reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
I znowu mam wieczór we łzach... nie potrafię sobie wyobrazić co czują kobiety przy takiej tragedii. Sama jestem po stracie, ale chyba wczesne poronienia aż tak nie bolą... :( gdy tylko pomyślę, że niektórzy w takim rozwoju ciąży jak nasze rodzą dzieci, które nie przeżywają... po prostu nie mogę. Cholernie to przykre i niesprawiedliwe.

Oj tak, ja teraz mowie ze jeszcze miesiac, a za miesiac pewnie bede powtarzala to samo. Przeciez kazdej z nas zależy na dotrwanih do terminu. Choc powiem Wam ze ostatnio spotkalam sie z tekstem o pewnej grupie pseudo mam ktore specjalnie pala w ciazy papierosy zeby dziecko urodzilo sie wczesniej i z mniejsza waga urodzeniowa poniewaz dzieki temu bedzie lzejszy porod. Nie napisze tutaj co mysle o takich osobach bo za duzo przeklenstw, ale z takim artykulem spotkalam sie naprawde, i podejrzewam ze tak sie dzieje niestety naprawde [emoji20]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Oj tak, ja teraz mowie ze jeszcze miesiac, a za miesiac pewnie bede powtarzala to samo. Przeciez kazdej z nas zależy na dotrwanih do terminu. Choc powiem Wam ze ostatnio spotkalam sie z tekstem o pewnej grupie pseudo mam ktore specjalnie pala w ciazy papierosy zeby dziecko urodzilo sie wczesniej i z mniejsza waga urodzeniowa poniewaz dzieki temu bedzie lzejszy porod. Nie napisze tutaj co mysle o takich osobach bo za duzo przeklenstw, ale z takim artykulem spotkalam sie naprawde, i podejrzewam ze tak sie dzieje niestety naprawde [emoji20]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Pojeb*ne Jakies. [emoji36][emoji36]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja właśnie o to najbardziej sie martwię. Liczę kazdy dzien ktory mija. Cieszę sie z kazdego mijajacego tyg bo wiem ze dzidzius rosnie i ma coraz wieksze szanse.

Po poronieniu w styczniu duzo osob mi mowilo ze jesli mialo sie tak stac to lepiej ze stalo sie wczesniej. Nawet nie wyobrazacie sobie jak mnie to wk... I bolalo jak slyszalam co mówią. Potem jak trochę sie uspokoilam dotarło do mnie ze strata dzidziusia na pozniejszym etapie i przechodzenie przez porod wiedzac ze nie przeżyje to cos strasznego. Nie chce nawet myslec o takiej sytuacji. Dlatego tez bardzo bardzo współczuję tym wszystkim mama ktore tego doświadczyły.

Antiope pisala ze chciala urodzic w lato. Ja tez tak chcialam. Termin z moimi serduszkami mialabym teraz na 12 sierpnia. Od początku miesiąca chodzę zdolowana bo myślę ze byly by już ze mną na świecie. Pocieszenie daje mi moj synek rozrabiaka i ten mały kopacz pod sercem.

Wszystkie sie boimy ale musimy byc dobrej mysli dziewczyny. Moje motto od kwietnia to oby wytrwać jak najdluzej :) czego sobie i Wam życzę.

Witam nową mamę.
Pytałas o bole w pochwie. Ja mam tak czesto ale lekarz w tamten wtorek mówił ze wszystko dobrze szyjka bez zmian i dla pewności pobrał mi jeszcze raz wymaz czy nie mam znowu infekcji i stąd takie odczucie tam. Mam wieksze uplawy ale ze jest tak od poczatku ciąży u mnie to nic nie wskazuje.

Rozpisalam sie noo. Ide spac bo mały pewnie sie z milion razy obudzi a ja bede znowu padnieta. Dobranoc

Edit. Jutro zaczynamy 24 tydz i 6 miesiac mamy skonczony :)

Wiem o czym mówisz... ja miałabym urodzić moje maleństwo w czerwcu. Cały miesiąc chodziłam jak zombie. Jeszcze mnie teściowa dobiła pewnego wieczoru wspominając tamtą ciążę i zastanawiając się jakiej płci by było dzieciątko. Usłyszałam też jak to dobrze, że nie chwalili się wtedy całej rodzinie. Uroczo, prawda? Wiem, że pewnie nie miała nic złego na myśli, ale czasami mam wrażenie, że coś palnie bez zastanowienia, a dla mnie takie teksty były tylko kolejną szpilką.

Nie będę dziś czytać tej historii, dopiero może wieczorem.
Byłam u pani doktor i mam długą szyjkę ale otwartą na 2 cm. Jutro sprawdzą na USG. Nie wiem jak wytrzymam do 16.

Ja właśnie na septycznym później przez kilka dni lezalam z 2 dziewczynami. Pierwszej nocy bylam wkurzona bo ja juz byłam w szpitalu ponad tydzień i wiedzialam, że żeby jakoś funkcjonować to po 21 trzeba iść spać, a one świeżo po urodzeniu dzieciaczków z wrażenia nie mogły spać i gadały do późna. Później już zrozumiały;) i bardzo się polubiłyśmy, jestesmy w kontakcie na fb. W zeszlym roku we wrześniu spotkałyśmy się z mężami i dzieciaczkami, teraz znowu planujemy spotkanie po roku:) Taka ciekawostka - rok temu jedna z nich była w drugiej ciąży, urodziła córeczkę w połowie listopada:) Teraz ja na spotkaniu rok później będę w zasadzie na tym samym etapie ciąży. Więc nie ma wyjścia - za rok trzecia z nas musi być w ciąży;)))
fajnie miec takich znajomych, ja bardzo lubie poznawac nowych ludzi, no ciekawe ktora zajdzie hihihihi :D

reklama
Do góry