Ja mam mieć wizytę za półtora tygodnia dopiero, ale mam wrażenie, że ruchy czuję coraz słabiej i bardzo nisko. Martwi mnie to... na początku miałam takie soczyste kopniaki, a teraz tylko rzadkie, delikatne muśnięcia, które czasami wydają się być wręcz w pochwie. Kurcze no, zwariuję. Staram się myśleć pozytywnie i jakoś to sobie tłumaczyć, ale tyle nieszczęść wokół się pojawia, że i mnie wątpliwości dopadają powoli.
Ja tez ostatnio jakis dobry tydzien czulam malo ruchow I jakby dzidzia oslabla. Ale teraz sie mega rozkrecila. Wczoraj za to byla na bank ulozona poprzecznie. Ruchy czulam wysoko nad pepkiem I bardzo nisko jak by na wylocie. Cala prawa strone dzidzia zajela a z Lewej miekko I pusto.
Dzis rano dzidzia lezala juz normalnie z centymetr pod pepkiem u gory Wszedzie miekko a centymetr pod pepkiem twardo.
Ja początkowo nie chciałam znać płci. Chciałam mieć niespodziankę. Ale jak lekarz zapytał na badaniu: to co, chce Pani wiedzieć? No to nie mogłam się powstrzymać
i baaaaardzo cieszę się z diagnozy: syn!
Przy mojej pierwsze ciazy tez nie Chcialam wiedziec jaka plec. Ale maz bardzo chcial wiedziec I uleglam miala byc corka [emoji23] jak wyciagneli bobasa okazal sie synem.[emoji23]
Przy drugiej Sama juz Chcialam wiedziec liczylam na corcie. Bylo mi przykro jak lekarz potwierdzil drugiego syna. Ale podswiadomie liczylam jeszcze ze po wyciagnieciu bedzie corcia bo znowu ktos sie pomylil moze.
Nie udalo sie.
Teraz na poczatku czulam chlopca choc po cichu analizowalam objawy wczesniejszych ciazy I w sumie jest inaczej.
*Od fajek odrzucilo choc bardzo na poczatku chcialo mi sie palic ale sam dym mnie cofal. Z chlopakami stawalam specialnie kolo Kogos kto palil zeby choc domu troche poczulam bo oczywiscie palic w ciazy nie palilam.
* z chlopakami ani razu nie wymiotowalam baaaa nawet mi niedobrze nie bylo a tu pierwszy trymestr wieczorne wymioty I mulenie zdarza mi sie nawet teraz.
* odrzucilo mnie od wszystkiego alkoholu z chlopakami chcialo mi sie mega piwa.
* brzydka jestem w każdej ciazy to to odpada [emoji23]
* owoce I warzywa oraz ciasta pączki tego chce mi sie w każdej ciazy
* mieso bleee w każdej ciazy
I te roznice pozwalaly mi na myslenie po cichu ze moze jednak teraz corcia.
Ale jak bylam w 13/14 tyg na usg lekarz stwierdzil ze raczej synek.
To to przeczucie z poczatku ciazy po zrobieniu testu wrocilo ze zdwojona sila ze trzeci synek.
I nawet jak w 16/17 tyg lekarz mowil ze ten synek juz taki pewno nie jest , nie przestalam przeczucie syna dalej.ot co.vzuje jajca na calego. Moze to tylko taka dziala moja psychika niewiem. Broniac sie przed kolejnego rozvczarowaniem.
No do srody juz wytrzymam!! Do usg! Gorzej jak dzidzia zas sie nie pokarze [emoji22]
Spokojnie, mam podobnie. Potężniejsze kopniaczki nie zdarzają się zbyt często, częściej takie wiercioszki. I też zdarza sie, że czuję Malucha nisko na dole. po prostu układa się pionowo i tam wpycha nogi i nimi wierci. To dlatego
Moj sie wczoraj tak wiercil jak nigdy. Dlugo I intensywnie czulam prawa strone I to kilka raz w ciagu dnia. Nawet dzidzi ulubione pory zostaly zmienione.
Napisane na SM-G930F w aplikacji
Forum BabyBoom