reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

no takich rzeczy to jeszcze nie widziałam! Ile bierzesz?
No właśnie też mi się wydawało że akurat z witaminą d to zawsze są raczej niedobory. Szczególnie w naszej szerokości geograficznej.
Biorę:
- 2000 j.m (50 ug) które są w MamaDha - regularnie
- 2000 km (50 ug) które jest w Vitrum D3 - ale to bardziej w kratkę, jak sobie przypomnę. Chociaż ostatnio rzeczywiście może częściej po niego sięgałam :D

Odstawię ten Vitrum w całości… może spadnie choć trochę…

Edit: sprawdziłam że w czerwcu miałam 28,1 czyli dwukrotnie niższy wynik. Ups!

reklama
No właśnie też mi się wydawało że akurat z witaminą d to zawsze są raczej niedobory. Szczególnie w naszej szerokości geograficznej.
Biorę:
- 2000 j.m (50 ug) które są w MamaDha - regularnie
- 2000 km (50 ug) które jest w Vitrum D3 - ale to bardziej w kratkę, jak sobie przypomnę. Chociaż ostatnio rzeczywiście może częściej po niego sięgałam :D

Odstawię ten Vitrum w całości… może spadnie choć trochę…
kurde :O ja biorę 4000jm cały rok i jak ostatnio badałam to miałam tak w połowie normy i uważałam to za wielki sukces :D

kurde :O ja biorę 4000jm cały rok i jak ostatnio badałam to miałam tak w połowie normy i uważałam to za wielki sukces :D
No właśnie ja pół roku temu biorąc te same suplementy miałam na poziomie 28, więc nie wiem skąd ten wzrost. Co jeszcze wpływa na wzrost witaminy D we krwi? :D

ja pracuję na jednym monitorze, a na drugim ukryta prawda leci... 😅
Ja to jestem tym dziwnym elementem, który nie lubi ciszy. Pierwsze co robię jak przychodzę z pracy to włączam telewizor, zeby coś gadało. Pracować w ciszy też nie umiem i to nawet nie muzyka, tylko coś musi do mnie gadać. Najczęściej w tle leci masterchef albo cokolwiek, gdzie ktoś gotuje :D
Haha moj problem z Ukryta prawda jest taki, ze widzialam juz wszystkie odcinki... nie zartuje 🫣 (Teraz loje Na Wspolnej od poczatku). Chociaz "widzialam" to moze za duzo powiedziane. Puszczam sobie to na telefonie jak pracuje albo sprzatam i sobie slucham 😋

Haha moj problem z Ukryta prawda jest taki, ze widzialam juz wszystkie odcinki... nie zartuje 🫣 (Teraz loje Na Wspolnej od poczatku). Chociaz "widzialam" to moze za duzo powiedziane. Puszczam sobie to na telefonie jak pracuje albo sprzatam i sobie slucham 😋
to masz tak samo jak ja! :D a na wspólnej też zaczełam kieydś oglądac odpoczątku, ale jakoś porzuciłam temat :D

No właśnie ja pół roku temu biorąc te same suplementy miałam na poziomie 28, więc nie wiem skąd ten wzrost. Co jeszcze wpływa na wzrost witaminy D we krwi? :D
Może jadłaś dużo ryb, więcej przebywałas na słońcu albo np piłaś witaminę D razem z posiłkami bogatymi w tłuszcze.

Chciałabym pracować zdalnie. Nie ta robota! Strasznie mi się nie chce. Jestem taka zmęczona ziewam ciągle. A praca do wieczora. Jak ja dam radę. Jeszcze kawy nie piłam a mam taką ochotę. 🥹🤣

Dziewczyny nie wytrzymałam i robię testy. Wczoraj tak zachwalałyście że nie możliwe że nigdy nie miałam testowej wyciągam easy home i trzy testy miały testowa kreskę i to mocna zrobiłam i tak test wyszły pozytywne. Ale zrobiłam z one step dwa ( nie miały żadnej kreski testowej) girls! Jest cień czy to możliwe 🥲🥲🥲🥲
Piękneeeeee kreski są to na rozowych 😍😍😍 na niebieskie jestem zbyt ślepaaa🤣
P.s a spojrzalam blizej w niebieskie tez różowe

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry