reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

reklama
Cień jak 🥚🥒🥚 ❤️ Sikaj na piłka jak dojdzie i wstawiaj nam tu 😁
Ja właśnie dostałam powiadomienie, że moje owulaki i pinki za czy dziesięć czekają już w paczkomacie 🥰 aaaaleeee będę siiikac!
Od którego dc sikacie na owulaki? Bo w sumie dopiero prawilnie zaczynam 3x dziennie sikać w tamtym cyklu ale sikałam jakoś pierwszy raz 3 dni przed spodziewana owulacja. Dziś mam 7dc więc początek dopiero.

W ogóle ktoś tu pisał (albo na listopadowym?) Że ma dowcipny termometr do testowania 🤔 Pamietacie kto to był? Ciekawa jestem jak się sprawuje a mam pamięć złotej rybki 🙈
To jaaa! Na razie dopiero dwa razy nim mierzyłam bo nie chciałam tak mieszać różnymi termometrami w jednym cyklu. Za kilka dni kończy mi się okres i będę cały cykl mierzyć już tym jednym - dam znać jak wrażenia :)

Spokojnie, ja na koncie jedno poronienie brak owulacji PCOS i za wysokie TSH wszystko we mnie jest nie tak, mój mąż mówi "spokojnie" ale to ja " jestem niekompletna" 🥺
Masz całą listę do działania 🙂 zbić TSH, ogarnąć troszkę PCOS (próbowałaś może z dietą dla osób z PCOS? Podobno wyniki są zaskakujące) trzymam mocno, mocno kciuki 🙂 Jesteś najlepsza i nigdy o tym nie zapominaj 🥰
Ja od najlepszej przyjaciółki usłyszałam, że nic nie wiem o życiu, bo nie mam dzieci. I zobaczę jak będę miała dziecko co to prawdziwe życie. Byłam 2 tygodnie po poronieniu. Nic nie wiedziała o nich, bo odsunęła się ode mnie sama po porodzie.
Ja Ci coś napiszę jako długo starająca się i mama. W dupę niech się pocałują te wszystkie pokrzywdzone dzieckiem matki 🤷🏻‍♀️. Pamiętam swój entuzjazm na początku starań, pamiętam wiarę w badania i cuda, pamiętam zwątpienie, łzy, pamiętam jak zmiażdżyło mnie poronienie wyczekanej ciąży, pamiętam strach w donoszonej ciąży, nieprzespane noce i tony wylewających się emocji. Czasami mam wrażenie, że niektórym dziecko przychodzi zbyt łatwo... Ja życzę Wam z całego serca, żeby waszym "problemem" było wstawać w nocy, tulić do snu i wycierać rozrzucone w całym domu kakao. Nie ma gorzej, łatwiej, lepiej.... Gdyby mogła stanąć obok przytuliłabym mocno absolutnie każdą siebie, w każdym z tych okresów ale też za każdym razem powiedziałabym, że jestem dumna! Cholernie dumna, że te doświadczenia mnie nie zniszczyły, że mogę się budować na ich kanwie. Miałam marzenia, że z drugim dzieckiem pójdzie łatwo 🤷🏻‍♀️ ja serio w to wierzyłam ale życie ma mnie w głębokim powarzaniu....czy jest mi łatwiej, bo mam już dziecko? I tak i nie...🤷🏻‍♀️ Patrząc wtedy, gdy go nie miałam powiedziałabym "masz już jedno, nie wymyślaj", dzisiaj już nie jestem taka hop do przodu, bo całą sobą pragnę drugiego a może i trzeciego 🙈 i będę o to walczyć dopóki mi sił starczy i będę kochać siebie, wierzyć w siebie i pozwalać sobie na płacz tak jak na radość. Jesteśmy silne, wyjątkowe i prawdziwe! Nie udajemy, żyjemy, oddychamy i czujemy. Każda z nas ewoluuje i każda z nas chciałaby pewnie powiedzieć coś dawnej sobie 🙂. Kocham Was dziewczyny i uszy do góry 😘 Będzie wyjątkowymi mamami!

Masz całą listę do działania 🙂 zbić TSH, ogarnąć troszkę PCOS (próbowałaś może z dietą dla osób z PCOS? Podobno wyniki są zaskakujące) trzymam mocno, mocno kciuki 🙂 Jesteś najlepsza i nigdy o tym nie zapominaj 🥰

Ja Ci coś napiszę jako długo starająca się i mama. W dupę niech się pocałują te wszystkie pokrzywdzone dzieckiem matki 🤷🏻‍♀️. Pamiętam swój entuzjazm na początku starań, pamiętam wiarę w badania i cuda, pamiętam zwątpienie, łzy, pamiętam jak zmiażdżyło mnie poronienie wyczekanej ciąży, pamiętam strach w donoszonej ciąży, nieprzespane noce i tony wylewających się emocji. Czasami mam wrażenie, że niektórym dziecko przychodzi zbyt łatwo... Ja życzę Wam z całego serca, żeby waszym "problemem" było wstawać w nocy, tulić do snu i wycierać rozrzucone w całym domu kakao. Nie ma gorzej, łatwiej, lepiej.... Gdyby mogła stanąć obok przytuliłabym mocno absolutnie każdą siebie, w każdym z tych okresów ale też za każdym razem powiedziałabym, że jestem dumna! Cholernie dumna, że te doświadczenia mnie nie zniszczyły, że mogę się budować na ich kanwie. Miałam marzenia, że z drugim dzieckiem pójdzie łatwo 🤷🏻‍♀️ ja serio w to wierzyłam ale życie ma mnie w głębokim powarzaniu....czy jest mi łatwiej, bo mam już dziecko? I tak i nie...🤷🏻‍♀️ Patrząc wtedy, gdy go nie miałam powiedziałabym "masz już jedno, nie wymyślaj", dzisiaj już nie jestem taka hop do przodu, bo całą sobą pragnę drugiego a może i trzeciego 🙈 i będę o to walczyć dopóki mi sił starczy i będę kochać siebie, wierzyć w siebie i pozwalać sobie na płacz tak jak na radość. Jesteśmy silne, wyjątkowe i prawdziwe! Nie udajemy, żyjemy, oddychamy i czujemy. Każda z nas ewoluuje i każda z nas chciałaby pewnie powiedzieć coś dawnej sobie 🙂. Kocham Was dziewczyny i uszy do góry 😘 Będzie wyjątkowymi mamami!
dziękuję. Popłakałam się 😭

pięknie napisane, podpisuje się pod tym…
Też wierzyłam i liczyłam że pójdzie szybko i łatwo…. Gdyby się spełniły plany to już miałabym miesięczne dziecko…. A jest inaczej.
I każda ma swoją historię, a dziecko owszem zmienia wieeele, praktycznie wszystko! Ale mimo nie przespanych nocy frustracji nerwów, jak się para kocha…. To będzie się kochać mając nawet 5 dzieci i w trudnych chwilach będą się wspierać.
Takie gadanie rozbraja…

Bardzo pięknie napisałas 🥹🥹😍
Pamiętam że w tamtym roku powiedziałam sobie że w 2023 muszę być w tej ciazy i byłam niestety nie poszło po mojej myśli,więc liczę na ten kolejny 2024 rok że może może jakiś cud .
Dziękuję za podpowiedź może faktycznie jakaś dieta w tym kierunku 🤔 na pewno spróbuję, dziękuję 🤍

reklama
Aaaale będzie sikane 🤣

Załączniki

• 1af4c7a7-b876-428b-9648-7039f4f795af.jpeg
    1af4c7a7-b876-428b-9648-7039f4f795af.jpeg
    78,7 KB · Wyświetleń: 79
  • f8d186cc-f9a4-4294-8a3e-42875968680a.jpeg
    f8d186cc-f9a4-4294-8a3e-42875968680a.jpeg
    59,5 KB · Wyświetleń: 86
Do góry