wkłucie nr 2. Jeszcze "tylko" godzina w przychodni...

Do góry