reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

U mnie Jasiek swiruje caly dzien, siedzi zdecydowanie po prawej stronie i w efekecie z lewej nie ma brzuszka a z prawej mam mega wywalony.

Dziewczyny poradzcie czy mi wali na glowe, czy moja przyjaciolka troche przegina.
Ona mieszka w PL, widujemy sie przy dobrych wiatrach raz na rok. Teraz umowilysmy sie, ze podczas mojego wakacyjnego pobytu w PL ona dojedzie do mnie i rodziny M nad jezioro w jedyny swoj i moj wolny weekend. Rodzinke M poznala juz w zeszlym roku bo tez byla z nami na weekend. Wszystko obgadalysmy dobre 3 tygodnie temu, a ona mi dzisiaj pisze, czy nie byloby problemu, zeby ona jeszcze kolezanke zabrala. Kurde, nie jest to moja dzialka a rodziny mojego M i tam zjezdza sie polowa jego famili. Wszyscy sa mega fajni i wporzadku, no ale jednak juz mi w zeszlym roku bylo glupio pytac. Jako, ze ona wie, ze nie ma miejsca na nocleg dla kolezanki to juz mnie wyprzedzila i powiedziala, ze one sobie rozbija namiot 2 osobowy ( przyznam szczerze, ze miejsca jest malo, bo dzialka jest w calosci zagospodarowana i w weekendy wszyscy przyjezdzaja autami wiec juz w ogole jest na styk) . I oczywiscie odrazu mnie poinformowala, ze kolezanka jest super, a jej rodzice i chlopak wyjezdzaja akurat na ten weekend i ta dziewczyna by zostala sama u siebie w miescie. No kurde... Raz, ze nie widzialysmy sie troche i nastawialam sie na plotki, ktore z automatu odpadna przy obcej osobie. Dwa cos czuje, ze A z kolezanka beda sobie drinkowac caly wieczor ze wszystkimi gdzie wlasnie w niej widzialam nadzieje, ze pojdziemy sobie na spacer i porobimy cos innego z racji mojej abstynencji , ze spedzimy jakos inaczej czas. Trzy - jakos nie wyobrazam sobie podejmowania tematu, ze A przyjezdza juz na styk z miejscami, a chce jeszcze zabrac kolezanke. Mam troche wrazenie, ze ona sie nastawila na taki weekend imprezka, pokorzystamy sobie z pogody i windsurfingu ( bo M rodzinka ma caly sprzet i w zeszlym roku A uczyli) i weekend zleci. Troche inaczej to sobie wyobrazalam. Przesadzam?
Powiedz jej subtelnie, że liczyłaś na to, że będziecie miały ten czas dla siebie, że chcesz jej wszystko poopowiadać, a przy obcej osobie nie będzie tak samo... Może podkreśl, że to nie twoja działka i musiałabyś zapytać o zdanie. Uważam, że nie przesadzasz.

Miałaś inne wyobrażenie waszego urlopu. Ty masz się czuć komfortowo i dobrze. Bądź szera, jeżeli to faktycznie twoja przyjaciółka - zrozumie.

reklama
Byliśmy na rowerach rodzinnie. Chociaż mi się humor poprawił.

Dzięki za wsparcie :*
cb7wugpju04jz4q8.png

Wiadomosc poszla, zobacze co odpisze i bede miala jasny obraz sytuacji. Sam fakt, ze wyszla z taka propozycja mnie zdziwil, no ale najwidoczniej ona wychodzi z zalozenia, ze nie zaszkodzi zapytac.

U Was tez takie upaly? U mnie zar sie leje z nieba, od tygodnia temperatury powyzej 28 stopni. Doslownie stopilam sie w lozku mimo, ze nie jestem niczym przykryta i okna pootwierane.
Niebawem M wroci z pracy i mi pomidorowke zrobi, tak za mna chodzi, ze az sie slinie na klawiature myslac o niej :p

Wiadomosc poszla, zobacze co odpisze i bede miala jasny obraz sytuacji. Sam fakt, ze wyszla z taka propozycja mnie zdziwil, no ale najwidoczniej ona wychodzi z zalozenia, ze nie zaszkodzi zapytac.

U Was tez takie upaly? U mnie zar sie leje z nieba, od tygodnia temperatury powyzej 28 stopni. Doslownie stopilam sie w lozku mimo, ze nie jestem niczym przykryta i okna pootwierane.
Niebawem M wroci z pracy i mi pomidorowke zrobi, tak za mna chodzi, ze az sie slinie na klawiature myslac o niej :p
Glupia sytuacja. Ja np nie lubie takich akcji. Na początku ciąży moja bliska koleżanka pytala czy ja i mój D idziemy do warki. Pow jej że nie bo jestem w ciąży a dwa moj jej nie lubi. No i siedze sobie w mc z moim a ona pisze co robię itp pisze ze jemy lody w mc . Więc
ONA ze jest z koleżanką i czy się łapiemy. Ja jej ze nie ze chce sama pobyc D. Ej no nie mijA 5 minut ona idzie z ta koleżanką i siadają do nas. Bylam tak wkurzona... moj D zly bo ta jej koleżanka nam zaczęła gadac ze jej facet cos ma z penisem. Cyce
Wypinala. A moja koleżanka jeszcze do mnie mówi oo czesc. Jakby zapomniala ze jej właśnie odmówiłam spotkania. Sama jak szla ze swoim i do mnie dzwoniła i jej pow jestem z koleżanką to ona nie nie spotka sie bo jej.moze podrywac moja koleżanke. Sorry za pismo taki tel

Napisane na HUAWEI Y330-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

Sancia fajna koleżanka :/ i coś potem jej powiedziałaś?

cb7wugpju04jz4q8.png
Nie mam powodu by byc zazdrosna bo moj facet jest na prawdę wyjątkowy. Zwrocilam jej uwage. Ogolnie od jakiegos czasu bije jej na łeb. Ma 22 lata a lata za starymi chlopami. Moj facet.jest mlodziutki. Ona np potrafiła pRzyjść w przeswitujacej bluzce i gaciach na pol dupy co mnie oburzalo bo mi bylo wstyd

Napisane na HUAWEI Y330-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

@sancia880 o zesz Ty :O to by mi rece opadly...

Moja A odpisala :) Napisala, ze absolutnie nie miala zlych intencji i znamy sie jak lyse konie, wiec nie powinnam owijac w bawelne a ona wychodzi z zalozenia, ze pytac warto a zawsze mozna odmowic i ona totalnie to rozumie. I oczywiscie bedzie sama bo bardzo chce ze mna spedzic czas a kolezance poleci wykupienie seansu w kinie :p I, ze mam sie nie stresowac bo ona juz nogami przebiera do spotkania.
Obrala to wszystko w takie slowa, ze no az mam banana do teraz. Ciesze sie bardzo, bo juz na nie jednej osobie sie przejechalam i grono znajomych mam malutkie, a ja zawsze uwazalam za kogos wyjatkowego.

No to super, że jakoś z tego wybrnela [emoji4] niestety w wiadomościach tekstowych zawsze interpretujemy wszystko tak jak my chcemy, wiec może faktycznie inaczej miało to zabrzmieć [emoji4] to szykuje się jednak udany wypoczynek !

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Dlatego wlasnie nie lubie smsowac czy klikac na facebooku. Nie taka buzka, nie tak dobrane slowo i nieporozumienie gotowe.
Juz naprawde nie moge sie doczekac urlopu. Zobaczyc rodzinke, najesc sie polskich dobroci, pomoczyc nogi w morzu i nad jeziorem <3

reklama
Do góry