reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

Głowa mnie boli. Piję i piję i tylko do kibelka latam, a ból głowy nie mija :sad:
QUOTE="Tuiles, post: 14188204, member: 165011"]A! Już wiem co się Was miałam zapytać. Czy Wy smeracie swoje brzuszki? Tzn. czy je głaszczecie? Bo dzisiaj w rozmowie ze znajomą położną wyszło, że nie powinno się tego robić. Że takie mizianka mogą powodować przedwczesne skurcze. Prawdę mówiąc zgłupiałam.[/QUOTE]
Słyszałam o tym, dlatego staram się nie przesadzić ze smyraniem, bo moja kuzynka się za dużo smyrała i wylądowała w szpitalu jakoś w 6 miesiącu. I dostała nawet opierdziel za to przesadne smyranie.
Ja jakoś nie umiem z tego całkiem zrezygnować ale mam cały czas na uwadze, żeby nie przesadzić.

reklama
A! Już wiem co się Was miałam zapytać. Czy Wy smeracie swoje brzuszki? Tzn. czy je głaszczecie? Bo dzisiaj w rozmowie ze znajomą położną wyszło, że nie powinno się tego robić. Że takie mizianka mogą powodować przedwczesne skurcze. Prawdę mówiąc zgłupiałam.
Ile ta położna ma lat? :o W ciąży zagrożonej faktycznie powinno się ograniczać masaże - tak słyszałam. W zdrowej dotykanie to budowanie więzi z maluchem. Ja swój głaszczę, pukam delikatnie... Myślę, że to malucha tylko uspokaja :) nie ugniatam, delikatnie pozdrawiam od mamy. Ja b. często trzymam ręce na brzuchu. Nie lubię innych obcych rąk. Taka tarcza.

Smyram :)

cb7wugpju04jz4q8.png

Elifit ja tez mam juz siare w piersiach. Ostatnio sie z mokrymi cycami obudzilam i delikatnie nacisnelam i jest faktycznie ale nie sprawdzam wiecej bo i po co.

Odnosnie smyrania brzuszka to raczej nie. Czasami mi się zdarzy ale raczej czesciej po prostu kładę ręce delikatnie i tak trzymam. Zeby wiedziała ze mama o niej mysli ;)

Kolejny dzien walki o zasypianie w lozeczczku. Pierwszy dzien super cala noc w lozeczku. Drugi ciezej i pół nocy. Dzis walka i zobaczymy jak dlugo tam zostanie :D

Elifit ja tez mam juz siare w piersiach. Ostatnio sie z mokrymi cycami obudzilam i delikatnie nacisnelam i jest faktycznie ale nie sprawdzam wiecej bo i po co.

Odnosnie smyrania brzuszka to raczej nie. Czasami mi się zdarzy ale raczej czesciej po prostu kładę ręce delikatnie i tak trzymam. Zeby wiedziała ze mama o niej mysli ;)

Kolejny dzien walki o zasypianie w lozeczczku. Pierwszy dzien super cala noc w lozeczku. Drugi ciezej i pół nocy. Dzis walka i zobaczymy jak dlugo tam zostanie :D

A gdzie wcześniej młody spał?

Eli, ja jeszcze nie mam siary, ale cycki bolą i są żylaste więc stawiam że niedługo się może pojawić.

Co do dotykania brzucha to ja i dotykam i miziam, ale bez przesady. Masowanie jest zabronione w ciążach zagrozonych. Niekiedy nawet lekarze zabraniają stosowania balsamow na brzuch

f2w3yx8d53zjrig5.png

hej wczoraj za szybko sie polozylam, bo jakos po 21-ej juz mnie nie bylo a potem sie przebudzulam kolo polnocy i nie moglam zasnac, jak juz zasnelam to obudzilam sie kolo 4-ej na siku i jak moj wstal do pracy to sie obudzilam na dobre i pytanie jak teraz funkcjonowac?

reklama
Witam. Ja tez dotykam brzucha i synek któremu tłumacze że tam dzidzia mieszka, ale staram się nie przesadzac. Bo w ostatniej ciąży miałam skurcze i miałam zabronione mizianie ale to w późniejszym etapie. Dziewczyny w tej euforii ze z dzieciatkiem wszystko dobrze wczoraj nie zapytałam czy któraś z was ma nisko łożysko przy ujściu szyjki, albo miała? Mam się narazie nie martwić, ale oczywiście juz się jakaś lampka zapaliła. Szyjkę mam ok bo 3.5 cm. Miłego dnia

Ostatnia edycja:
Do góry