reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

reklama
Gratulacje! Jesteś w tej połowie społeczeństwa, która ma te mutacje :D
MTHFR - bierzemy kwas foliowy metylowany. Są teraz dwie teorie tj. PTGiP rekomenduję suplementację kwasem Foliowym metylowanym oraz syntetycznym. Druga teoria, że tylko metylowanym, bo syntetyczny blokuje wchłanianie. Z samym metylowanym nie znalazłam dobrego suplementu przedciążowego.
Osobiście biorę PUERIE UNO i wiele dziewczyn, które mają te mutacje biorą właśnie ten.

PAI-1 4G w homo - mam tą samą mutacje i mam zalecony acard 150 od pozytywnego testu, bez heparyny. Tutaj nie ma jasnych i takich samych wytycznych. Zależy od Twojego lekarza jak zaleci :) może to być sam acard, sama heparyn lub heparyna + acard od pozytywnego testu. Ja do pozytywnego testu biorę acard 75mg, ale to na własną rękę. Przez cały cykl i na noc :)
Dzięki. U mnie sprawa o tyle się komplikuje, że jestem uczulona na kwas acetylosalicylowy, a nie ma dla niego konkretnego zamiennika o tożsamym działaniu wśród leków, także poczekam na wizytę. :)

Tak... Siedzę jak na szpilkach 🥹🥹
Trzymamy kciuki! ✊
To tak ja 🙈 wczoraj nie robiłam, bo w środę byl bladzioch dodatkowo u mnie owulacja 18-20dc więc byłam pewna że to jeszcze nie czas.
No właśnie u mnie to jakoś ostatnio różnie ta owulacja, poprzednio w 17dc, ale przed poronieniem ok. 14-15. No nic, dwa seksy w płodne muszą w tym miesiącu wystarczyć 🤷‍♀️

Miałam to bardzo na uwadze. Ale po przerwie 4,5 miesiąca od starań nawet go nie informowałam kiedy płodne itp. Stawałam na rzęsach. Dogadzałam aż miło. To nie tak, że biegałam za nim i rozkładałam nogi „dawaj, bo mi jajeczko wędruje”. Mieliśmy się bawić w tym miesiącu. No to jeden wielki 🍆. Dotknąć się go nie da i problemy ma z pupy. 🤡
Może ma jakieś problemy w pracy ? Albo z czymś sobie nie radzi 🤷🏻‍♀️.

Dzięki. U mnie sprawa o tyle się komplikuje, że jestem uczulona na kwas acetylosalicylowy, a nie ma dla niego konkretnego zamiennika o tożsamym działaniu wśród leków, także poczekam na wizytę. :)
No to pewnie będzie heparyna ;) będzie dobrze

Biorę cały czas Puerię Uno.
No i git ;) możesz jeszcze zbadać poziom kwasu foliowego + homocysteine. Żeby sprawdzić wchłanianie. Homocysteine to badanie wysoko wrażliwe więc nie w każdym punkcie Ci na to pobiorą ;)

reklama
Do góry