reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

reklama
Trzymam kciuki, może podziała 🙏🏻🤞🏻🤞🏻 Może to jest metoda- my za dużo supli, dbanie o sobie, brak alko, papierosów, zdrowa dieta, a inni- styl życia odwrotny i pyk 🙈
A tu taki szok dla organizmu i cionsz gotowy 😂
Piąteczka! :) mamy dokładnie to samo przemyślenie. Wiele z tych osób nie wie przed ciążą co to kwas foliowy oraz że trzeba go suplementować 3 msc przed planowanym zajściem w ciąże. Dowiaduje się na wizycie ciążowej, często w 7/8 tygodniu. :/

Powiem Ci, żebyś wiedziała 🙈 maż już łopatuje 🙈
wczoraj u nas byli znajomi- przejechali 50km, w tym 40 autostradą i była tak zawalona śniegiem, że jechali do nas 1,5h, 40km/h… my do nich zwykle jedziemy ok 45 min. Kumpel był tak zestresowany, że bał się wracać i śpią u nas 💓 także czeka nas śniadanko, a po południu urodzinowy obiad u teściowej 🙈
U nas też mało kto jedzie 🙈 wynikają nawet Ci co mają auta na 2 napędy 😲 ja w sumie wczoraj byłam sprowokowana przez męża, normalnie bym się nie odważyła, ale wjechał mi na ambicje i pojechałam. Ogólnie były wielkie plany jechać tu i tam, ale pasujemy bo więcej czasu sędziemu w samochodzie niż w gościach.

Trzymam kciuki, może podziała 🙏🏻🤞🏻🤞🏻 Może to jest metoda- my za dużo supli, dbanie o sobie, brak alko, papierosów, zdrowa dieta, a inni- styl życia odwrotny i pyk 🙈
A tu taki szok dla organizmu i cionsz gotowy 😂
Ja już się denerwowałam, że coś mi się poprzestawiało, bo wczoraj lekkie coś brązowego, troszkę czerwone i koniec. Ale zjadłam magnez i tym samym zatrzymałam skurcze, co za łeb 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
Dzisiaj odśnieżyłam 10 minut, skurcze wróciły, ale magnezu już nie wezmę 😂😂😂
Ale proces spermatogenezy trwa 3 msc. Jeżeli będzie to 1 weekend na 3 miesiące to myśle, że nawet dobrze mu to zrobi. Tj odpocznie. A tutaj stres, presja nie pomaga wcale. (to nie ma nic wspólnego z odpuszczeniem oczywiście)

Zaśmiałam się mocno z metody "na patola" 😂

To po fryteczki do maca albo do piekarnika wstawić w dużej ilości i wcinać ;)
My z mężem nie pijący (nie to, że nigdy nie piliśmy - starość). Dr w klinice powiedział, że powinnam pić czerwone wytrawne wino na endometrium. Średnio mi to szło. Argument? "a widziała pani, żeby patola miała problem z zachodzeniem w ciążę?

My z mężem nie pijący (nie to, że nigdy nie piliśmy - starość). Dr w klinice powiedział, że powinnam pić czerwone wytrawne wino na endometrium. Średnio mi to szło. Argument? "a widziała pani, żeby patola miała problem z zachodzeniem w ciążę?
"Jednak lampka dobrego, czerwonego, wytrawnego wina jest dopuszczalna ze względu na dużą zawartość resweratrolu o silnym działaniu antyoksydacyjnym." cyt. www.klinikabocian.pl
Sam alkohol nie, ale chodzi o resweratol w czerwonym winie. I lampka, a nie dwie/trzy butelki. A dla mnie patola to jak wraz z porannymi zakupami chleba, masła i szybki kupują 1l wódki i rothmansy 100. Ale to prawda, tam nie mają problemu, ale i świadomości problemów związanych z ciążą, zdrowiem dziecka.

"Jednak lampka dobrego, czerwonego, wytrawnego wina jest dopuszczalna ze względu na dużą zawartość resweratrolu o silnym działaniu antyoksydacyjnym." cyt. www.klinikabocian.pl
Sam alkohol nie, ale chodzi o resweratol w czerwonym winie. I lampka, a nie dwie/trzy butelki. A dla mnie patola to jak wraz z porannymi zakupami chleba, masła i szybki kupują 1l wódki i rothmansy 100. Ale to prawda, tam nie mają problemu, ale i świadomości problemów związanych z ciążą, zdrowiem dziecka.
No oczywiście, że chodziło o lampkę. To tak w ramach pośmiania się. Dr ma fajne poczucie humoru i rozładowuje napięcie na wizytach 😊

reklama
Do góry