reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

Ech...chce człowiek grzecznie przełożyć wizytę u ginekologa, bo się na bank nie wyrobie z okresem i co? nikt nie odbiera 🤦🏻‍♀️ Ja nienawidzę dzwonić 🙈 ileż mnie to kosztuje stresu ...i jeszcze nie odbierają 😔

reklama
Ech...chce człowiek grzecznie przełożyć wizytę u ginekologa, bo się na bank nie wyrobie z okresem i co? nikt nie odbiera 🤦🏻‍♀️ Ja nienawidzę dzwonić 🙈 ileż mnie to kosztuje stresu ...i jeszcze nie odbierają 😔
Tez tego nienawidzę! A też musiałam dzwonić do LuxMedu, bo coś mi się w koncie zepsuło i nie mogę ŻADNEGO badania na czczo umówić 😓😓😓 Najlepsze, że oni na infolinii też nie mogą... Aplikacja blokuje wszystko twierdząc, że mogę się tylko nie na czczo umówić 🫣

ja zeby gdzieś zadzownić muszę 2 dni się przygotowywać mentalnie

Tak, my też to przerabialiśmy, mój mąż się totalnie spinał jak słyszał ode mnie, że mam dni płodne, że powinniśmy i czasami nic z tego nie wychodziło i kończyło się awanturą ... 😩

Od ostatnich dwóch miesięcy staram się nie mówić, że "trzeba", że "musimy", że "powinniśmy" i jest lepiej (mimo że czasem mnie aż skręca, że znowu nic z tego nie bedzie). Choć mam też wrażenie, że on sobie sam zaczął gdzieś notować jak mi wypadają dni płodne i inicjuje seks w tym okresie 😄 strasznie delikatni są ci faceci 😅
A ja zaczęłam kłamać kiedy mam okres I mój nigdy nie wie 😃😄 właśnie dlatego że się spinał w tych dniach

Dzięki. U mnie sprawa o tyle się komplikuje, że jestem uczulona na kwas acetylosalicylowy, a nie ma dla niego konkretnego zamiennika o tożsamym działaniu wśród leków, także poczekam na wizytę. :)
Przypomniało mi się, że obiecałam Ci odszukać info dot. leków o podobnym działaniu jak Acard, ale bez kwasu. Prasugrel i Klopidogrel to te dwa leki, o których czytałam, które mają działanie przeciwpłytkowe, czyli hamujące agregację płytek krwi (stosuje się je również w skojarzeniu z kwasem).

reklama
Do góry