reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Nie będę dziś czytać tej historii, dopiero może wieczorem.
Byłam u pani doktor i mam długą szyjkę ale otwartą na 2 cm. Jutro sprawdzą na USG. Nie wiem jak wytrzymam do 16.

Jadwiga grunt, że nie skrócona i jest na czym pessar założyć. Będzie dobrze!

Czytałam również opowieść Hajmal. Niestety u niej i tak by się to dobrze nie skończyło bo maluszek nie miał ciągłości powłok brzusznych i tak jak czytałyście cześć wnętrzności poza ciałem także szanse na przeżycie chyba żadne (nawet w bardziej zaawansowanej ciąży ). Szokuje mnie tylko, że nikt im wcześniej nie powiedział - jedna z podstawowych rzeczy badanych na usg pierwsze trymestru.

Ja się nie filmuję już - cieszę się każdym dniem i każdym kopniaczkiem synka. I ufam szczerze mojej żelaznej szyjce, że pięknie dotrzyma do końca jak zawsze ;)

reklama
Dzień dobry

Jadwiga tyle kciuków to musi być dobrze.

Co macie dziś na obiad?

Ej większość staników jest na mnie za duża. I teraz zastanawiam się czy kupować jakieś na teraz czy poczekać i kupić już do karmienia :/
cb7wugpju04jz4q8.png

Dzień dobry

Jadwiga tyle kciuków to musi być dobrze.

Co macie dziś na obiad?

Ej większość staników jest na mnie za duża. I teraz zastanawiam się czy kupować jakieś na teraz czy poczekać i kupić już do karmienia :/
cb7wugpju04jz4q8.png
U mnie zapiekanka zostala z wcz oraj wiec Dzis nic nie gotuje . Chyba ze smaka na cos dostane.
Zapiekanke robilam z podgotowanych tortelini.sos pomidorowy zblendowany z podsmazona cebulka I czosnkiem I bazylia. Zesmazona szynka pokrojona w kostke z cukinia.
Warstwa tortelini, szynka z cukinia , sos , zasypane tarta mozzarella I parmezanem. Pozniej po jednej warstwie każdej jeszcze raz. I do piekarnika 170 na 30 min.
Pycha.

Ja mam jajka ugotowane miala byc salatka, ale jej nie zrobilam. I zastanawiam sie co z nimi zrobic.

Ja wstalam z mega zsaniem o 5 rano.
Poszlam siku I glod nie dawal zasnac, trzeba bylo wstac.wypilam mleko czekoladowe kupne. Cos czuje ze kg mi zacznie leciec do gory.ehhhh a taki dobry w miare start mialam max 4 kg na plusie.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Elifit ja nie mam nic, moj jedzie do mamy jesc bo ma urlop a ja zjem cos w pracy

wieczorem mam usg, trzymajcie kciuki
Lux bedziesz juz miala polowkowe dzisiaj? Kurcze ja jeszcze tydzien do usg ! Jak ja Wam zazdroszcze ze juz plec znacie !!!
Tez juz bym chciala wiedziec, mowic do brzucha po imieniu a nie dzidzius,no I skupic sie na wyprawce.tym Bardziej ze wszystko od podstaw kupujemy I nic od nikogo w spadku nie dostaniemy.to akurat nie problem hi hi hi bo to Sama radosc.ale chcialabym zaczac dzialac [emoji7]

Rany, przeczytałam historię hajmal. Bieda dziewczyna, nawet nie chcę sobie wyobrażać co musiała czuć. A swoją drogą faktycznie lekarz-partacz, że wcześniej nie widział, że coś się dzieje niedobrego z narządami maluszka. A jeśli widział, to że nic nie powiedział. Kurcze, zobaczcie jakie niesamowite zaufania pokładamy w naszych lekarzach - chodzimy na badania, same niewiele na monitorkach widzimy (cienie, plamki etc) i musimy ufać, że ktoś kto zajmuje się naszym Maleństwem wie co robi i robi to dobrze. Pozostaje wierzyć, że trafiłyśmy w dobre ręce...

Ja mam mieć wizytę za półtora tygodnia dopiero, ale mam wrażenie, że ruchy czuję coraz słabiej i bardzo nisko. Martwi mnie to... na początku miałam takie soczyste kopniaki, a teraz tylko rzadkie, delikatne muśnięcia, które czasami wydają się być wręcz w pochwie. Kurcze no, zwariuję. Staram się myśleć pozytywnie i jakoś to sobie tłumaczyć, ale tyle nieszczęść wokół się pojawia, że i mnie wątpliwości dopadają powoli.

reklama
Lux bedziesz juz miala polowkowe dzisiaj? Kurcze ja jeszcze tydzien do usg ! Jak ja Wam zazdroszcze ze juz plec znacie !!!
Tez juz bym chciala wiedziec, mowic do brzucha po imieniu a nie dzidzius,no I skupic sie na wyprawce.tym Bardziej ze wszystko od podstaw kupujemy I nic od nikogo w spadku nie dostaniemy.to akurat nie problem hi hi hi bo to Sama radosc.ale chcialabym zaczac dzialac [emoji7]

Ja początkowo nie chciałam znać płci. Chciałam mieć niespodziankę. Ale jak lekarz zapytał na badaniu: to co, chce Pani wiedzieć? No to nie mogłam się powstrzymać :) i baaaaardzo cieszę się z diagnozy: syn! :p

Do góry