reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Hej, witam się z pracy.. Mój P. dalej chory, więc go zastępuje. Wysłałam go dzisiaj na prześwietlenie zatok.

Jeśli chodzi o ruchy to też różnie, czuję czasem tak z 20-30 minut wiercenia, a potem 3h przerwy i jak coś zjem znowu, ale większość czuję takie 5 minut i koniec.
@joshi nie jesteś sama :D

Jaki miałam sen. Śniło mi się, że był 34 tc, odeszły mi wody, którymi zalałam mojego psiaka. Apolinka urodziła się w 7 minut zdrowiutka i mimo, że 34 tc nie była w inkubatorze... Była idealna. Boże moje sny :D

reklama
miewam tak i zwykle to oznacza zaparcie :(

a różnie, bywa jak mówisz parę minut i koniec, a bywa np wieczorem że godzine się pokręci.

Kurcze dziewczyny nie wysiedzę, czuje ze powinnam się położyć bo mnie boli brzuch u góry i mi ciężko oddychać.
A mnie znowu boli Lewa Strona często tak na wysokosci pepka do pachwiny I jakby w srodku ( jajnik???)
Niewiem ale często to mam.

Do tego juz dwa razy bylo mi ciezko jakby na zoladku az mnie poty oblewaly.niewiedzialam czy lepiej usiasc na kibel czy z wymiotowac na sile czy aby mi sie odbilo.
Normalnie bolal mnie zoladek I ciezko mi bylo . Jak bym miala dostac zaraz biegunke ktorej nie dostaje.

Chyba dzidzia robi sobie plac dla siebie na co moj zoladek sie buntuje bo tak to niewiem o co kaman.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Eli współczuję bólu. Trzymaj sie tam :)

Ja mają czuje wszędzie lata po całym brzuchu :) dzis rano poprzecznie leżała bo po bokach czulam ruchy. Zazwyczaj rano kopie juz pod żebrami i raczkami grzebie na dole. Kiedyś myslalam ze to nozki ale lekarz mnie uswiadomil ze to raczki tak przeklada. Dziś na szczescie jest bardziej aktywna. Ostatnio miała taki spokojny dzień a tak to skacze po w tym moim brzuchu
emoji173.png
emoji173.png
emoji173.png

Hehe i uwielbia kawę. Po pierwszym łyku juz tańczy. Czy wy tez pijecie mleczną kawę raz dziennie? Ja musze no inaczje nie daje rady cisnienie ponizej 100/ 50 i zdycham. Mam nadzieje ze jej nie zaszkodzi.

Synek padl dziś. Wyszalal sie w tym parku rozrywki dla dzieci. Nie wiedzial gdzie pojsc. Jak by go ktos nakrecil. Mąż sie z nim wspinal i zjeżdżał. Ja w wiekszosci tylko obserwowalam:)
Zobacz załącznik 767652
Zobacz załącznik 767653

No to widzę, że niskociśnieniowców jest nas więcej. Ja jak mam 100/60 to się cieszę. I puls niestety mam zwylke bardzo wysoki, w granicach 90. I o ile do tej pory obywało się bez kawy, tak w weekend już nie wytrzymałam i musiałam sobie chlipnąć. I tak już chyba zostanie ;)

Pangę lubisz? To jest jeden z najgorzej pędzonych gatunków ryb. Poczytaj o niej :)

Dzień dobry
My wciąż u mamy mojej. Leżę. Rwa minęła. Zu padła zmęczona.

Grama hej odezwij się na krakowskim wątku bo tu zlocik w planach

Miłego dnia

cb7wugpju04jz4q8.png

Mnie wyleczono z pangi twierdzeniem, że ta rybka co wydali to znów zje. Już jej nie tykam ;)

Hej :)) weekend spędziłam u rodziców, teraz weszłam na chwilkę się przywitać i posprzątać w domu trzeba :D pranie, prasowanie, odkurzanie, podłogi, po ponad tygodniu nic nie robienia :))

Dziś na obiad zjadłam ziemniaki pieczone, karczek i sałatke :)
Ja z do rodziców P. (z którymi kontakt słaby) mówię po imieniu, bo mame i tate mam jednych :) tak samo on do moich rodziców od zawsze po imieniu..

Pewnie, że rodziców ma się jednych i że Ci nasi, prawdziwi są najwspanialsi. Ale nie wyobrażam sobie mówić do moich teściów po imieniu. Mówię: mamo, tato i nie miałam z tym większego problemu. To tylko nazwa, nic więcej. Ale ja mam fajncyh teściów, to może dlatego łatwiej mi to przychodzi.

mnie pasierb wkurzyl bo na mnie krzyknal. sorry ale na mnie nawet rodzice nigdy nie krzyczeli wiec dostal sroga kare az sie poryczal i rozmowke wychowawcza od ojca ktory byl swiadkiem jego wybuchu.

Przebrnelam mniej wiecej 50 stron ze 100 watku glownego co rzescie naprodukowaly podczas mojego urlopu i znow mnie zaskoczylyscie!!! tak zupelnie nagle na publicznym watku rozmowy o sexie?!:)) i to jeszcze z perwersjami??? nie no szacun dziewczyny!:) szkoda ze mnie to ominelo ale raportuje poslusznie na 10 nocy na urlopie 3 razy mialam sny xxx w tym dwa razy w trojkacie:) w realu kompletne zero z uwagi na obecnosc pasierba we wspolnej wakacyjnej sypialni:( ogolnie od 6 do 18t byl zakaz a teraz gora raz na tydzien z pelna rezerwa po obu stronach. maz o dziwo znosi to doskonale i wrecz zglasza skrajny spadek potrzeb (wspolodczuwanie?) w kazdym razie to zupelnie niepodobne do niego. zwlaszcza ze przed ciaza straszyl mnie jak to jest strasznie jak nie mozna. bardzo bardzo bym chciala zeby bylo dobrze po pologu (bo tym tez mnie straszyl ze kompletna masakra). wierze ze jak dwoje chce to bedzie dobrze.

martwie sie ze za malo czuje ruchy:((( czy ktoras z was tez ma takie zmartwienie? jak mozna sprawdzic czy jest ok? usg? ktg?

przytylam juz 6kg:( troche za szybko mi idzie:(((

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Niemal każda z nas martwi się w pewnym momencie, że maluch się mniej wierci lub wcale nie rusza. U mnie są dni, kiedy czuję synka zdecydowanie mniej i rzadziej. A są dni, kiedy buszuje na całego. Gdybym wpadła w panikę z ruchami (co u mnie bardzo prawdopodobne) to podjechałabym na ktg. Tak dla uspokojenia, żeby tylko mieć pewność, że serduszko bije. Ale spokojnie, myślę że dni leniuszka każdemu maluchowi się po prostu zdarzają. Zjedz słodkie, może pobudzisz dzidzię.
I też przytyłam w tych granicach. I też mi się to niezbyt podoba :(

Dziewczyny, a jak czujecie te ruchy to ile ... Kilka minut co jakis czas, czy kilka uderzen i koniec czy trwa to np. Godzinke i bobo sie tam wierci w srodku? Bo jak ja juz cos czuje to zazwyczaj jest to kilka (4-5, czasami ciut wiecej) uderzen w srodku i koniec na dlugie godziny...

a8doqqmz725nh9h0.png

To zależy od pory dnia. Wieczorami uaktywnia się bardziej, wtedy kopie seriami, kilka razy i cisza na ok poł h - 1 h. I znowu. W dzien malo go czuję, czasami pojedyncze kopniaczki i cisza. Ale chyba nie czas jeszcze na liczenie ruchów. O ile pamiętam to bodajże po 28 tyg (?) powinien się maluch ruszać ok 5 x na godz. Ale wtedy to juz duży jest, miejsca ma znacznie mniej to i intensywniej się go czuje ;)

Witamy sie I ja w ujowym nastroju.
Od kilku dni mam nerwa na mojego za byle gowno sie go czepiam. Wczoraj to bylo Jakies apogeum bo wkur...ial mnie wogole ze wszystkim chyba nawet tym ze wogole wrocil po robocie do domu .
Ehhh okropna jestem.
Chyba przegielam wieczorem bo powiedzial ze trzeciego dnia ze mna nie zniesie I jezeli nie przestane sie go czepiac to moze lepiej jak pójdę sobie spac do Patryka pokoju I tam sie wyspie Sama spokojnie bo chyba od kilku dni niewyspana jestem ze taka nabuzowana. No I poszlam z placzem ze mnie tu nikt nie chce , ze jak bym sie wyprowadzila to by mojej nieobecnosci nie zobaczyli I wogole dramat.
Masakra ...
Spalam Sama mimo iz maz przychodzil do mnie dwa razy .to go obrazona wyganialam ze jak mnie nie potrzebujecie to nie I see poradze bez niego I wogole.

BOZE jestem nienormalna.
Zachowuje sie jak rozkapryszona gowniara.

Też ostatnio miałam ciążowe foszki. Spokonie, przejdzie. Zwalaj na hormony!!!! :p I zjedz dobre ciacho. Albo dwa. Pomaga ;)

Witamy sie I ja w ujowym nastroju.
Od kilku dni mam nerwa na mojego za byle gowno sie go czepiam. Wczoraj to bylo Jakies apogeum bo wkur...ial mnie wogole ze wszystkim chyba nawet tym ze wogole wrocil po robocie do domu .
Ehhh okropna jestem.
Chyba przegielam wieczorem bo powiedzial ze trzeciego dnia ze mna nie zniesie I jezeli nie przestane sie go czepiac to moze lepiej jak pójdę sobie spac do Patryka pokoju I tam sie wyspie Sama spokojnie bo chyba od kilku dni niewyspana jestem ze taka nabuzowana. No I poszlam z placzem ze mnie tu nikt nie chce , ze jak bym sie wyprowadzila to by mojej nieobecnosci nie zobaczyli I wogole dramat.
Masakra ...
Spalam Sama mimo iz maz przychodzil do mnie dwa razy .to go obrazona wyganialam ze jak mnie nie potrzebujecie to nie I see poradze bez niego I wogole.

BOZE jestem nienormalna.
Zachowuje sie jak rozkapryszona gowniara.

no to mamy dwie rozkapryszone gowniary, bo ja tez podobno jestem podla

Hej, witam się z pracy.. Mój P. dalej chory, więc go zastępuje. Wysłałam go dzisiaj na prześwietlenie zatok.

Jeśli chodzi o ruchy to też różnie, czuję czasem tak z 20-30 minut wiercenia, a potem 3h przerwy i jak coś zjem znowu, ale większość czuję takie 5 minut i koniec.
@joshi nie jesteś sama :D

Jaki miałam sen. Śniło mi się, że był 34 tc, odeszły mi wody, którymi zalałam mojego psiaka. Apolinka urodziła się w 7 minut zdrowiutka i mimo, że 34 tc nie była w inkubatorze... Była idealna. Boże moje sny :D
Eeejjjj toz ty masz calkiem normalne przyzwoite sny.
Moje nadaja sie do psychiatryka.

Dzis np wstalam mokra od lez.powaznie.
Moj tato zmarl na zawal.5 lat niedawno minelo. W piatek byl u kardiologa ktory skierowal go na trojwymiarowe usg serca bo cos tam mu sie nie podobalo. Wizyte mu mowil za 3 tygodnie. [emoji33] Tato w piatek wieczorem po wizycie u kardiologa zaczol przychodzic zawal.o czym nikt nie wiedzial. Zle sie poczul, opadl z sil oblewaly go poty zrobil sie blady I wymiotowal .skarzyl sie na bol brzucha [emoji22]. To bylo takie cholernie mylace. Probowalismy zabralismy go do lekarza ale byl uparty ze Musial sie czyms zatruc ze zjadl na pusty zoladek ogórków malosolnych I pewnie mu zaszkodzily ze to nic powaznego itp. W sobote czul sie juz troche lepiej wstal nawet rosolu ugotowal I go zjadl . Ale dalej byl bez sil .filip stal i go wolal pietro nizej dziadzia i dziadzia.a on pierwszy raz w zyciu nie mial sil aby go zabrac do siebie.widzialam jak mu bylo przykro. On byl bardzo zzyty z moimi chlopakami bo mieszkalismy na dole a rodzice na gorze.i tak naprawde pomagal nam w ich wychowaniu. Poprosil abym przyniosla mu malego zdjecie bo choc popatrzy na malego czorcika za nim sil nabierze. W nocy z soboty na niedziele ok 23 tato juz nie zyl.umarl samotny, w domu Pelnym ludzi wnukow dzieci jednak lezac sam ze zdjeciami wnukow które kochal bardzo. Patryk go znalazl jak lezal na podlodze.w rece trzymal zdjecie moich dzieci. Co sie okazalo przechodzil najgorszy zawal podsercowy stad bole brzucha jakze mylace I nie dajace typowych objawow zawalu jak bolesnosc I ucisk w klatce piersiowej .na poczatku mialam zal do lekarza co za konowal wypuszcza faceta ktory za chwile przechodzi zawal , dlaczego jak mial Jakies ale , a przeciez mial bo chcial usg trojwymiarowe nie skierowal go do szpitala, pozniej zla bylam na nas ze sila go nie zabralismy do tego piepszonego szpitala a na koncu zla bylam na ojca ze byl tak uparty I do tego szpitala nie Chcial jechac. I tak mi chyba zostalo.zwalilam to na tate.Ehhh.
Mowia ze zmarli odwiedzaja nas w snie. Kiedys Snilam o nim często. Pozniej dlugo dlugo nic.
Od kiedy jestem w ciazy dwa razy. Snilam ze bylam w domu rodzinnym na podworku I wszyscy poszli na obiad bo rodzice wolali. A ja nagle patrze a u nas przed brama spi zwiniety waz .zaczelam krzyczec ze tu dzieci biegaja I filipa mi moze ukasic. Tato zszedl wziol sikiere I trzasnol tego weza ale słyszałam jak go cos boli podeszlam pytam sie ukasil cie a on mowi nie nie ale uderzylem tez w stope. Patrze a tam rana na sciegnach. Mowie tu plaster nie pomoze trza na szpital.a on jakgdyby nigdy nic mowi to zawiezcie mnie na szpital.
A ja placzac krzyczelam to z durna rana chcesz odrazu na szpital jechac a jak umierales to sie rekami I nogami zapierales ze nie jedziesz. Tato odwrocil sie I powiedzial do mnie PRZEPRASZAM.
obudziłam sie zryczana w srodku nocy .
Do teraz mam jego twarz przed oczami jak sie odwraca do mnie z tego snu.
Jeszcze cholera spalam Sama na wlasne zyczenie bo sie pozarlam z mezem wczoraj. Tak bym sie przytulila do niego. A tak od 4 rano juz spac nie moglam.

We wczorajszym snie za to przystepowalam do bierzmowania [emoji2][emoji23][emoji23][emoji23] ( a juz mam to za soba) ksiedz kazal mi czytac cos przez mikrofon w kosciele po niemiecku ale sie oburzylam ze jestem w Pl I nic nie bede po niemiecku czytac bo nawet nie umiem.[emoji23][emoji23][emoji23] to w takim razie dziewczyny które przystepowaly do bierzmowania musialy odciagnac pokarm z piersi [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] W kosciele jako dar! Kur...a czujecie to ? Powiedzialam ze ksiadz jest starym zbokiem I jak chce se popatrzec na cycki to niech se Neta wlaczy , zadyma w trakcie mszy. Ksiadz nie udzielil mi sakramentu bierzmowania I kazal wyjsc z domu bozego.

No Madre to ?
Ki uj wciaz mi sie ksiadz sni w tej ciazy [emoji23][emoji41]

Ostatnia edycja:
A mnie znowu boli Lewa Strona często tak na wysokosci pepka do pachwiny I jakby w srodku ( jajnik???)
Niewiem ale często to mam.

Do tego juz dwa razy bylo mi ciezko jakby na zoladku az mnie poty oblewaly.niewiedzialam czy lepiej usiasc na kibel czy z wymiotowac na sile czy aby mi sie odbilo.
Normalnie bolal mnie zoladek I ciezko mi bylo . Jak bym miala dostac zaraz biegunke ktorej nie dostaje.

Chyba dzidzia robi sobie plac dla siebie na co moj zoladek sie buntuje bo tak to niewiem o co kaman.

moj wczoraj skopal moj zoladek i bolal caluska noc, czulam jak mi go bombarduje, co chwile jakis bol

o matkoooo dzidzia szaleje, brzuch boli, chyba się wcześniej zwolnię do domu.
Koniecznie do domu i leżeć!!!

Joshi kochana to hormony, troszkę odpuść. Ja wychodzę do łazienki i wirtualnie duszę dana osoba hahaha.

No i witam sie?!
Lenam ja to mam sny.
Dzisiaj śniło mi się że miałam nowotwór prawej ręki, zrobili mi amputacje całego ciała od szyi w dół i przeszczepili mi dziecko do nowego ciała. Potem z mężem poszliśmy na grób mojego ciała, a ten grób wyglądał jak dla martwego dziecka, taki malutki. Jacyś ludzie zaczęli mi współczuć i zaprosili do domu. Obudziłam się przerażona, że coś z moim nienarodzony synem jest nie tak, bo mały grób mi się śnił.

Potem kolejny sen, że miałam drugi ślub wziąć bo niby taka tradycja na naszej wsi panuje. W kościele kilka osób, ja czekałam na Pana młodego, jakiegoś kolegę z podstawówki. Zdjelam dres. A pod nim kremowa atłasowa suknia, białe buty. Włosy miałam tłuste i ulizane. Pań młody nie przyszedł a ja odetchnęła z ulgą! Potem wszyscy poszliśmy na niby wesele i zarlam cały tort. W między czasie mąż dzwonił jak tam ślub z kolegą, bo niestety on nie mógł się z pracy wyrwać.

I kolejny sen. Śniło mi się że z mojego balkonu spadały małe roczne dzieci, to byli moi sąsiedzi jako dzieciaczki. Oni spadali a ja ciągle zbiegalam na dół by na czas je złapać a mój ojciec śmiał się z moją siostrą że przecież z pierwszego piętra to nie zginą. Najwyzej się potluką.

Boże ja coś mam z głową.
I czwarty sen, coś o pociągu, ale nie pamiętam...

reklama
Do góry