LadyCaro
Fanka BB :)
Co to ma być w ogóle ale że od lekarza?Ja usłyszałam, że mam sobie wmówić, że nie chce dziecka, to wtedy się uda. I do 30-tki na pewno będę w ciąży!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Co to ma być w ogóle ale że od lekarza?Ja usłyszałam, że mam sobie wmówić, że nie chce dziecka, to wtedy się uda. I do 30-tki na pewno będę w ciąży!
Nie zapomnę jak zaczęliśmy się starać, to miałam rozpisane trzy miesiące i potencjalne terminy porodu. I zastanawiałam się kiedy będzie mi najlepiej urodzić. Jak sobie teraz o tym myślę, to czuję się jak klaun do potęgi@c_or_nelia
Powiem Ci, że nie tylko w temacie starań, ale ogólnie w życiu nie jestem w stanie zrozumieć ludzi, którzy mają skrajne "hakuna matata" ja to zawsze wszystko analizuje i wybiegam w przyszłość. Tak mam, taki typ i założę się że wiele z Was też.
Mi przed jedną iui wyszły jakieś podwyższone leukocyty w wymazach i musieliśmy przełożyć zabieg, ale naturalnie starać się mogliśmy. Dostałam antybiotyk na kilka dni (nie pamiętam na ile). A teraz czasami stosuję Lactovaginal zapobiegawczo.Dziewczyny czy któraś z Was miała robione wymazy bakteriologiczne i wyszły dodatnie? Ile się taki antybiotyk bierze na to? Jutro napiszę do lekarza, ale jestem ciekawa czy psychicznie mam już przestawiać iui że stycznia na luty...
Tak, od Pani ginekolog tłumaczyła, że to głowa, odpuszczenie i te sprawy ale miałam usilnie się starać sobie umówić, że nie chce dziecka i że mam to gdzieśCo to ma być w ogóle ale że od lekarza?
Daj znać jak tam jajeczko po symulacjiWitam dziewczyny z opóźnieniem w grudniu Wszystkie badania do IUI zrobione dzisiaj o 8.20 wizyta zobaczyć jak tam jajeczko po stymulacji Aromkiem i pewnie w tym tygodniu będziemy z tym. Dzisiaj 11 DC. W piątek miałam biopsję macicy, powiem wam że nic w życiu mnie tak nie bolało Nawet HSG. No ale mam to za sobą zobaczymy co tam będzie.
W ogóle ten przedświąteczny czas to masakra. Pracuje na uczelni ze studentami, zaliczenia i tak dalej nie ma kiedy się w przysłowiowy tyłek podrapać.
Na świeta wyjazd więc trochę głowa odpocznie.
Trzymam kciuki za wszystkie grudniowe staraczki. Na testowanie się zapisze jak będę wiedziała kiedy IUI.
o, biopsja też mnie bolała dużo bardziej niż hsg.Witam dziewczyny z opóźnieniem w grudniu Wszystkie badania do IUI zrobione dzisiaj o 8.20 wizyta zobaczyć jak tam jajeczko po stymulacji Aromkiem i pewnie w tym tygodniu będziemy z tym. Dzisiaj 11 DC. W piątek miałam biopsję macicy, powiem wam że nic w życiu mnie tak nie bolało Nawet HSG. No ale mam to za sobą zobaczymy co tam będzie.
W ogóle ten przedświąteczny czas to masakra. Pracuje na uczelni ze studentami, zaliczenia i tak dalej nie ma kiedy się w przysłowiowy tyłek podrapać.
Na świeta wyjazd więc trochę głowa odpocznie.
Trzymam kciuki za wszystkie grudniowe staraczki. Na testowanie się zapisze jak będę wiedziała kiedy IUI.
Ja brałam 2 lata. Odstawiłam i zaszłam w kolejnym cyklu.Albo, po 3 miesiącach brania mety góra 6 ciu widzimy się na usg ciążowym...biorę już ponad rok
Brak słów na takiego lekarzaWiesz co ja nie jestem za straszeniem pacjentek, ale taki przesadny optymizm z ust lekarza jest jak dla mnie przegięciem. A co jeśli, pfu pfu, kobieta w Twoim wieku nie zajdzie w ciążę w pierwszych cyklach? Czy on wie że na niepłodność cierpi co 6 para, i to bez względu na wiek? Ja też zaczęłam starania przed 30…. i jakoś w ciążę nie zaszłam. Oczywiście Tobie życzę , żeby jego słowa się dla Ciebie spełniły. Tylko pytanie czy na ten moment wolisz żyć w bańce staraniowej pt”zachodzi się w ciążę od jednego seksu”, czy wolisz bardziej „świadomie” podejść do starań