reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Jakoś nie mam pomysłu na obiad, bo co pomyślę o czymś co bym zjadła to zaraz przychodzi mi coś innego na myśl i znów coś innego, i tak wciąż :D

Co do zieleniny jako dziecko nienawidziłam. Teraz pietruszkę zjem w rosole.
A szczypior tydzień temu jadłam z pomidokiem, z serkiem... a teraz mnie cofa.. :/

reklama
Izu pewnie, że są osoby które lubią. Ja po prostu mam bardzo emocjonalny stosunek do pietruszki i koperku, bardziej niż do innych rzeczy, których nie lubię :happy:
Kupiłam sobie wczoraj truskawki i zjadłam pół opakowania z wielkim smakiem, a dziś jak pomyślę o truskawkach, to mi się niedobrze robi. W żadnej ciąży jeszcze tak nie miałam ze smakami, że co chwilę coś innego. Przy Bazylim, to przez całe 9 miesięcy zażerałam się pomarańczami.
A tak w ogóle, to dziś dopiero zaczęły mnie cokolwiek pobolewać piersi.

No tak, w ciazy smaki sie zmieniaja. Mi po wczesniejszych ciazach sie duzo pozmienialo, i ciekawe co teraz mi sie pozmienia, jak na razie to slodkiego nie moge bo mnie mdli :/

Ej, mam dwa pytania :) Wiem ze to nie pora na imiona, ale tak z ciekawosci :)

Ladniejsze jest Jowitka czy Gabrysia ?

Znacie jakies fajne "angielskie" imiona dla chlopcow ale uzywane w Polsce ? Jak sie z jakimis spotkalyscie to prosze napisac :)

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Iza jeśli o mnie chodzi to żadnego z tych imion bym nie wybrała, ale Jowita jakoś źle mi się kojarzy, chociaż żadnej nie znam :p

A męskie zagraniczne z jakimi się spotkałam
Aaron, Alex, Denis, Samuel, Brajan. Pewnie można spotkać wiele innych, ale jakoś mi się nie obiło o uszy :)

Agnesis, z tych imion co napisalas to mi sie podoba Aaron i Brajan :) Jest mnostwo slicznych imion. A ja nie wiem czemu ale ciagle mysle o blizniakach, chlopcu i dziewczynce. Nawet szwagierka sie wczoraj smiala ze bedzie chlopiec i dziewczynka :-)

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

No ja mam kilka ulubionych imion dla dziewczynek, ale mój S imię dla córki to wybrał, jak się starać zaczęliśmy. Więc jeśli to córka, to nie będę miała pola do popisu :)

reklama
O Jezu Iza, tylko nie dawaj córce na imię Gabrysia, bo była mojego D też jest Iza i jej córka to Gabrysia, będzie mi się źle kojarzyć :-p A tak na serio Jowita brzmi fajnie. Jak dla mnie Gabrysia to zbyt popularne imię. A jeśli chodzi o męskie angielskobrzmiące to takich w ogóle nie lubię. Ale wiesz, imię ma się Tobie podobać.

Do góry