reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

No ja to zawsze muszę mieć jakieś zapasowe w torebce bo wiecznie podrę 🙈 jeszcze widziałam taki patent ostatnio, żeby rajstopy przed ubraniem trzymać w zamrażarce i ponoć wtedy są trwalsze 🤔
Gowno prawda 🫠😅
Ja przestałam mieć ten problem od kiedy kupuję rozmiar większe niż normalnie noszę :) piorę w pralce w worku na bieliznę na cyklu „szybkie” i mam zapas do przyszłego roku. A w zimie bardzo lubię swetrowej sukienki + kozaki :)

reklama
o, biopsja też mnie bolała dużo bardziej niż hsg.
Ale w sumie zastanawia mnie, ze robią Ci IUI w tym samym cyklu co biopsja. Różne wersje słyszałam, ze można, nie można się starać. Ja osobiście zaszłam po cyklu, w którym miałam biopsję, no ale jak wiemy na krótko.
Specjalnie tak mi moja lekarka ustawiła biopsję bo mówi że w sumie to jest metoda terapeutyczna. Nawet nazywają to efektem skrobaka.

Daj znać jak tam jajeczko po symulacji 🤞
A ta biopsja macicy, to jest pobranie kawałka endometrium do badania?
Tak tak, pobierają kawałek endometrium generalnie słabo mi się zrobiło jak zobaczyłam ten kawałek który że mnie wyjęła w pojemniku 😳 A IUI będę miała w piątek. Mam w lewym jajniku 14 mm, q w prawym 13 mm pęcherzyki.

Właśnie zaczęłam oglądać filmiki na YouTube jak się robi biopsję endometrium i jestem przerażona…. Wszystkie komentarze mówią o tym jak bardzo bolało. Ehh ja na prawdę nie rozumiem czemu bez znieczulenia tyle zabiegów się kobietom robi :/

Gowno prawda 🫠😅
Ja przestałam mieć ten problem od kiedy kupuję rozmiar większe niż normalnie noszę :) piorę w pralce w worku na bieliznę na cyklu „szybkie” i mam zapas do przyszłego roku. A w zimie bardzo lubię swetrowej sukienki + kozaki :)
a z jakiej firmy kupujesz rajstopy? Ja to mam odwieczny problem, bo w sklepach są dostępne tylko małe rozmiary i w największy rozmiar dostępny ledwo wsadzam na dupę 🙈 nie jestem ani gruba, ani wysoka, ale mam taką budowę ciała, że bym musiała mieć chyba rozmiar XL, a takie to tylko w calzedoni znalazłam.

Tak tak, pobierają kawałek endometrium generalnie słabo mi się zrobiło jak zobaczyłam ten kawałek który że mnie wyjęła w pojemniku 😳 A IUI będę miała w piątek. Mam w lewym jajniku 14 mm, q w prawym 13 mm pęcherzyki.
Miałaś jakieś znieczulenie do biopsji czy na żywca? :(
Trzymam kciuki za IUI! <3 będziesz brać ovitrelle?

Zrobiłam progesteron słujchajcie
1702994472237.png

I chyba owulka była całkiem ładna. Z resztą jak zawsze. I co z tego.

Odnośnie rajstop… nienawidzę…. Ludzie jak jak nie lubię rajstop 🙈🙈🙈 rzadko noszę sukienki „od święta” (poza latem) ale wtedy tylko pończochy samonośne, ale maks mam na 2 razy 🤷‍♀️

reklama
Do góry