reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

no takich rzeczy to jeszcze nie widziałam! Ile bierzesz?
No właśnie też mi się wydawało że akurat z witaminą d to zawsze są raczej niedobory. Szczególnie w naszej szerokości geograficznej.
Biorę:
- 2000 j.m (50 ug) które są w MamaDha - regularnie
- 2000 km (50 ug) które jest w Vitrum D3 - ale to bardziej w kratkę, jak sobie przypomnę. Chociaż ostatnio rzeczywiście może częściej po niego sięgałam :D

Odstawię ten Vitrum w całości… może spadnie choć trochę…

Edit: sprawdziłam że w czerwcu miałam 28,1 czyli dwukrotnie niższy wynik. Ups!

reklama
No właśnie też mi się wydawało że akurat z witaminą d to zawsze są raczej niedobory. Szczególnie w naszej szerokości geograficznej.
Biorę:
- 2000 j.m (50 ug) które są w MamaDha - regularnie
- 2000 km (50 ug) które jest w Vitrum D3 - ale to bardziej w kratkę, jak sobie przypomnę. Chociaż ostatnio rzeczywiście może częściej po niego sięgałam :D

Odstawię ten Vitrum w całości… może spadnie choć trochę…
kurde :O ja biorę 4000jm cały rok i jak ostatnio badałam to miałam tak w połowie normy i uważałam to za wielki sukces :D

kurde :O ja biorę 4000jm cały rok i jak ostatnio badałam to miałam tak w połowie normy i uważałam to za wielki sukces :D
No właśnie ja pół roku temu biorąc te same suplementy miałam na poziomie 28, więc nie wiem skąd ten wzrost. Co jeszcze wpływa na wzrost witaminy D we krwi? :D

ja pracuję na jednym monitorze, a na drugim ukryta prawda leci... 😅
Ja to jestem tym dziwnym elementem, który nie lubi ciszy. Pierwsze co robię jak przychodzę z pracy to włączam telewizor, zeby coś gadało. Pracować w ciszy też nie umiem i to nawet nie muzyka, tylko coś musi do mnie gadać. Najczęściej w tle leci masterchef albo cokolwiek, gdzie ktoś gotuje :D
Haha moj problem z Ukryta prawda jest taki, ze widzialam juz wszystkie odcinki... nie zartuje 🫣 (Teraz loje Na Wspolnej od poczatku). Chociaz "widzialam" to moze za duzo powiedziane. Puszczam sobie to na telefonie jak pracuje albo sprzatam i sobie slucham 😋

Haha moj problem z Ukryta prawda jest taki, ze widzialam juz wszystkie odcinki... nie zartuje 🫣 (Teraz loje Na Wspolnej od poczatku). Chociaz "widzialam" to moze za duzo powiedziane. Puszczam sobie to na telefonie jak pracuje albo sprzatam i sobie slucham 😋
to masz tak samo jak ja! :D a na wspólnej też zaczełam kieydś oglądac odpoczątku, ale jakoś porzuciłam temat :D

No właśnie ja pół roku temu biorąc te same suplementy miałam na poziomie 28, więc nie wiem skąd ten wzrost. Co jeszcze wpływa na wzrost witaminy D we krwi? :D
Może jadłaś dużo ryb, więcej przebywałas na słońcu albo np piłaś witaminę D razem z posiłkami bogatymi w tłuszcze.

Chciałabym pracować zdalnie. Nie ta robota! Strasznie mi się nie chce. Jestem taka zmęczona ziewam ciągle. A praca do wieczora. Jak ja dam radę. Jeszcze kawy nie piłam a mam taką ochotę. 🥹🤣

Dziewczyny nie wytrzymałam i robię testy. Wczoraj tak zachwalałyście że nie możliwe że nigdy nie miałam testowej wyciągam easy home i trzy testy miały testowa kreskę i to mocna zrobiłam i tak test wyszły pozytywne. Ale zrobiłam z one step dwa ( nie miały żadnej kreski testowej) girls! Jest cień czy to możliwe 🥲🥲🥲🥲
Piękneeeeee kreski są to na rozowych 😍😍😍 na niebieskie jestem zbyt ślepaaa🤣
P.s a spojrzalam blizej w niebieskie tez różowe

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry