reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Jezu dziewczyny ja was dzisiaj nie nadrobie, mój prawie 2 latek dzisiaj szaleju się najadł, skacze mi po głowie, po cyckach i po brzuchu, kary nic nie dają. Drze się niemiłosiernie, krzyczy, rzuca wszystkim.
BOŻEEEEEEEEEEEEEEE

uszy mi pękną!!!!

Ja przedszkolanka, a z własnym dzieckiem nie mogę sobie poradzić.

Widzimy się wieczorem, miłego dnia
Wiesz co, często tak bywa. Moja kuzynka też po wychowaniu przedszkolnym, pracowała w zawodzie, a przy swoich 2 synach musiała łykać tabletki na uspokojenie, bo już psychicznie wymiękała.

reklama
Dziewczyny które mialy cc czy byl ktorym tatus przy was? O ile wyjdzie u mnie kolejna cesarka maz tutaj ma mozliwosc I przede wszystkim chce byc ze mna na sali. Wiecie moze jak to wyglada?

No I ostatnio widzialam filmik z "naturalnej cesarki" co o tym myslicie?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

W szpitalu w którym ja miałam CC mąż siedział pod salą, potem dostał małą do potrzymania.... A na gdzierodzic jest napisane, że mąż może być obecny za zgodą anestezjologa a potem kanguruje dziecko i że jeszcze na sali od razu dziecko może być przystawione... Żadna z tych rzeczy u nas nie nastąpiła, ale teraz jesteśmy bardziej świadomi i mam nadzieję, że uda sięto wywalczyć. Tylko mąż się tego kangurowania obawia bo mocno włochaty jest;)

Jezu dziewczyny ja was dzisiaj nie nadrobie, mój prawie 2 latek dzisiaj szaleju się najadł, skacze mi po głowie, po cyckach i po brzuchu, kary nic nie dają. Drze się niemiłosiernie, krzyczy, rzuca wszystkim.
BOŻEEEEEEEEEEEEEEE

uszy mi pękną!!!!

Ja przedszkolanka, a z własnym dzieckiem nie mogę sobie poradzić.

Widzimy się wieczorem, miłego dnia
Oj wspolczoje!

Dzięki dziewczyny[emoji173] Z rana wypiłam świeżo robiony sok z buraków, jabłek, pomarańczy i marchwi. Pychota. [emoji6] Niedługo zrobię sobie herbatę z pokrzywy i matka będzie miała do września wyniki jak ta lala.[emoji4]

Jeśli chodzi o wyniki to krwinki czerwone 3,42, hemoglobiny 11,1 i hemokryt 31.

Lola dasz radę. Wierzę w Ciebie [emoji9]

U mnie gorąco. Życzę miłego i spokojnego piątku[emoji4]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

W szpitalu w którym ja miałam CC mąż siedział pod salą, potem dostał małą do potrzymania.... A na gdzierodzic jest napisane, że mąż może być obecny za zgodą anestezjologa a potem kanguruje dziecko i że jeszcze na sali od razu dziecko może być przystawione... Żadna z tych rzeczy u nas nie nastąpiła, ale teraz jesteśmy bardziej świadomi i mam nadzieję, że uda sięto wywalczyć. Tylko mąż się tego kangurowania obawia bo mocno włochaty jest;)
Tak tutaj w de ma to wlasnie wygladac. Wczoraj rozmawialam ze znajoma miala cc w maju tutaj.Tato jest z mama na sali , siedzi kolo glowy mamy .przecieta pepowine, ma prawo do kangurowania o ile ze chce, bobo przystawiane jest do piersi w trakcie zszywania.[emoji8]

Żelazo najlepiej przyswajalne jest jednak w mięsie (zwlaszcza czerwonym). W warzywach żelazo jest w innej formie i gorzej się przyswaja. Mi też zjechała morfologia, mam teraz hemoglobine 9,6 więc lekarz przepisał mi chemiczne i chyba będę suplementować bo jem zdrowo a na siłę obżerać się samymi burakami i wołowiną nie ma sensu moim zdaniem.

Ale to sztuczne żelazo różnie się znosi. W pierwszej ciąży miałam najpierw sorbifer durules czy jakośtak i wyniki nijak się nie poprawiły, ja się czulam źle, miałam zaparcia itp. Potem kupowałam biofer i było lepiej chociaż dawka niby mniejsza, Wczoraj lekarz mi przepisał feroplex, w ampułkach. Zobaczymy jak zadziała.

reklama
Żelazo najlepiej przyswajalne jest jednak w mięsie (zwlaszcza czerwonym). W warzywach żelazo jest w innej formie i gorzej się przyswaja. Mi też zjechała morfologia, mam teraz hemoglobine 9,6 więc lekarz przepisał mi chemiczne i chyba będę suplementować bo jem zdrowo a na siłę obżerać się samymi burakami i wołowiną nie ma sensu moim zdaniem.

Ale to sztuczne żelazo różnie się znosi. W pierwszej ciąży miałam najpierw sorbifer durules czy jakośtak i wyniki nijak się nie poprawiły, ja się czulam źle, miałam zaparcia itp. Potem kupowałam biofer i było lepiej chociaż dawka niby mniejsza, Wczoraj lekarz mi przepisał feroplex, w ampułkach. Zobaczymy jak zadziała.
Ja aktualnie mam ten sorbifer, ale jak na razie nie mam żadnych skutków ubocznych i oby tak zostało. Lecę zaraz do sklepu po natkę pietruszki i coś z kuskusem zrobię na szybko, a na kolacje robie lasagne, bo mama wpada pomoc mi w segregowaniu kilku worków ciuszków :)

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Do góry