reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Anio0 ja w pierwszej ciąży z byle bólu jechalam, już mieli mnie dosyć! I też mam 20 km do szpitala. W pierwszej ciąży mąż był na delegacjach a teraz jest na miejscu, co za szczęście!
6 razy leżałam w szpitalu, a chyba z 15 razy jechalam do szpitala na kontrolę, taka byłam!!! W szpitalu jak mnie polozne widzialy to oczy wywracaly i symbolicznie opuszczały ręce na mój widok hihihi, ale babki fajne były, śmiały się że jak urodze to z pryszczem u noworodka polecę do lekarza :p

Teraz to już hardcore jestem, weteran szpitalny więc już wiem co i jak ;)
Ja byłam tylko raz na IP ;) ale znam takie przypadki jak Twój z pierwszym dzieckiem. Ogólnie jednak ciąża u mnie przebiega bezobjawowo i chyba dlatego każda nowość wzbudza mój niepokój.

reklama
Dziewczyny, spać nie mogę, a wręcz szału dostaję. Mam wrażenie, że Mała mnie po pochwie kopie i zaraz ze mnie wypadnie... normalnie jakby mi uciskała z jednej strony na pęcherz, a z drugiej się pchała do wyjścia. Bardzo niefajne uczucie. Też tak macie? Bo jeszcze trochę i chyba ucieknę na IP żeby mi szyjkę sprawdzili ;P
Ja czasem mam takie odczucia, ale mnie to nie boli, tylko czuje lekki dyskomfort. Szyjke miałam sprawdzana na ostatniej wizycie i jest ok. Przed chwilą czułam jakby młody wpychał mi nóżki albo rączkę pod zebro albo mnie tylko coś uwierało, bo nie wygodnie spałam.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja czasem mam takie odczucia, ale mnie to nie boli, tylko czuje lekki dyskomfort. Szyjke miałam sprawdzana na ostatniej wizycie i jest ok. Przed chwilą czułam jakby młody wpychał mi nóżki albo rączkę pod zebro albo mnie tylko coś uwierało, bo nie wygodnie spałam.

nie bada Ci szyjki na kazdym usg? ja mam badana na kazdym usg i zawsze sie pytam czy ok, bo sie boje, ze pewnego dnia powie, ze sle, ze sie skraca, ze jest rozwarcie

mi od samego poczatku, ale ona jest przewrazliwiona,tak samo jak piala o moj cukier, norma to norma a ta sie pluje, pozyczylam glukometr, mierze i uff ok
Namiary na tego lekarza dostałam z polecenia i do tej pory nie miałam powodu, żeby mu nie ufać. Może jestem taka spokojna, bo moją ciąża raczej bez komplikacji przebiega. Odpukac, żeby tak do końca zostało
Czasami mnie tylko coś zaboli, ale delikatnie.

Namiary na tego lekarza dostałam z polecenia i do tej pory nie miałam powodu, żeby mu nie ufać. Może jestem taka spokojna, bo moją ciąża raczej bez komplikacji przebiega. Odpukac, żeby tak do końca zostało
Czasami mnie tylko coś zaboli, ale delikatnie.

do mojej chodzila moja bratowa i tez mi ja polecilam jest fajna, szczegolowa, nic nie robi po lebkach, ale lubi straszyc, a musi pani to, nie moze pani tego

Hej laski my juz w domku w komplecie nawet nie wiecie jaka ulga do domu wrocic jednak sie juz przyzwyczailam do mieszkania bez rodzicow mimo, ze super bylo
Mama bardzo duzo mi pomogla z wyprawka malo tego nawet doradzila co nie co ;) w efekcie mam juz prawie cala wyprawke jeszcze tylko pierdoly zostaly kupilam jeszcze kartony ozdobne i stwierdzilam, ze popakuje ubranka rozmiarami.
Pozniej dam zdjecia akcesoriow jak bede miala czasu troszke pewnie dzisiaj bede niedostepna bo jednak tydzien sie nie widzielismy

Witam niedzielnie.

Dzieci mnie nawiedziły w nocy i w efekcie wstałam połamana. Poszłam na kanape dospać.

Dziewczyny moja Lilka ma jakiś wzmożony okres aktywności. Ona się rusza CAŁY czas. Otworze oczy ona zaraz też. Wczoraj do północy wręcz szalała. Brzuch mi faluje skacze szok. Zmusza mnie do leżenia bo jak stoję lub chodzę to mnie zaraz ciśnie. Idę ją uśpię jakoś ;)

Lolla uff
Szyjka spojenie pochwa boli mnie czasem. Zwykle przechodzi

Miłej niedzieli

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Hej laski my juz w domku w komplecie nawet nie wiecie jaka ulga do domu wrocic jednak sie juz przyzwyczailam do mieszkania bez rodzicow mimo, ze super bylo
Mama bardzo duzo mi pomogla z wyprawka malo tego nawet doradzila co nie co ;) w efekcie mam juz prawie cala wyprawke jeszcze tylko pierdoly zostaly kupilam jeszcze kartony ozdobne i stwierdzilam, ze popakuje ubranka rozmiarami.
Pozniej dam zdjecia akcesoriow jak bede miala czasu troszke pewnie dzisiaj bede niedostepna bo jednak tydzien sie nie widzielismy
u nas jesienia ruszy kupowanie reszty do Natana, i byle do grudnia :)

Do góry