reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

Tak jak pisały wcześniej dziewczyny, mamy inne czasy. A to nasze myślenie wynika właśnie z tego że kiedyś było to problemem 😀 no ja pamiętam jak mi Babcia za nastolatki opowiadała i tym i jakoś mi tak utkwiło w pamięci.
Szkoda kurde że dobre rzeczy tak się nie przyswajają jak te źle;-) bądźmy dobrej myśli :)
Moja teściowa ma 5 dzieci i nie było problemów 🙂 teraz jedna córka też ma, aktualnie jest w drugiej ciąży i sytuacja opanowana.

reklama
Hej dziewczyny! Przy okazji piatku chcialam sie podzielic z Wami dwiema ciekawostkami z dzikiej Polnocy ;)
1. W Szwecji kobieta w prawidlowej ciazy nie widzi lekarza ginekologa ani razu. Ciaze prowadza polozne (Barnmorska) i to do nich w pierwszej kolejnosci sie umawiamy. USG wykonuja technicy, ktorzy specjalizuja sie tylko w tym. O badaniu beta HCG malo kto slyszal.
2. Po zdiagnozowaniu u mnie pustego jaja, zostalam wyslana do szpitala na konsultacje z ginekologiem. Po potwierdzeniu dostalam do lapki (!!) tabletki i....do widzenia sie z Pania! Pani sobie lyknie tabletki w domu, a jakby cos, to prosze dzwonic na oddzial :o

Nie krytykuje tutejszej sluzby zdrowia, tu jest po prostu inaczej dlatego opisuje to jako ciekawostke. Jesli nic zlego sie nie dzieje to nikt sie z Wami nie patyczkuje. Natomiast jesli tylko cos jest nie tak, opieka jest ekspresowa i naprawde na swietnym poziomie.

Hej dziewczyny! Przy okazji piatku chcialam sie podzielic z Wami dwiema ciekawostkami z dzikiej Polnocy ;)
1. W Szwecji kobieta w prawidlowej ciazy nie widzi lekarza ginekologa ani razu. Ciaze prowadza polozne (Barnmorska) i to do nich w pierwszej kolejnosci sie umawiamy. USG wykonuja technicy, ktorzy specjalizuja sie tylko w tym. O badaniu beta HCG malo kto slyszal.
2. Po zdiagnozowaniu u mnie pustego jaja, zostalam wyslana do szpitala na konsultacje z ginekologiem. Po potwierdzeniu dostalam do lapki (!!) tabletki i....do widzenia sie z Pania! Pani sobie lyknie tabletki w domu, a jakby cos, to prosze dzwonic na oddzial :o

Nie krytykuje tutejszej sluzby zdrowia, tu jest po prostu inaczej dlatego opisuje to jako ciekawostke. Jesli nic zlego sie nie dzieje to nikt sie z Wami nie patyczkuje. Natomiast jesli tylko cos jest nie tak, opieka jest ekspresowa i naprawde na swietnym poziomie.
ciekawe to co piszesz, ale trochę straszne.
Ja byłam zdziwiona, jak moja szwagierka, która mieszka w Holandii teraz miała transfer i nie kazali jej badać bety, tylko dostała do łapki sikańca i pani se nasika za 2 tyg i jak będzie pozytywny to prosze przyjść 😂

reklama
ciekawe to co piszesz, ale trochę straszne.
Ja byłam zdziwiona, jak moja szwagierka, która mieszka w Holandii teraz miała transfer i nie kazali jej badać bety, tylko dostała do łapki sikańca i pani se nasika za 2 tyg i jak będzie pozytywny to prosze przyjść 😂
Z tego co wiem od znajomych Holandia ma podobne podejscie jak Szwecja

Do góry