ja jak kupuje kurczaki to rozbieram je doglebnie i wszystkie kosci ida na rosol, nawet lotki od skrzydelek, i porcjuje te kosci a potem dokupuje jakies udka lub skrzydla i rosol gotowy a moj je miesko z rosolu bo ja drugiego dania wtedy nie robie, jak kupuje cwiartki to taka kosc jest u gory i tez je odcinam i mroze, gotowych porcji nie kupuje bo tam same skory i najgorszy syf
reklama
elifit
Moderatorka
ja bardzo nie lubię wyrzucać jedzenia, chleb czerstwy zostawiam w reklamówce, ktoś weźmie i dla psów będzie. z bułek robię bułkę tartą. Tak jak Tuiles, wiele rzeczy jeśli są na granicy zepsucia lub terminu waznosci to stawiam osobno w śmietniku. boli mnie wyrzucanie jedzenia do śmietnika. Taki ból czuję w sercu.
ja kiedyś dostałam od teściowej 2 reklamówki brzoskwiń... od mamy 3 kg bobu,a osttanio zajechałam do niej a tam 3 wiadra wiśni.. i cóż, zaczęło się drylowanie do północy ale za to jaki dżem z tego wyszedł!
też nie lubię marnowania jedzenia, wykorzystuję wszystko. Czasem pijemy kompot z wiśni, na deser jest ciasto z wiśniami, do obiadu sos wiśniowy, a na kolację jeszcze naleśniki z wiśniami, ale cóż
też nie lubię marnowania jedzenia, wykorzystuję wszystko. Czasem pijemy kompot z wiśni, na deser jest ciasto z wiśniami, do obiadu sos wiśniowy, a na kolację jeszcze naleśniki z wiśniami, ale cóż
elifit
Moderatorka
mięśnie kegla ćwicz.pisalam juz chyba kiedys, zauwazylam, ze podczas kaszlu i kichania popuszczam mocz, nie duzo, deliktanie, ale jednak...to normalne tak?
elifit
Moderatorka
nacieraj się amolem, tantum verde możesz, holsy, fixinem płukaj nos. Pij herbatę z lipą. Na ból paracetamol.Proszę Was o rade rozlozyla mnie choroba gardlo i katar . Gardlo juz lepiej szalik na noc . Ale czym sobie pomoc???
Napisane na HUAWEI Y330-U01 w aplikacji Forum BabyBoom
Jakbym słyszała swoją historię z teściową... dobra kobieta, do rany przyłoż, ale co za wiele to tez niedobrze :|Lux jesteś pewna, że hemoglobine miałaś 5, a nie krwinki czerwone?
Z moją teściowa to nie taka prosta sprawa. Ona nie da sobie przetłumaczyć, ale już nauczyłam się ja kochać[emoji6] Poza tym nie chce, żeby mężowi było przykro, choć sam mnie broni przed nadopiekunczoscią mamy, bo sam jej doświadczył. Poza tym teściowie dużo nam pomagają i możemy na nich liczyć. Moja mama ma więcej luzu i wie, że nie jesteśmy już dziećmi i jak będziemy mieli problem to poprosimy o radę[emoji4]
Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
sancia880
Fanka BB :)
Dziękuję... oszaleje chybanacieraj się amolem, tantum verde możesz, holsy, fixinem płukaj nos. Pij herbatę z lipą. Na ból paracetamol.
Wysłane z mojego HUAWEI Y330-U01 przy użyciu Tapatalka
Ja mam wyniki ok, ale całą ciążę biorę omega med z żelazem, jodem itd. Jem bardzo mało mięsa, 25 lat nie jadłam kompletnie, teraz dla Jasia jokoś przełykam :/ suplementy konieczne u mnie.Żelazo najlepiej przyswajalne jest jednak w mięsie (zwlaszcza czerwonym). W warzywach żelazo jest w innej formie i gorzej się przyswaja. Mi też zjechała morfologia, mam teraz hemoglobine 9,6 więc lekarz przepisał mi chemiczne i chyba będę suplementować bo jem zdrowo a na siłę obżerać się samymi burakami i wołowiną nie ma sensu moim zdaniem.
Ale to sztuczne żelazo różnie się znosi. W pierwszej ciąży miałam najpierw sorbifer durules czy jakośtak i wyniki nijak się nie poprawiły, ja się czulam źle, miałam zaparcia itp. Potem kupowałam biofer i było lepiej chociaż dawka niby mniejsza, Wczoraj lekarz mi przepisał feroplex, w ampułkach. Zobaczymy jak zadziała.
no czytalam gdzies kiedys o tym i musze sprobowac, bo czuje sie jak starsza osoba, ktora nie trzyma moczumięśnie kegla ćwicz.
reklama
nie lubie surowych wisni, kompot tak srednio, ale lubie lody z polewa wisniowaja kiedyś dostałam od teściowej 2 reklamówki brzoskwiń... od mamy 3 kg bobu,a osttanio zajechałam do niej a tam 3 wiadra wiśni.. i cóż, zaczęło się drylowanie do północy ale za to jaki dżem z tego wyszedł!