reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Antiope czuje sie jak najbardziej normalnie:) ani mdlosci ani bólów piersi, nic.. Tylko jestem bardzo senna i czasem bym caly dzień w łóżku przelezala tak jak dzis. Chociaż duży wpływ ma chyba ta pogoda. Wczoraj inaczej się czułam a słoneczko ladnie swiecilo :).

Poród domowy? Nie słyszałam :) moze dlatego ze w sumie balabym sie takiego porodu :) chyba wole byc pod opieka lekarzy na czym on polega?

reklama
madzia poród domowy polega na tym, że jak sama nazwa wskazuje, rodzisz w domu. ;-) ;)Są położne, które przyjmują takie porody. Trzeba sobie taką położną znaleźć. Z tego co pamiętam, opłacenie położnej przy porodzie domowym, to około 2-3 tysiące złotych. Są bardzo restrykcyjne kryteria, żeby zakwalifikować się do porodu domowego i przy najmniejszych wątpliwościach położna nie zgodzi się przyjąć takiego porodu.
Poczytaj sobie tutaj: Link do: Poród domowy
Tu masz przeciwwskazania do porodu domowego: Link do: Sprawdź, czy możesz rodzić w domu.

Ja w ciąży z synkiem też nie miałam kompletnie żadnych objawów, nawet zmęczona nie byłam specjalnie.

Częstujcie się :) jeszcze gorące, super czekoladowe, mokre mniam :)

Załączniki

• WP_20160414_15_08_28_Raw.jpg
    WP_20160414_15_08_28_Raw.jpg
    632,6 KB · Wyświetleń: 73
Madzia.ch. ok rozumiem.

Skadi też myślę że smaki nie mają wpływu na to jakiej płci dziecko nosimy, ale często się słyszy, jak słodkie to dziewczynka, jak slone to chłopak, ale to raczej takie przesądy ;)

U mnie przy porodzie było przebicie pęcherza plodowego, bo jak lekarz zobaczył, że wody są już seledynowe to stwierdził, że dziś urodzę i koniec. Może nawet i lepiej. Teraz chce tylko znieczulenie reszta mnie nie interesuje. Nie zniosę takiego bólu po raz kolejny. Zejdę na sali.

Co do kleszczy to wysyp kleszczy jest co roku. Mam pss i widze i powiedziałabym nawet że rok temu o tej porze przynosił ich trzy razy więcej niż teraz. Oczywiście jest chroniony kroplami i obrożą, ale ma gęsta sierść i zawsze się tam przyczepiaja. Najlepiej unikać lasu i krzaków, tam ich najwięcej.

Agucha ciasto obłęd, zjadłabym całe! Ale mi smaka narobiłaś. Można prosić przepis? :D

Z moimi smakami to jest różnie jednego dnia caly dzień mam chęć na słodkie a znów drugiego bym jadła tylko slone śledzie hehe wiec z tym nie wiadomo

Agucha dzięki. Pychota :happy2:

Madzia nie rodzi się co dzień, więc to dziwne, że akurat na to zwróciłaś największą uwagę. Gdybym się kwalifikowała do porodu domowego, to stanęłabym na głowie, żeby zdobyć na niego te pieniądze, gdybym ich nie miała, nawet bym się zapożyczyła. Poza tym, jak bierzesz prywatną położną w szpitalu, to to też jest koszt około 1000 zł, a polecałabym każdemu. Zapłaciłam położnej za zajęcie się tylko mną podczas porodu i uważam, że to były jedne z najlepiej wydanych pieniędzy w życiu. Mój D na początku nie rozumiał po co mi ta prywatna położna, a teraz sam przyznaje, że to był dobry pomysł.

A tak nawiasem to moja pierwsza ciaza i widzę ze niektóre z was juz maja dzieci a tez macie obawy co do rozwijającej sie dzidzi:) ja mam wizyte w poniedziałek i wtedy będę miała założoną kartę ciąży :) juz nie mogę się doczekać :) wgl nie mam żadnych objawów ciazy.. Na poczatku bolaly mnie strasznie piersi, czasami podbrzusze a teraz wszystko minelo... Troche mnie to niepokoi :(.

Powiedzcie mi czy jeszcze pracujecie czy juz jesteście na L4? Mi ginekolog od razu na pierwszej wizycie wypisal bo niestety nie mogę pracowac w takich warunkach jak pracowałam :) wiec siedzę juz w domku :)

Ja też oprócz bólu piersi nic mi nie dolega, czuję się tak nie ciążowo ;-) ja jestem już na l4 najpierw jeszcze jak nie wiedziałam o ciąży byłam na zwykłym do wczoraj, a od dzisiaj jestem już na l4 ciążowym bo również pracuje w szkodliwych warunkach ;-)

reklama
Antiope to moja pierwsza ciaza i nie jestem w stanie nic powiedziec na temat porodu.. Wiec dlatego takie moje zdanie wg ciebie to dlaczego ten porod jest lepszy od tego w szpitalu ? I mowie nie jestem doswiadczona w tych sprawach wiec można powiedziec ze nie mam zdania

Do góry