reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

Tak jak pisały wcześniej dziewczyny, mamy inne czasy. A to nasze myślenie wynika właśnie z tego że kiedyś było to problemem 😀 no ja pamiętam jak mi Babcia za nastolatki opowiadała i tym i jakoś mi tak utkwiło w pamięci.
Szkoda kurde że dobre rzeczy tak się nie przyswajają jak te źle;-) bądźmy dobrej myśli :)
Moja teściowa ma 5 dzieci i nie było problemów 🙂 teraz jedna córka też ma, aktualnie jest w drugiej ciąży i sytuacja opanowana.

reklama
Hej dziewczyny! Przy okazji piatku chcialam sie podzielic z Wami dwiema ciekawostkami z dzikiej Polnocy ;)
1. W Szwecji kobieta w prawidlowej ciazy nie widzi lekarza ginekologa ani razu. Ciaze prowadza polozne (Barnmorska) i to do nich w pierwszej kolejnosci sie umawiamy. USG wykonuja technicy, ktorzy specjalizuja sie tylko w tym. O badaniu beta HCG malo kto slyszal.
2. Po zdiagnozowaniu u mnie pustego jaja, zostalam wyslana do szpitala na konsultacje z ginekologiem. Po potwierdzeniu dostalam do lapki (!!) tabletki i....do widzenia sie z Pania! Pani sobie lyknie tabletki w domu, a jakby cos, to prosze dzwonic na oddzial :o

Nie krytykuje tutejszej sluzby zdrowia, tu jest po prostu inaczej dlatego opisuje to jako ciekawostke. Jesli nic zlego sie nie dzieje to nikt sie z Wami nie patyczkuje. Natomiast jesli tylko cos jest nie tak, opieka jest ekspresowa i naprawde na swietnym poziomie.

Hej dziewczyny! Przy okazji piatku chcialam sie podzielic z Wami dwiema ciekawostkami z dzikiej Polnocy ;)
1. W Szwecji kobieta w prawidlowej ciazy nie widzi lekarza ginekologa ani razu. Ciaze prowadza polozne (Barnmorska) i to do nich w pierwszej kolejnosci sie umawiamy. USG wykonuja technicy, ktorzy specjalizuja sie tylko w tym. O badaniu beta HCG malo kto slyszal.
2. Po zdiagnozowaniu u mnie pustego jaja, zostalam wyslana do szpitala na konsultacje z ginekologiem. Po potwierdzeniu dostalam do lapki (!!) tabletki i....do widzenia sie z Pania! Pani sobie lyknie tabletki w domu, a jakby cos, to prosze dzwonic na oddzial :o

Nie krytykuje tutejszej sluzby zdrowia, tu jest po prostu inaczej dlatego opisuje to jako ciekawostke. Jesli nic zlego sie nie dzieje to nikt sie z Wami nie patyczkuje. Natomiast jesli tylko cos jest nie tak, opieka jest ekspresowa i naprawde na swietnym poziomie.
ciekawe to co piszesz, ale trochę straszne.
Ja byłam zdziwiona, jak moja szwagierka, która mieszka w Holandii teraz miała transfer i nie kazali jej badać bety, tylko dostała do łapki sikańca i pani se nasika za 2 tyg i jak będzie pozytywny to prosze przyjść 😂

reklama
ciekawe to co piszesz, ale trochę straszne.
Ja byłam zdziwiona, jak moja szwagierka, która mieszka w Holandii teraz miała transfer i nie kazali jej badać bety, tylko dostała do łapki sikańca i pani se nasika za 2 tyg i jak będzie pozytywny to prosze przyjść 😂
Z tego co wiem od znajomych Holandia ma podobne podejscie jak Szwecja

Do góry