reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

reklama
Trzymam kciuki, może podziała 🙏🏻🤞🏻🤞🏻 Może to jest metoda- my za dużo supli, dbanie o sobie, brak alko, papierosów, zdrowa dieta, a inni- styl życia odwrotny i pyk 🙈
A tu taki szok dla organizmu i cionsz gotowy 😂
Piąteczka! :) mamy dokładnie to samo przemyślenie. Wiele z tych osób nie wie przed ciążą co to kwas foliowy oraz że trzeba go suplementować 3 msc przed planowanym zajściem w ciąże. Dowiaduje się na wizycie ciążowej, często w 7/8 tygodniu. :/

Powiem Ci, żebyś wiedziała 🙈 maż już łopatuje 🙈
wczoraj u nas byli znajomi- przejechali 50km, w tym 40 autostradą i była tak zawalona śniegiem, że jechali do nas 1,5h, 40km/h… my do nich zwykle jedziemy ok 45 min. Kumpel był tak zestresowany, że bał się wracać i śpią u nas 💓 także czeka nas śniadanko, a po południu urodzinowy obiad u teściowej 🙈
U nas też mało kto jedzie 🙈 wynikają nawet Ci co mają auta na 2 napędy 😲 ja w sumie wczoraj byłam sprowokowana przez męża, normalnie bym się nie odważyła, ale wjechał mi na ambicje i pojechałam. Ogólnie były wielkie plany jechać tu i tam, ale pasujemy bo więcej czasu sędziemu w samochodzie niż w gościach.

Trzymam kciuki, może podziała 🙏🏻🤞🏻🤞🏻 Może to jest metoda- my za dużo supli, dbanie o sobie, brak alko, papierosów, zdrowa dieta, a inni- styl życia odwrotny i pyk 🙈
A tu taki szok dla organizmu i cionsz gotowy 😂
Ja już się denerwowałam, że coś mi się poprzestawiało, bo wczoraj lekkie coś brązowego, troszkę czerwone i koniec. Ale zjadłam magnez i tym samym zatrzymałam skurcze, co za łeb 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
Dzisiaj odśnieżyłam 10 minut, skurcze wróciły, ale magnezu już nie wezmę 😂😂😂
Ale proces spermatogenezy trwa 3 msc. Jeżeli będzie to 1 weekend na 3 miesiące to myśle, że nawet dobrze mu to zrobi. Tj odpocznie. A tutaj stres, presja nie pomaga wcale. (to nie ma nic wspólnego z odpuszczeniem oczywiście)

Zaśmiałam się mocno z metody "na patola" 😂

To po fryteczki do maca albo do piekarnika wstawić w dużej ilości i wcinać ;)
My z mężem nie pijący (nie to, że nigdy nie piliśmy - starość). Dr w klinice powiedział, że powinnam pić czerwone wytrawne wino na endometrium. Średnio mi to szło. Argument? "a widziała pani, żeby patola miała problem z zachodzeniem w ciążę?

My z mężem nie pijący (nie to, że nigdy nie piliśmy - starość). Dr w klinice powiedział, że powinnam pić czerwone wytrawne wino na endometrium. Średnio mi to szło. Argument? "a widziała pani, żeby patola miała problem z zachodzeniem w ciążę?
"Jednak lampka dobrego, czerwonego, wytrawnego wina jest dopuszczalna ze względu na dużą zawartość resweratrolu o silnym działaniu antyoksydacyjnym." cyt. www.klinikabocian.pl
Sam alkohol nie, ale chodzi o resweratol w czerwonym winie. I lampka, a nie dwie/trzy butelki. A dla mnie patola to jak wraz z porannymi zakupami chleba, masła i szybki kupują 1l wódki i rothmansy 100. Ale to prawda, tam nie mają problemu, ale i świadomości problemów związanych z ciążą, zdrowiem dziecka.

"Jednak lampka dobrego, czerwonego, wytrawnego wina jest dopuszczalna ze względu na dużą zawartość resweratrolu o silnym działaniu antyoksydacyjnym." cyt. www.klinikabocian.pl
Sam alkohol nie, ale chodzi o resweratol w czerwonym winie. I lampka, a nie dwie/trzy butelki. A dla mnie patola to jak wraz z porannymi zakupami chleba, masła i szybki kupują 1l wódki i rothmansy 100. Ale to prawda, tam nie mają problemu, ale i świadomości problemów związanych z ciążą, zdrowiem dziecka.
No oczywiście, że chodziło o lampkę. To tak w ramach pośmiania się. Dr ma fajne poczucie humoru i rozładowuje napięcie na wizytach 😊

reklama
Do góry