reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

to trzeba mu powiedzieć, że i ze słabego nasienia ciąże się zdarzają. Nawet tu na kreskach były takie przypadki, że ciąża z morfo 0%.. Także idiota.

Jestem w drugiej ciąży obecnie gdzie morfo 0%, całkowita liczba plemników <10milionów i ruch też poniżej normy 🤷‍♀️ Pierwsza poronienie chybione w połowie 10tyg okazało, że się zatrzymał rozwój tydzień wcześniej. Teraz jestem znowu w ciąży (zaszłam wtedy w grudniu i teraz też), ale zobaczymy co będzie, bo dopiero 5+4

reklama
U mnie zgodnie z planem owulak jeszcze ciemniejszy niż wczoraj. Szkoda tylko ze boli jajnik po lewej stronie, tej niedrożnej 🙃

Załączniki

• IMG_4380.jpeg
    IMG_4380.jpeg
    142,8 KB · Wyświetleń: 77
Zmartwię Cię jedną rzeczą - przy cyklach 28 dniowych owulacja w 14 DC jest czysto "umowna" jeżeli nie robiłaś testów owulacyjnych ani nie byłaś na monitoringu. Ja też na początku starań myślałam, że owulacja to 14 DC, jakie moje było zdziwienie jak pik testy owulacyjne pokazały 16 DC więc owulkę miałam w granicy 17/18 DC.
Przy staraniach trzeba ogarnąć owulacje - w ogóle sprawdzić czy ona jest.
Z pozytywnych to to, że jak w sobotę nie wyszedł pozytywny to nic nie przekreśla. Nie bez powodu mówi się, że test ciążowy powinno robić się w dniu spodziewanej miesiączki :) To my tutaj takie narwane i sikamy na wszystko co pod ręką od 6DPO :D
Co do winka, żadna z nas Ci nie powie tak/nie, bo decyzja jest Twoja i jak Ty to czujesz. Jedne się będą oszczędzać do okresu, a inne będą żyć normalnie do pozytywnego testu. :)
U mnie znowu jest inaczej cykle mam zazwyczaj 28 dniowe a owulacje często mam 12-13 dzień cyklu raz miałam w 16 🙈

U mnie znowu jest inaczej cykle mam zazwyczaj 28 dniowe a owulacje często mam 12-13 dzień cyklu raz miałam w 16 🙈
Bo niestety owulacja jest bardzo ruchoma, dwa cykle temu miałam w 14dc, w poprzednim 21dc a teraz zapowiada się znowu 14dc. Wcześniej zazwyczaj 17/18dc. I bądź tu mądry, bez testów/temperatury/monitoringu ani rusz 🤷🏼‍♀️

reklama
Do góry