reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

reklama
No i po testowaniu ... Okres przyszedł 🥺 dziwny cykl 26 dniowy jeszcze takiego nie miałam zazwyczaj okres się spóźniał niż przychodził parę dni wcześniej 🙄
Nie wiem czy złe samopoczucie bo okres czy to że zakończę rok bez tego czego tak pragnę . 🥺
Powodzenia dla was dziewczyny 🍀
A kontrolujesz jakoś owulacje? I znasz długość fazy lutealnej? Z ta wiedza łatwo potem oszacować kiedy będzie okres ;) ja np ostatni cykl miałam 25 dni, bo owulacja szybko w 14dc. Teraz mam z kolei 31 dzień cyklu, a okres dopiero we wtorek bo owulacja była tak pozno :)

U mnie 10dpo i nadal biało. Nawet żadnej kreski testowej nie dojrzałam 😅 ech, już hormony buzują i człowiek zaczyna znów wątpić czy kiedykolwiek te dwie kreski się pojawią i ma się ochotę rzucić to wszystko w kąt. A potem nadejdzie 1dc i znowu wróci nadzieja. Podziwiam nas wszystkie, że jesteśmy takie silne 💪🏻

U mnie 10dpo i nadal biało. Nawet żadnej kreski testowej nie dojrzałam 😅 ech, już hormony buzują i człowiek zaczyna znów wątpić czy kiedykolwiek te dwie kreski się pojawią i ma się ochotę rzucić to wszystko w kąt. A potem nadejdzie 1dc i znowu wróci nadzieja. Podziwiam nas wszystkie, że jesteśmy takie silne 💪🏻
Pig Hug GIF

tulę

Jeszcze na dodatek mój mąż ma w tym miesiącu trzydziestkę i za tydzień ma męskie spotkanie z kolegami na cały przyszły weekend. Będzie na pewno chlanie i już mam w głowie myśl, że nadchodzący cykl i tak jest spisany na straty bo przecież te delikatne plemniczki na pewno poumierają 😅 chociaż w sumie może jak po dobroci się nie udaje to metoda „na patola” zadziała i po libacji alkoholowej pyknie 😂

A kontrolujesz jakoś owulacje? I znasz długość fazy lutealnej? Z ta wiedza łatwo potem oszacować kiedy będzie okres ;) ja np ostatni cykl miałam 25 dni, bo owulacja szybko w 14dc. Teraz mam z kolei 31 dzień cyklu, a okres dopiero we wtorek bo owulacja była tak pozno :)

Jakoś 🙄 nie miałam możliwości pójść na monitoring ale chyba w tym miesiącu się przejdę. Niby testy owu były pozytywne w 11 dc.

Jeszcze na dodatek mój mąż ma w tym miesiącu trzydziestkę i za tydzień ma męskie spotkanie z kolegami na cały przyszły weekend. Będzie na pewno chlanie i już mam w głowie myśl, że nadchodzący cykl i tak jest spisany na straty bo przecież te delikatne plemniczki na pewno poumierają 😅 chociaż w sumie może jak po dobroci się nie udaje to metoda „na patola” zadziała i po libacji alkoholowej pyknie 😂
Trzymam kciuki, może podziała 🙏🏻🤞🏻🤞🏻 Może to jest metoda- my za dużo supli, dbanie o sobie, brak alko, papierosów, zdrowa dieta, a inni- styl życia odwrotny i pyk 🙈
A tu taki szok dla organizmu i cionsz gotowy 😂
Ja już się denerwowałam, że coś mi się poprzestawiało, bo wczoraj lekkie coś brązowego, troszkę czerwone i koniec. Ale zjadłam magnez i tym samym zatrzymałam skurcze, co za łeb 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
Dzisiaj odśnieżyłam 10 minut, skurcze wróciły, ale magnezu już nie wezmę 😂😂😂

reklama

O i już się właśnie przed okresem czuje jak taka świnka, wzdęta, spuchnieta, nic tylko korytko frytek mi pod nos podstawić i będę szczęśliwa 🤣
Ale proces spermatogenezy trwa 3 msc. Jeżeli będzie to 1 weekend na 3 miesiące to myśle, że nawet dobrze mu to zrobi. Tj odpocznie. A tutaj stres, presja nie pomaga wcale. (to nie ma nic wspólnego z odpuszczeniem oczywiście)

Zaśmiałam się mocno z metody "na patola" 😂

To po fryteczki do maca albo do piekarnika wstawić w dużej ilości i wcinać ;)

Do góry