reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
nigdy bym nie opublikowała takiego filmiku, nie wiem, może nie idę za duchem czasu, ale dla mnie narodziny dziecka są tak intymnym przeżyciem (nawet przez takie naturalne cięcie) że chcę je dzielić z mężem i tylko z nim.
Nie rozumiem pokazywania tego całemu światu.

Ale może tylko ja jestem taka staroświecka.
Myślę, że to kwestia charakteru. Jak ktoś chce nie widzę w tym problemu, choć ja sama osobiście też bym nie chciała, żeby ktoś mnie oglądał w tak intymnej chwili. Z pierwszego porodu chciałam nagrać film do użytku wyłącznie własnego, ale mój D mi to wybił z głowy. I powiem Wam, że żałuję, że sobie to dałam z głowy wybić. Nie wiem, czy tym razem nie uprę się na kamerę na statywie gdzieś z boku.

A ja dziewczyny mam doła. Jutro idę do gina znowu. Mam delikatne plemienia. Zero bólu dzidziuś rusza sie normalnie. Wielkosci glowki od szpilki ale kuz drugi raz to widzę. Myslalm ze mi się wczoraj wydawało a dziś to samo. Niestety ip odpada. Mąż do 23 w pracy ciotka na urlopie a ja z maluchem sama w domu. Nie wiem co to jest i dlaczegom żadnych skurczy nie mam. Trochę mnie ciągnął brzucho po poludniu ale mialam wrazenie ze dzidzius tak sie ułożył bo polezalam chwilke i malenstwo sie krecilo i przeszlo mi to dziwne uczucie. Osiwieje do konca tej ciazy :(

Ty to się faktycznie bidulo nastresujesz w tej ciąży... Dzidzia się rusza, a główka od szpilki, to niewielka ilość. Na pewno wszystko jest ok, ale jak się masz denerwować, to faktycznie lepiej jedź jutro sprawdzić, żeby nie kręcić sobie w głowie kolejnych scenariuszy.

U mnie w W dwoch wczesniejszych cc tez maz nie mogl Byc ale to bylo w Pl.
Teraz mamy mozliwosc tutaj przy trzeciej cc aby maz byl na sali I odciol pepowine. Zawsze o tym marzyl wiec nie ma opcji aby go to teraz ominelo jak jest Szansa.
A I ja zawsze pragnelam aby byl ze mna a nie gdzies pod drzwiami caly w nerwach.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Jeśli jest taka możliwość to super. Ja bym też skorzystała skoro oboje tego chcecie.

Ja zygac nie zygam jak narazie ale kuzwa tak mi zle az slinotoku dostalam I poty mnie oblewaja.
Opadlam z sil no.

Ostatnio mnie coś mdliło i też ślinotok miałam. Teraz pod tym względem ok, ale z kolei mi się młody jakoś mega wysoko usadowił, bo siedzieć nie mogę, bo mnie w mostku gniecie. To dopiero 23 tc, czy to możliwe, że już tak wysoko mam żołądek? Bo dzidziola to na pewno jeszcze nie...chyba...:oo:

Mój mąż jutro będzie jechał rowerem [emoji605] 120km aby sie z nami zobaczyć. :)

Antiope wydaje mi się możliwe. Ja czuję od dawna ok 5-10cm powyżej pępka. Więc i Ty możesz już czuć. Nie wiem jak masz łożysko ale jeżeli wysoko to wydaje mi się realne.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Mój mąż jutro będzie jechał rowerem [emoji605] 120km aby sie z nami zobaczyć. :)

Antiope wydaje mi się możliwe. Ja czuję od dawna ok 5-10cm powyżej pępka. Więc i Ty możesz już czuć. Nie wiem jak masz łożysko ale jeżeli wysoko to wydaje mi się realne.

Omg jestem pelna podziwu dla meza [emoji123][emoji123]

Omg jestem pelna podziwu dla meza [emoji123][emoji123]

Dla nas to chleb powszedni. Jesteśmy zapaleni rowerzyści. W tamtym roku tez przyjechaliśmy 120km do dzieci.
1470343690763.jpg

A mój rekord to 245km w ciągu jednego dnia po lesie.

Załączniki

• 1470343690763.jpg
    1470343690763.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 271

Brawa dla męża.
Łożysko mam ponoć wysoko na przedniej ścianie. Myślisz, że to łożysko tak napiera na żołądek?

Dziewczyny mam pytanie. Ostatnio wyszła mi dość słaba morfologia i lekarz kazał mi ją poprawić. Pomyślałam o pokrzywie i soku z buraków. Na razie nie chce brać sztucznego żelaza. Ale teściowa mnie nastraszyła, że sok z buraków ma azotany szkodliwe dla płodu i jestem w kropce, bo lekarz wspominał właśnie o burakach. Słyszałyście coś na ten temat.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam pytanie. Ostatnio wyszła mi dość słaba morfologia i lekarz kazał mi ją poprawić. Pomyślałam o pokrzywie i soku z buraków. Na razie nie chce brać sztucznego żelaza. Ale teściowa mnie nastraszyła, że sok z buraków ma azotany szkodliwe dla płodu i jestem w kropce, bo lekarz wspominał właśnie o burakach. Słyszałyście coś na ten temat.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja bym słuchała lekarza. Nie słyszałam o szkodliwości buraków w ciąży.

reklama
U mnie też lekarz mówił o burakach, szczaw czy szpinak. A teraz wyczytałam jeszcze, że żelazo najlepiej wchłania się z witamina C czyli np pietruszka i takie tam. Ja dostałam żelazo w tabletkach, zaleciła i endokrynolog i ginekolog :/ mało warzyw zjadam :(

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Do góry